Beok slimme thermostaat
Door het faillissement van ThermoSmart moest onze slimme thermostaat na tevredenheid jaren vervangen worden.
Na een aantal thermostaten te hebben geprobeerd, en/of beoordeeld [Tado, Google Nest, Honeywell Home, Bosch easycontrol, Remeha eTwist en Plugwise] kwam ik Shanghai Beok Controls Co. Ltd. tegen.
Ondanks mijn sceptische houding ten opzichte van de prijs, het voor mij onbekend merknaam en het land van herkomst [China], heb ik de TGW60-WP 3A gekocht.
Na een snelle levering via Amazon, de relatieve eenvoudige installatie, mede door de duidelijke handleiding op hun website, werd ik verrast hoe de thermostaat werkte, helemaal zoals was omschreven, super goed en erg tevreden.
Opmerkelijk detail tussen de ‘bekende’ Tado en Beok is de weergaven van de huidige kamertemperatuur en de bediening.
Op diverse forums wordt over de Tado ‘geklaagd’ dat de weergave van de huidige kamertemperatuur altijd uitgaat, dit in tegenstelling op alle verkoopplaatjes waarop altijd de temperatuur weergave wordt afgebeeld.
Bij de Beok kan op 4 standen gekozen worden, off [na een minuut], low, medium en high.
Het is maar een voorbeeld dat een bekende naam en een dure prijs niet altijd een juiste beoordelingscriteria is, wat ik overigens zelf ook veelvuldig hanteer.
December 21, 2023
Unprompted review