Falu Vapen Rödfärg - gjorde jobbet!
Omdömet avser Falu Vapen Rödfärg och en femte stjärna kan vi, jag och min fru, ge först om och när de rödslammade väggarna pallat vädrets makter med bibehållet gott resultat under, åtminstone, ett år.
Pga att de moderna vattenburna färgerna, mer eller mindre, är ren dynga har vi tidigare köpt billig slamfärg och tillfört bioolja. Resultatet blir, om inte perfekt, i vart fall, bra mycket bättre än vad många mycket dyrare slamfärger presterar. Dagens och framtidens väder tarvar dock ett reellt skydd av husfasader.
Av en händelse snubblade vi över ett slamfärgstest utfört av Folksam (av alla företag) som godkände tre av 20 slamfärger, varav Falu Vapen Rödfärg, var en. Fyra stjärnor ger vi då färgen svarar mot våra krav och förväntningar på slamfärg.
Hur det förhåller sig med Falu Vapens övriga sortiment har vi ingen uppfattning om, men vi uppmanar samtliga färgtillverkare att skärpa sig - bättre kan ni. Som husägare är vi i alla händelser fullständigt utleda på färgflagor och ständiga ommålningar.