Company details

1. Health Consultant
  2. Alternative Medicine Practitioner
  3. Community Health Centre

Information provided by various external sources

Klachten, ziekte en symptomen zijn slechts het gevolg van disbalans in het lichaam. Bijna alle chronische aandoeningen hebben zogenaamde laaggradige ontstekingen als oorzaak. Mijn behandelingen bestaan grotendeels uit het aanpakken van deze ontstekings...

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Via Facebook kwam ik in contact met Bodyswitch

Via Facebook kwam ik in contact met Frank Jonkers.
Zijn opvattingen over naar een oorzaak zoeken ipv een pilletje voorschrijven sprak mij erg aan.
Bodyswitch bleek ook in Zoetermeer te zijn.
De arts daar is Erwin Ramsamoedj.
Op 21 mei 2025 mijn 1e afspraak gehad.
Een oriënterend gesprek gehad.
Een hele grote vragenlijst en een eetdagboek ingevuld.
13 juni mijn intake gesprek gehad.
Hij zou mijn casus met collega's bespreken.
2 juli een video-call gesprek gehad.
Daar gaf Erwin aan dat hij een test zou opsturen.
Nooit ontvangen.
16 juli een factuur ontvangen voor consulten en een test van 514 euro.
Op 17 juli heb ik alleen de consulten 253 euro betaald.
Het rekeningnummer wat op de factuur stond klopte niet met de naam Bodyswitch, maar was tnv Fitconcept.
Via Messenger contact met Frank gehad.
Hij zou de directeur Paul den Dekker vragen om mij te bellen met uitleg.
29 juli mail ontvangen van Erwin.
Hij werkte met een laboratorium in Kopenhagen. Nordic Labratory.
Hij moest eerst geregistreerd en geaccrediteerd worden voordat hij er mee kon samenwerken.
Op 15 augustus weer een mail.
Die heb ik op 16 augustus geantwoord en tot op heden nog steeds geen antwoord ontvangen.
Ook nog steeds niet gebeld door Paul den Dekker.
Op 16 en 22 september het algemene nummer van Bodyswitch gebeld en gevraagd of Paul bij kan terugbellen.
Op 29 september eindelijk teruggebeld door Paul.
Aan hem alles uitgelegd wat er sinds 21 mei gebeurd en niet gebeurd is.
Hij zou de volgende week contact opnemen met Erwin.
En mij de week erna mij weer bellen.
En dat is nog steeds niet gebeurd.

Maryke

October 16, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Het draait om geld niet om de mens

Helaas is mijn geloof in deze organisatie volledig weg. Het begint erg zorgvuldig, denk je dan... maar dan komt het het eerste gesprek is 157 euro... Er wordt tijdens dit gesprek alleen maar gesproken over wat alleemaal mis kan zijn en daar word duizelig van. Na dat gesprek denk je echt, er is niets meer goed aan mij. Dus ga in op testen en onderzoeken. Deze worden niet uitgelegd. Ik was al heel gezond bezig dus ik voelde aan alles dat ik als het ware opgelicht wordt. De hele organisatie is gericht op betalen. Na een gratis test. Ja, er was iets gratis, ben ik wakker geschut, want hoe je de test ook invult (heb hem 5 x anders ingevuld), het resultaat is altijd dat er iets aan je mankeert en dat heeft mijn ogen geopend. Ik hoop echt dat ik mensen kan waarschuwen. Ik weet uit ervaring dat er wel hele goede orthomoleculaire therapeuten zijn. Therapeuten die aan de mens denkt, die het met jou als persoon goed voorheeft. Alleen is dat niet het geval bij Bodyswitch. Die zijn er voor het geld en daar wordt iedereen het slachtoffer van of je nu wel of niets mankeert. Ik hoop echt dat er aan dit soort marketingorganisaties iets gedaan wordt.

September 20, 2025

Chaotische orthomoleculaire GELDMAKERIJ

Na aanmelding op 15 April via de algemene website van Bodyswitch bleef het stil. Pas een week nadat ik opnieuw contact had gezocht werd ik gemaild met een datum voor een 15 minuten durend telefonische intake.

