polecam polecam polecam! ok może dostawa trwała miesiąc, ale karolinke za 1150 zł nie kupi się nigdzie. cena rekompensuje opał. jak coś to worki są foliowe z dziurami. suchy 😊
See what reviewers are saying
bardzo jestem zadowolona z usług tej firmy. kontakt zarówno e-mail jak i telefoniczny sms dostawa w 25 dni. cena super. najniższa gdzie kolwiek
Replied to 3% of negative reviews
Typically replies within 24 hours
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Oszusci
Węgiel zamówiony 10.082025. Co tydzień zmiana terminu dostawy. W końcu brak całkowitego kontaktu. Brak węgla brak pieniędzy. Oszust
Oszustwo
Uwaga! Ecowegiel tak samo sklep PGG.com prowadzony przez tą samą osobę Macieja Wnęka nie realizuje zamówień, bierze pieniądze od klientów, zwodzi ich przez długi czas, że towar już zaraz dojedzie, ale nigdy nie dojeżdża. Nie ma kontaktu ze strony sprzedającego jak chcecie zwrot pieniędzy.
Oszust zgłoszony na policję ani towaru…
Oszust zgłoszony na policję ani towaru ani pieniędzy
Ecowegiel.com i sklep-pgg.com to oszustwo …
Ecowegiel.com i sklep-pgg.com to oszustwo . Towar nie jest wysyłany . Brak kontaktu z właścicielem firmy. Zgłoszony na policję za oszustwo
Oszust ani węgla ani pieniędzy.Sprawa…
Oszust ani węgla ani pieniędzy.Sprawa zgłoszona na policję
Zamówienie złożyłam 22 lipca 2025 roku
Zamówienie złożyłam 22 lipca 2025 roku. Po 13 dniach roboczych skontaktowałam się telefonicznie z pytaniem o termin dostawy. Od tego momentu zaczęto mnie zwodzić — otrzymywałam wiadomości SMS o treści: „dziś będzie nadane” lub „w piątek będzie dostawa”. W żadnym z tych SMS-ów, mimo moich próśb, nie została podana konkretna data dostawy, co było dla mnie istotne, ponieważ pracuję i muszę wcześniej zaplanować swoją obecność w domu, aby odebrać towar. Pomimo licznych próśb nie uzyskałam precyzyjnej informacji. W związku z ciągłym zwodzeniem, w dniu 2 września 2025 roku wysłałam wiadomość o anulowaniu zamówienia i żądaniu zwrotu pieniędzy. Do dnia dzisiejszego, tj. 02.10.2025 roku, nie otrzymałam zwrotu środków. Sprawę zgłosiłam na policję oraz do Powiatowego Rzecznika Konsumentów.
Oszukani bardzo proszeni o kontakt na…
Oszukani bardzo proszeni o kontakt na grupę FB . Oszukani przez Wnęka Oszukani przez ecowegiel.co
Zamówienie opłacone 1.09
Zamówienie opłacone 1.09. 2025 i do dzisiaj nie zrealizowane.Na koncie klienta informacja że zamówienie przyjęto i że zostało opłacone, Po zapytaniu kiedy zostanie zrealizowane odpowiedziano że do końca tygodnia. Telefon "czasowo niedostępny"!!! Brak jakiejkolwiek reakcji na maile . Zgodnie z regulaminem przed upływem 30 dniu złożyłem oświadczenie o rezygnacji z umowy. Wobec braku jakiejkolwiek informacji o towarze lub zwrocie pieniędzy złożę zawiadomienie o przestępstwie. Nieuczciwa i złodziejska firma!!!
Oszustwo zamówiłem ani pieniędzy ani…
Oszustwo zamówiłem ani pieniędzy ani węgla .
OSZUŚCI. Niestety przed zakupem nie przeczytałem…
Niestety przed zakupem nie przeczytałem opini o firmie.Teraz wiem że to oszuści.Zamierzam złożyć powiadomienie na policję i proponuję aby każdy zrobił to samo.Kontakt z firmą się urwał.Stwierdzenie towar dojedzie za tydzień pojawiało się co tydzień.Trzeba z tymi złodziejami pojechać ostro.
Opał dotarł tydzień temu
Opał dotarł tydzień temu , więc miałam okazję już go używać. Pali się dobrze i do końca, mało popiołu zostawia bo jest suchy i jednolity. Jestem zadowolona.
Oszustwo
Oszustwo. Proszę sie zgłaszać na grupę fb oszukani przez ecowegiel.com.
Dzień dobry
Dzień dobry. Czy udało się komuś z Państwa odzyskać pieniądze ? Niestety u mnie taka sama sytuacja :(
Brak pieniędzy, brak kontaktu ze sprzedającym
Towar zakupiony z drugiej strony internetowej sklep-pgg.com , jest tam ten sam numer NIP, adres oraz dane do kontaktu co na ecowegiel. Właściciel przekładał terminy realizacji, więc anulowałam zamówienie. Przyszla informacja że zamówienie zostało anulowane, minęło 14 dni od anulowania i nie ma kontaktu ze sprzedającym, brak zwrotu pieniędzy na konto. Sprawe zgłaszam na policję.
Jestem bardzo zadowolony z zakupu w…
Jestem bardzo zadowolony z zakupu w Ecowegiel.com. Obsługa klienta na wysokim poziomie – szybki kontakt i fachowe doradztwo. Zamówienie zostało zrealizowane terminowo, a opał świetnej jakości – pali się długo, równomiernie i daje dużo ciepła. Dostawa również bezproblemowa, wszystko dobrze zapakowane. Zdecydowanie polecam każdemu, kto szuka solidnego dostawcy!
Nie polecam , nie wysyła towaru ale nie odpowiada na e-maile , telefon wyłączony , całkowity brak kontaktu i zakupionego towaru . Sprawę jak najszybciej kierować na policję i do prokuratury !!!!
Witam oszust
Witam , bardzo nie polecam tylko same problemy , zamówienie złożone 07.08.2025 do dziś brak towaru i pieniędzy. Tak jak zauważyłem Pan tak samo działa wobec każdej osoby która złożyła zamówienie . Dzwoniąc bądź pisząc kiedy będzie węgiel Pan Wnęk twierdzi powinno być już w tym tygodniu. Chcąc odzyskać pieniądze kontakt jest już nie możliwy .
Brak kontaktu ze sprzedawcą oszustwo
Brak kontaktu ze sprzedawcą. Brak towaru. Pieniądze przepadły w błoto. Rzetelny sprzedawca informuje klienta o postępach, terminach. Tutaj brak jakiejkolwiek kontaktu. Sprawa za informacja zaczerpnięta w służbach idzie dalej, przekazuje ją w ręce prokuratury i policki.
Zwykłe oszustwo
Zwykłe oszustwo, mężczyzna nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Radzę uważać.
Firma fikcyjna
Firma fikcyjna. Towar 2t zamówiony, płatność zrealizowana. P. Maciej Wnęk bo tak się nazywa właściciel pseudo firmy, zapewniał o zrealizowaniu zamówienia. Kontakt początkowo mailowy jak i telefoniczny działał bez zarzutu. Sprawa o popełnieniu oszustwa została zgłoszona na policję.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.