Grönlunds Yrkesutbildningar AB Reviews

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

4 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rated 1 out of 5 stars

Man slösar 6 månader hos detta företag…

Man slösar 6 månader hos detta företag för att till slut få ut enbart C som egentligen kan förkortas till högst 3 månader. Detta företag utsätter eleverna för dålig planering, osäkerhet och ovisshet om vem kan gå en fullständig utbildning dvs CE. Jag har slösat 6 månader varav 3 att sitta och inte göra någonting. Detta företag har dåliga stolar och undervisningsmaterial och dåliga hjälpmedel vilket resulterar förutom tidsslöseri även hälsoskador i form av stel kropp nack och ryggskador pga dåliga skärmar och stolar. Hos detta företag har vi alltid haft problem med värme. Det var kallt jämnt. Företaget tänker inte på elevens bästa. De hittar på bortförklaringar och eleven har ingen chans att medverka i sin planering. Företaget har ett särbehandlingssystem och favoritism. Personalen är oense om innehåll och undervisningsmetodik och deras praktiska moment varjerar beroende på vilken person man hamnar hos och om han är på bra humör. Elevens utveckling ligger helt hos handledaren och om han är oklar så dröjer utvecklingen och drar ut på tid vilket egentligen är Grönlunds mantra för att fakturera Arbetsförmedlingen för tiden.

January 18, 2026
Rated 3 out of 5 stars

Grönlunds Örebro

Grönlunds Örebro

Inte helt okej utbildning och väldigt oseriöst med tanke på liten respekt för elevers tid. Tog 6 månader för alla i min klass att nå C
I klassen hade alla behov av att komma ut att jobba, man kanske har skulder, måste pensionsspara, eller lever lågt ekonomiskt och mår dåligt psykiskt. Inget görs med hänsyn med tanke på elevernas situation, arbetsförmedlingen bara strör på någon utbildning och kör survival the fittest. Var det något konstigt eller underligt så fick man otrolig skäll av chefen. Alla blev jagsvaga och kände sig mindervärdiga!! Inte bra för körningen sen om man inte kan lita på sina egna förmågor. Det är svartvitt klarade du det inte så är det dig som elev som är utvecklingsstörd inte en lärare som kan ta hänsyn och tänka efter på metoden hur dom utbildar! Hårda töntiga regler. Inte äta mat , inte stänga klassrumsdörren (andra klasser skrek, ingen arbetsro), inte hjälpa andra på skillster, ABSOLUT INTE VILA/SNOOZA, inte gå på rast för tidigt ( det fanns inget att göra och inget engagemang från lärarna)
En elev fick inte vara kvar för att ta ce. Anledningen? Det fanns inte plats eftersom dom tog in nya
Men asså sjukt oseriöst om man ska gå en utbildning utdraget på ett halvår som duktig elev, och sen helt plötsligt inte gå kvar för att arbetsförmedlingen drägglar efter pengar. Det är sjukt respektlöst mot elevens tid och planering.
En annan lärare bad eleven skriva på att hen gjort sönder lastbilens däck genom körlektionen för att lärarna var sugen på nya däck på lastbilen. Inte helt ok mot eleven. Kritik tar dom INTE, de skylls ifrån eller projiceras på eleverna direkt. Det är inte rättvist mot att eleverna är svaga och beroende samt lärarna är i en maktposition med lön

December 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Grönlunds yrkesutbildningar är en…

Grönlunds yrkesutbildningar I umeå är en oseriös verksamhet som har som affärsmodel att fakturera så mycket som möjligt vilket är anledningen till att dom huvudsakligen inriktar sig mot arbetsförmedlingen som beställare av utbildningen och därför slösar elevernas tid genom att tvinga dom vara på utbildning i längre utsträckning av vad som behövs genom "självstudier" då man sitter och väntar.