In Zoetermeer zou orthomoleculair arts Erwin Ramsamoedj beschikbaar zijn en mijn gegevens zouden doorgegeven worden. Deze man bleek net een week bij de organisatie te zijn aangesloten. Hij werkte parttime voor Bodyswitch (Fitconcept Haaglanden)en was daarnaast werkzaam als bedrijfsarts.
Na het eerste consult heb ik een zeer uitgebreide vragenlijst en een voedingsdagboek van een week ingevuld en gemaild. Bij het 2e consult bleek daarvan nog niets te zijn bekeken. Er werd veel gepraat maar weinig gezegd. Dit was duidelijk verspilde tijd en de arts stelde voor dit consult van €125 niet in rekening te brengen. Uiteraard was het beter geweest als hij deze afspraak tijdig af had gezegd. De volgende afspraak werd 2 weken later ingepland, zodat er met de door mij aangeleverde lijsten wel iets concreets aan advies kon worden gegeven. Deze afspraak werd 2 keer qua tijd verzet op verzoek van de arts. Hij vroeg via e-mail zelfs of ik kon vertellen wanneer de volgende afspraak was. Hij had zijn agenda dus niet geheel op orde.

Bij deze derde afspraak werd mijn bloeddruk gemeten en mijn gewicht genoteerd. Er zou nog een meting moeten worden uitgevoerd maar daar had hij de juiste spullen op dat moment niet voor of kon ze niet vinden. (Hij deelde de praktijkruimte met een huidtherapeut). Er werd een prijslijst van een extern laboratorium getoond waaruit ik een pakket kon kiezen voor darmonderzoek, variërend van €139 tot €639. De arts bevestigde dat de hij de testkit zou aanvragen en dat deze naar mijn huisadres zou worden gestuurd. Ik heb daarbij nogmaals het juiste adres doorgeven omdat dit verkeerd in zijn aantekening en stond. Ik vroeg hem de aanvraag zo snel mogelijk te doen zodat het lab ook tijd had om mijn resultaten te verwerken en bij hem aan te leveren. Dit alles om nog meer tijdverlies te vermijden.

Het 4e consult werd een maand later eind juni ingepland. Dit consult heeft nooit plaatsgevonden omdat ik de testkit niet ontvangen heb. Bij navraag zag ik in een mailtje van de arts dat deze toch naar het verkeerde adres was gestuurd. Omdat ik het vertrouwen in deze chaotische man volledig kwijt was heb ik afgezien van verdere behandeling/consulten. Via een keurige e-mail bevestigde hij mijn beslissing en bracht nog wel even €278 in rekening voor zijn tijd met de belofte om nog wat algemene gezondheidstips te sturen. Ook deze heb ik, zelfs na meteen netjes te hebben betaald nooit ontvangen…….

June 27, 2025

Bizar

Als je graag geholpen wilt worden door iemand die zelf totaal de weg kwijt is, dan ben je hier aan het juiste adres.

June 12, 2025

Racistisch personeel

Thanks, goed om te weten dat er racisten werken bij Bodyswitch Emmen die op Facebook racistische opmerkingen lopen te plaatsen op Facebook. Frank Jonkers van Body switch Emmen. Ik heb de printscreens bewaard.

January 18, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Fijne ervaring

Fijne ervaring. Er was een duidelijk behandelplan wat met mij besproken is. Ook werd er altijd mee gedacht waar ik welke supplementen kon kopen. Ik kon ten alle tijden mijn orthomoleculair arts bereiken.

November 22, 2024
Rated 4 out of 5 stars

Goede ervaring

Ik ben zelf begonnen met de behandeling bij Bodyswitch in 2015 en was verbaasd over de goede resultaten van mijn behandeling. Ik ben zeker niet 100% genezen maar 75%-80% van mijn symptomen ben ik beter geworden. Ik heb sinds jonge leeftijd de Ziekte Van Crohn. Mijn ziekte was de zware variant met veel pijn, ellende en operaties. Na 3 maanden waren mijn ontstekingswaarden drastisch naar beneden gegaan. Ik was ook gestopt met het gebruik van injectiemedicatie. Ik ben sinds 2016 medicijnvrij en gebruik alleen nog een klein beetje supplementen.
De behandelingen worden opgebouwd in fases waarbij je in het begin ook veel supplementen moet gebruiken. Naarmate de resultaten beter worden wordt dat minder. Het is inderdaad niet goedkoop en dat maakt het soms erg lastig voor mensen die deze kosten niet kunnen betalen. Mijn ervaring met de supplementen was deels goed alhoewel ik het erg veel vond. Ik was soms bang van de bijwerkingen die ik kon krijgen. Wat ik wel heel goed vond was de samenwerking met een laboratorium waarbij met feces en bloed onderzoek wordt gekeken naar allergieen. Wij konden op deze manier kijken waar ik wel en niet tegenkon. Ik was erg intolerant tegen gluten, geraffineerde suiker en zuivel. Deze heb ik dan ook uitgehaald wat als resultaat leverde dat mijn ontstekingswaarden zowel van het lab waar Bodyswitch mee samenwerkt als het UMC in Amsterdam naar beneden waren. Ik spreek uit ervaring dat voeding wel degelijk een rol speelt in ziekten. Het jammere is dat er in de reguliere gezondheidszorg niet veel naar wordt gekeken zoals met een lab samen werken om te kijken welke voedingstoffen mensen kunnen verdragen. Ik had begrepen dat een vrouwelijke arts Tamara Wijers had gezegd dat tijdens haar studie medicijnen zij niet veel les heeft gehad over voeding. In plaats van medicijnen studeren zou het beter zijn om geneeskunde te studeren. Niemand wil afhankelijk zijn van chemische medicijnen op lange termijn alleen als het echt noodzakelijk is. Gelukkig zien we wel steeds meer openheid om voeding als medicijnen te zien. Het zou mooi zijn als ziekenhuizen meer kunnen samenwerken met orthomoleculaire therapeuten en een combinatie van voeding/medicijn en operaties kunnen bieden als dat nodig is.

