FoodFlex: Big Papa
Big Papa is een restaurant waar de term "op het juiste tijdstip, op het juiste moment" goed op zijn plek past. Ik ben er nu enkele keren geweest en ik merk dat het op de ene dag toch wat beter was dan op de andere. Hieruit heb ik de volgende pros en cons ongeveer vast kunnen stellen.
Pros:
- Big Papa heeft een zeer grote keuze uit gerechten. Kapsalons, broodjes, taco's (ik vind het eerder op burrito's lijken maar dat terzijde), griekse gerechten en ga zo maar door.
- Je proeft bij veel gerechten dat ze GROTENDEELS vers worden bereid.
- Tijdens enkele nederlandse feestdagen is het interieur versierd passend tot het thema (kerst of carnaval bijvoorbeeld).
- Prijzen zijn, tegenover andere zaken, redelijk zelfs nadat ze iets omhoog zijn gegaan.
- Bediening is tevens ook redelijk op de meeste dagen en mocht er ooit iets fout gaan kwa bezorging of bestelling, heb ik tot nu toe altijd een degelijke compensatie gekregen van de eigenaar zelf.
- Ze hebben voort fysieke kopieën van de menu's die ook mee naar huis genomen kunnen worden. Hadden ze eerst niet.
Cons:
- De hygiëne wordt wel bijgehouden, kan echter wel beter. Tafels en vloeren zijn of netjes, of ik heb dagen waar het redelijk chaotisch is met menu's overal, kruimeltjes hier en daar etc.
- De temperatuur binnen is zeker rond de wintertijd niet altijd aangenaam. Ze hebben wel verwarmingselementen, echter blijken deze niet sterk genoeg om het interieur op een consistente warme temperatuur te houden. Heb wel eens met de jas aan binnen moeten zitten.
- Het is zeker niet iedere medewerker daar. Maar sommige kunnen af en toe nog lichtelijk bot overkomen. Maar gezien dat Big Papa een schijnbaar flexibel aantal medewerkers heeft. Ligt het er maar net aan wanneer je er komt en wie je er treft.
Conclusie:
Big Papa heeft zijn verbeterpunten zeker. Maar het is niet moeilijk om te zien waarom ze zeker tijdens feestdagen altijd bom en bomvol geladen zijn met mensen. Het is gezellig, het eten is lekker en betaalbaar, ze zijn reëel, het is gewoon een mooie plek waar je overdag of zelfs in de avond met je vrienden of familie zegt: "Hey. Zullen we daar nog snel even wat naar binnen werken?" En 90% van de tijd zegt iedereen er "ja" tegen. Zeer zeker een aanrader.
Fun fact:
Ik ben er tijdens carnaval ook geweest en ik meende zelfs over de speakers te horen dat Big Papa zijn eigen theme song heeft. Geen idee waarom of hoe, maar echt super leuk om te horen.