October 23, 2025

Bara favoriterna som gynnas

Gick utbildningen för att få ta ce, eftersom det är vad som ingår enligt hemsidan. Men fick aldrig gå vidare till att ta e på grund av två extra körlektioner trots att jag gjorde allt annat rätt samt fått flera jobblöften. Blev lovad att komma tillbaka efter sommarjobb men nu har alla inblandade slutat svara. Verkar bara vara favoriterna eller dom som känner rätt personer som gynnas.

August 8, 2025

Varning för Grönlunds Umeå

Jag skulle gå bussutbildning på Grönlunds i Umeå. Jag gjorde 3 veckor test och kartläggning men hela upplevelsen var väldigt suspekt. Jag vill varna andra från att söka utbildningen!

Jag fick veta att jag inte kommit in och fick ett papper med vilket betyg "jag" fått på alla delar, men pappret hade bara en kod och mitt namn var skrivet med bläck i efterhand så jag kan inte veta 100% att det ens var mitt papper eftersom saker jag blev underkänd på (ex läsförståelse) är saker jag aldrig haft problem med medan saker jag fått A på (ex grammatik) är saker jag är halvbra på. Dom har även en skala A-F men det är bara A och B som är godkänd. Man får inte se i efterhand vad man haft rätt och fel på så man kan inte veta vad man behöver förbättra eller vad man tänkt fel på.
Det enda test man kunde se var det ena teoriprovet och där hade jag 80% rätt men ändå fick jag D i fordonskännedom, det betyder jag jag måste fått max 15/40 rätt på andra teoriprovet vilket känns väldigt osannolikt när jag fick så högt på det första.

Dom anklagade mig för att behöva för mycket hjälp av mina kamrater när vi hade grupparbete trots att det ofta var jag som hjälpte andra.

Flera av eleverna som faktiskt kom in var eleverna som störde på lektionerna, en som fuskade och dom som körde för fort på testkörningen. Vi var också några som aldrig fick vår ansökan betald medan andra fick sin ansökan betald redan första veckan så det känns som att dom redan hade bestämt sig vilka som skulle komma in och inte. Dom hade även sagt att dom skulle betala ALLA räkningar som hade med körkortet att göra men nu eftersom deras läkare skickat in att jag har sömnapné och jag sedan inte kom in så måste jag skicka in ett läkarintyg från andningsenheten som kostar 1300 för att inte förlora mitt B-körkort.

Jag fick även veta att busschauffören jag hade praktik med inte rekommenderade mig pga att jag skrattade för mycket... Detta trots att busschauffören sa att jag var så trevlig, visade mig alla knappar och spakar i bussen och önskade mig lycka till med utbildningen.

Dom skriver även på hemsidan att dom vill att alla ska klara av utbildningen men efter kartläggningen är det bara tack och hej till alla som inte kom in.

June 15, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Orättvis behandling och oskäligt avslag – Grönlunds Yrkesutbildningar AB borde skämmas

Jag deltog i ett online-möte och fick sedan möjlighet att besöka Grönlunds Yrkesutbildningar AB i Linköping för ett studiebesök. Jag hade väntat länge på att få denna utbildning, trots att den inte fanns i min stad och att jag saknar bil. Jag var beredd att anpassa mig och kämpa för att gå utbildningen eftersom den är ett viktigt steg för att nå mitt mål – att i framtiden arbeta inom Försvarsmakten.

Men när jag uttryckte mitt intresse och verkligen ville ha en plats på utbildningen fick jag istället ett mejl där jag nekades plats. Anledningen? De hävdade att de hade ringt mig en gång, att jag inte svarade, och att detta skulle innebära att jag “inte var seriös”. Hur kan en så avgörande chans förkastas på en enda missad samtal? Är det rimligt att anta att någon inte är seriös baserat på detta? Vad om jag befann mig på sjukhus, inte hörde mobilen eller var upptagen med något viktigt? Det är absurt och direkt oskäligt.