June 10, 2024
Rated 2 out of 5 stars

BodySwitch, niks bijzonders en erg duur.

Ik ben met BodySwitch in contact gekomen voor Hashimoto (auto-immuunziekte). Na een uitgebreide vragenlijst en een Teams-gesprek werd een bloed- en ontlasting-onderzoek gestart. De orthomoleculaire arts (geen therapeut) vroeg het bloedonderzoek niet op, en ik heb geen persoonlijk behandelplan gehad. Wel behoorlijke rekeningen moeten betalen voor zogenaamde ‘persoonlijke behandelingen’. Echt niet waar.
Helemaal geen goed gevoel hierbij.

January 24, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Mijn ervaring met BodySwitch is ronduit slecht …

Mijn ervaring met BodySwitch is dat er veel 'onderzocht' wordt maar de resultaten of niet juist zijn of onjuist door de arts geïnterpreteerd worden. Dit ten gunste van het voorschrijven van dure supplementen.
Voor je het weet ben je 1000 euro kwijt en dan moet de 'persoonlijke' behandeling, waaronder het voorschrijven van supplementen, nog beginnen.

Ik denk dat het niet zomaar is dat je bij de meeste zorgverzekeraars het laboratoriumonderzoek dat de arts van BodySwitch voorschrijft niet vergoed krijgt.

Zo heb ik een laboratorium onderzoek, waar ik over het resultaat zeer ernstige bedenkingen had, over laten doen door een erkend ziekenhuis. Hieruit bleek dat mijn bedenkingen tav de resultaten juist waren.

BodySwitch is een commerciële organisatie (B.V. en franchise), dat is op zichzelf al een reden waarom je vraagtekens bij hun doelstelling "om zoveel mogelijk mensen te helpen om ‘Natuurlijk gezond’ te worden" zou moeten zetten.

U bent gewaarschuwd ...

Op 20251015 schreef Trustpilot:
BodySwitch heeft meer informatie nodig.

Zo kunnen ze je een relevanter antwoord geven en tegelijkertijd bevestigen dat je daadwerkelijk een ervaring hebt gehad met het bedrijf.

Nu, ik kan u verzekeren dat mijn ervaring op 02-10-2023 daadwerkelijk een ervaring is die ik heb gehad met Bodyswitch
Ik heb geen behoefte tot verder contact.

October 2, 2023
Rated 5 out of 5 stars

BodySwitch heeft mij inzicht verschaft…

BodySwitch heeft mij inzicht verschaft waarom ik maar vermoeid bleef en pijnlijke gewrichten had. Ik voel me nu 10 jaar jonger en weet nu wat ik zelf kan doen met voeding en leefstijl om fit te blijven.

October 17, 2023

Zonde van je geld

Orthomoleculaire therapie valt onder kwakzalverij (zie ook Vereniging tegen de Kwakzalverij).
Daarbij kan het bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om van bepaalde vitaminen en mineralen teveel binnen te krijgen.

Net zoals dit bedrijf, zijn er veel organisaties die zeggen middelen tegen Long Covid te bieden, en ondertussen verdienen zij veel geld aan wanhopige patiënten.
In tegenstelling tot de claims die zij doen op hun websites, is er helaas uit nog geen enkel wetenschappelijk onderzoek gebleken dat er een werkzame behandeling is gevonden tegen Long Covid. (Behalve een bestaand medicijn tegen kwaadaardige tumoren, waarvan momenteel wordt onderzocht of dat ingezet kan worden.)
Als er iets wordt gevonden dat blijkt te werken, zal dit waarschijnlijk wereldnieuws zijn.

August 15, 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look