2.9

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

2.9

All reviews

2 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rated 1 out of 5 stars

Schending PRIVACY WETGEVING

Voordat ik overstapte van zielige energieleverancier VanDeBron heb ik nog even met ze overleg na negen jaar of ik een boete zou krijgen. Ze hebben mij toen zowel telefonisch als schriftelijk medegedeeld dat ik mocht overstappen en dat er geen boete was. Ik heb daar gewoon zwart op wit e-mailtje van ontvangen.

Later draaide het verhaal om en probeerde ze € €600 te krijgen Ik heb ze toen absoluut de bons gegeven en ik heb ze toen gedreigd met een zaak bij de geschillencommissie. Goed voor iedereen om te weten. Daar zijn energieleveranciers bang voor, want dan moeten ze per definitie € 500 betalen om die zaak te voeren - en uiteindelijk wat doen ze ze verkopen de schuld goedkoop door aan dit corrupte bedrijf.

Nu heb je letterlijk een bedrijf dat teert op de ellende en armoede van ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking en dit doen ze in meerdere landen, dit bedrijf is nog zieliger dan van de bron en het is maar goed dat ze hun kantoor diep verstopt hebben en onbereikbaar zijn, want mensen zouden anders erg kwaad op ze zijn en waarschijnlijk bij ze aankloppen.

Gelukkig heb ik een rechtsbijstandsverzekering en krijg dit bedrijf geen cent van mij. Leg het maar aan de rechter uit.

Mijn laatste kanttekening is de schending van privacy recht. Door schuld op te kopen zonder enig overleg of inkijk over wat je koopt dan overtreed je mogelijk privacywetgeving zoals in dit geval. Jullie hebben geen recht om mijn gegevens te hebben en ik heb jullie er nu bij ingelicht dat jullie de wet aan het overtreden zijn.

July 18, 2026
Unprompted review
Advertisement
Rated 1 out of 5 stars

Mijn ervaring met Hoist Finance is helaas negatief

Mijn ervaring met Hoist Finance is helaas erg negatief. De communicatie is slecht en klanten worden nauwelijks op de hoogte gehouden van de status van hun dossier. Op e-mails wordt vaak helemaal niet gereageerd, waardoor je zelf continu moet bellen om informatie te krijgen.

Het voelt alsof je overal zelf achteraan moet gaan, terwijl je juist verwacht dat een professioneel bedrijf zijn klanten goed informeert en bereikbaar is. Dit zorgt voor veel frustratie en onnodige stress.

Hopelijk gaat Hoist Finance in de toekomst beter communiceren met hun klanten en sneller reageren op vragen.

March 6, 2026
Unprompted review