Under studiebesöket var även en representant från Arbetsförmedlingen närvarande, och där sades saker som direkt strider mot grundläggande rättigheter. Vi fick höra att vi inte får vabba, inte får vara sjuka och inte ens besöka en döende familjemedlem under utbildningen. Visst är utbildning viktig, men inte på bekostnad av mänsklighet och medmänsklighet. Att neka någon utbildning på så godtyckliga grunder är inte bara omoraliskt, utan det riskerar även att bryta mot likabehandlingsprincipen och de grundläggande rättigheter som gäller inom utbildning och arbetsmarknad.

Det är anmärkningsvärt att en utbildningsanordnare, som ska finnas där för att hjälpa människor att utvecklas och komma ut i arbetslivet, istället agerar som en mur och aktivt hindrar motiverade personer från att få en chans. Polisen ringer minst två till tre gånger om de behöver få tag på någon – men ni drar slutsatser om en människas framtid baserat på ett enda missat samtal?

Grönlunds Yrkesutbildningar AB, ni borde skämmas. Ert agerande är inte bara oprofessionellt, utan även direkt skadligt för människor som försöker bygga en bättre framtid.

February 12, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Grönlunds i Kristianstad är bara ute…

Grönlunds i Kristianstad är bara ute efter pengar och sätter väldigt höga krav som man skall bli en pilot rätta sagt ! när dem skall bedöma om man kan gå vidare till en CE utbildning ifrån Arbetsförmedlingen så har man varit och där 5 dagar och gjort massvis med tester som man igentligen kunde göra på en dag . Till slut säger dom att man inte va duktig nog för att fortsätta. Jag har dock sagt till dem att jag inte vill gå hos dem och dom är alldeles för hårda mot oss .
Välj inte dem dom har det inte bra i skallen kan jag säga bara .

December 2, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Tja alla som läser detta och välkomna…

Tja alla som läser detta och välkomna till min uppfattning om Grönlunds i Skövde kan ju säga så här bättre att kolla vidare än att börja
Jag gick och fick kort och allt men det var ett slöseri på tid jobb för lärarna ja ska man kunna säga lärare när dem knappt kan lära ut teori och kan inte lägga upp en plan för eleverna har knappt plats för dem det tar in under mina månader jag var där så satt vi bara av tiden nästan en hel månad inna vi fick något nytt att göra när vi var klara med en sak
Sen står dem och lovar del eleverna att dem som ligger i fas ska få testa på att köra med släp innan dem bestämmer om man får gå vidare till ce
Men när det kommer till kritan så ljuger dem
Och ljuger om timmar ger timmar till en Anna elev som behöver det så dem ser bra ut för arbetsförmedlingen

November 1, 2024
Rated 2 out of 5 stars

Lastbilsutbildning

Fick betald lastbilsutbildning av arbetsförmedlingen och vart anvisad till Grönlunds. Det dåliga

Dåligt med personal
Otrevlig personal chef. Ringer mig och trycker ner mig efter önskad körlärare
Dåligt med parkeringsplatser om man kommer med bil. Blir mycket onödigt tjafs mellan elever och personal.
Ny körlärare som glömmer att spricka av mina körmoment i utbildningen vilken gjorde att jag hamna sist med c-kortet och som gjorde att jag missa min chans för ce kortet. Spela ingen roll vad man sa till personal eller arbetsförmedlingen

December 31, 2023
Rated 2 out of 5 stars

Lurad

Gick en YKB-fortbildningskurs. Fick betala 2000kr för att sitta i sju timmar och titta på en power-point-presentation. Allt vi gick igenom skulle jag kunna lärt mig själv på 20 minuter framför google.
Grönlunds är inte ansvarig för idiotiska EU-regler, men dom utnyttjar reglerna och bristen på konkurrens för att kunna ta hutlöst mycket betalt för en kurs som bara innehåller det som är obligatoriskt och som bara borde ta någon timme att gå igenom.
Så om du måste gå en dyr kurs och slösa bort en helt dag, försök hitta en skola där du också får lära dig något mer användbart än bara det lilla som är obligatoriskt.

December 6, 2014

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look