Største advarsel mod dette webbureau!
Indehaveren af webbureauet Cyberdata.dk, og med hovedsæde i Indonesien, kontaktede mig via e-mail i slutningen af 2016, efter jeg på Amino havde skrevet et indlæg om, at vi søgte en udvikler til, at lave et nyt website i platformen Magento
Efter jeg udførligt havde beskrevet opgavens omfang, vendte indehaveren tilbage med et attraktivt tilbud, og at det vil være en nem opgave for dem at løse, bl.a. pga. som han udtalte, at de er specialister i Magento og kan lave alt i systemet
I midten af marts måned her 2017, og efter jeg havde modtaget flere forskellige, såvel gode som dårlige tilbud, vendte jeg så tilbage til indehaveren. Dette skyldtes, at hans tilbud på kr. 10.000,00 lå i den bedre ende, samt hans tilsyneladende ekspertise omkring Magento
Jeg skrev til indehaveren, at jeg ønskede ham til at udføre projektet, hvorefter alle detaljer kontraktmæssigt og skriftlig blev indgået, og en af ham oplyst tidshorisont for færdiggørelse af projektet på 1 til 1½ måned
Desuden indbetalte vi et depositum på kr. 2.000,00 ved opstart, der iflg. kontrakten/fakturaen skulle tilbagebetales, hvis såfremt projektet bliver afbrudt af Cyberdata
Yderligere var den aftalte pris excl. hosting, template og moduler, hvad vi således selv skulle varetage. Foruden de kr. 2.000,00 i depositum, betalte vi derfor ved opstarten også hosting og et template
Straks efter opstarten, blev jeg overfaldet med mange daglige og ustandselige mails fra hans udvikler, der havde hav af spørgsmål, kommentarer, samt flere ting han ville have, at vi selv skulle udføre, -såsom oversættelse af alle ord fra Engelsk, så websitet kan vises på Dansk
Det overraskede mig noget, men alligevel ydede jeg på venligste vis, al den assistance jeg kunne, til trods for at det ikke var en del af aftalen
Men allerede efter få dage, kunne jeg tydeligt fornemme, at dette projekt næppe ville blive gennemført med succes, og at hans medarbejder bestemt ikke havde den fornødne ekspertise, omkring særligt den programmeringsmæssige del
Indehaveren forsikrede dog, at de havde styr på alt og nok skulle blive færdige!
Efter dette evige bøvl i omkring 3 uger, hvor websitet langtfra var færdigt, begyndte udvikleren så ustandseligt, at manipulere mig til, at acceptere hans arbejde, som værende færdiggjort, da han således kunne få sine savnede penge udbetalt
Han fortalte mig i denne forbindelse, at han kun får betaling, hvis og når han til fulde har færdiggjort en opgave, der normalt ligger i omegnen af kr. 600,00 for en komplet hjemmeside
Jeg fandt senere ud af, at alle indehaverens medarbejdere, udelukkende er indfødte Indonesiske og lavtlønnede freelancere, der desværre og absolut ikke har en klap forstand på særligt programmering, da såvel indehaveren som hans medarbejdere alle tror, de kan lave enhver løsning med alene moduler, uden overhovedet at skulle programmere spor i disse
Efter ikke, de aftalte 1 til 1 ½ måned, men derimod over hele 3 måneder, med ustandselige undskyldninger og søforklaringer om, hvorfor det trækker ud og ikke helt fungerer, ender det så med, at indehaveren vælger at opgive projektet, og istedet foreslår en helt anden løsning i Prestashop platformen, hvor han forsikrer, at han med 100% sikkerhed kan lave det, da det er et meget bedre system med langt flere muligheder og moduler
Tålmodig som jeg er og har været, vælger jeg således, at lade ham starte dette, da jeg næsten kun kan stole på hans yderst selvsikre ord, ligesom han fastsætter denne løsning til, at være færdig indenfor max. 1 måned
Her går desværre heller ikke mange dage, før jeg atter oplever de samme dumme undskyldninger og søforklaringer om, at dit og dat ikke kan lade sig gøre. Men denne gang derimod, hvis jeg bare betaler flere penge end det kontraktmæssigt aftalte, hvilket jeg naturligvis afviser, hvorfor indehaveren i midten af oktober meddeler, at han stopper arbejdet
Allerede da det første Magento projekt begyndte, at se sort ud nævnte indehaveren, at han alternativt også kunne opgradere vores eksisterende gamle website, til et næsten tilsvarende nyt, for en pris på kr. 6-, til 7.000,00. Derfor var denne løsning, nærmest det eneste mulige tilbage, men hvorefter han istedet oplyser en pris, der nu er steget til vanvittige kr. 32.000,00, og på smart vis nedsat til kr. 15.000,00 pga. omstændighederne
Jeg gør indehaveren opmærksom på, at dette absolut ingen interesse har, hvorefter jeg foreslår et frivilligt forlig, hvor begge parter deler skaden. Dette er han på ingen måde interesseret i at høre om, hvorfor jeg meddeler ham, at vi således ser os nødsaget til, at føre en erstatningssag mod ham, via vores advokat
Til stor ærgrelse, må vores advokat desværre senere meddele os, at indehaveren helt er udvandret til Indonesien, og heller ikke længere har noget CVR-nummer i Danmark, hvorfor det vil blive en større udgift end gevinst, at skulle føre en sådan sag
Konklusionen er, at vi indtil videre intet har fået, men sidder nu med en udgift på kr. 6.145,00, har tabt mere end 200 timers arbejdsfortjeneste på ikke aftalt assistance, og ventet 7 måned på et website, der skulle være færdigt på 1 til 1½ måned
Hvad desuden er meget vigtigt at understrege, er at de kr. 2.000,00 i depositum som iflg. kontrakten skal tilbagebetales, hvis Cyberdata opgiver projektet, ikke er blevet os udbetalt, til trods for, at han de seneste 3 uger og flere gange, har understreget at gøre det
Derfor lader det yderligere til, at indehaveren forsøger, at snyde sig til også dette beløb, samt udøver svindel og bedrageri
Jeg må derfor med største advarsel, gøre opmærksom på, at man absolut skal holde sig langt fra Cyberdata og dennes indehaver!!!
November 14, 2017
Unprompted review