VARNING, VARNING ⚠️
VARNING! VARNING!
Anlita inte det här företaget om du inte vill bli lurad, stå kvar med halva bohaget vid flyttningen eller bli av med dina saker/verktyg som flyttgubbarna använder och inte återlämnar.
För att göra det kort:
Blev kontaktad av Emanuel efter en offert förfrågan.
En lång samtal på mer en 30 minuter med massa frågor, funderingar och allt jag oroade mig för. Allt skulle gå bra och lösa sig, vi skulle hålla kontakten.
Bokade även en flyttstädning några dagar efter flytten.
Dagen kom!
Så fort en av flytt gubbarna gick in började han med att han inte tänkte flytta en möbel då den var för stor, skulle demonteras, bla bla.
Han var såååå otrevlig, hotfull och orkade inte ens med att bära.
Hade haft mail kontakt med Emanuel och enligt alla mått och bilder jag skickat sade han att det gick att flytta den
Men näää, flyttgubben vägrade.
Sedan när mindre än halva bohaget hade lastat i bilen, sade han att nu tar han inte mer då vikten på 1000 kilo hade nåtts
Vad? Vadå för vikt? Undrade jag.
Ja, det finns en vikt gräns jag kan inte lasta mer.
Kontaktade Emanuel för tredje gången (andra problem dök däremellan) och det gick inte sade han.
Bilen var inte ens full med grejer då flyttgubbarna hade inte lastat på höjden utan bara fyllt på bilens golvytan.
Hade beställt en 25 kubik lastbil.
De lämnade kvar alla minna kartonger ca 40, stora tavlor och mina demonterade Prix hyllor.
Hur vet han då att de 1000 kilo är nått frågade jag.
Gubben ignorerade min fråga och sade att nu måste vi åka.
De hade lastat i sort sätta en soffa, soffbord, matta, 2 mellan madrasser 90x200, matbord + 4 stolar, 2 tv-n, en skänk Liatorp … plus lite lösa grejer.
(Alla mina kläder hade jag flyttat tidigare)
Vad hände med alla mina grejer som ni lämnar? frågar jag.
Du kan beställa en till körning, sade han.
Frågade vad det skulle kosta och sade att 3500kr till (det var priset jag skulle betala)
Emanuel hade aldrig under första samtalet nämn alls något om vilten. Känner mig så lurad och besviken, men så gör förmodligen alla bedragare!
Jag var så uppriven, arg, besviken…
Vi åkte och ingen nya lägenheten puttade han själv utan att vänta på sin kollega soffan mot parketten. Så klart blev det märke på golvet.
När flytten var ”klart” upptäckte jag att en av tv-n hade fått en repa skärmen.
När jag skulle montera matbordets ben var min ihopfällbar insexnyckelns set borta.
Gubben hade inte lämnat tillbaks i min verktygslåda efter han använt den.
Jag hade som tur några dagar på mig att flytta så var tvungen att beställa en till flytt med en annan firma Trygg flytt i Väst AB, för 2500kr. Super bra och trevliga flyttgubbar. Rekommender!
Efter allt detta kaos har kontaktat emrus per telefon och mail, har skickat reklamation och krav på ersättning…tiden har gått och inte ett enda svar att det företaget!
Så UNDVIK den firman om du inte vill stå kvar med halva bohaget, möta en sur otrevlig gubbe som tar dina verktyg och bli bara lurad och besviken.
July 6, 2026
Unprompted review