Internetmerkrecht
See what reviewers are saying
Onderstaande komt allemaal overeen met mijn gesprek afgelopen week. 1 Juli ben ik gebeld om .com te registreren voor mijn website omdat iemand anders eenzelfde website had en die probeerde te r... See more
Hier ook hetzelfde, met dezelfde smoesjes. Kreeg afgelopen week een rekening via email en weet na jullie reviews helemaal zeker dat ik dit niet ga betalen. Voor de zekerheid even een mailtje gedaa... See more
People also looked at
Phishing
Op 18-09-2024 kreeg ik een mailbericht van zogenaamd WIX met een betaalverzoek voor mijn domeinnaam, dit was een poging tot Phishing t.g.v. informatie die door Internetmerkrecht was buitgemaakt tijdens een babbeltruc bij telefonisch contact. Wees na contact met een van deze bedrijven extra alert op Phishing, ook na maandenlange stilte (ze zijn niet gek natuurlijk)
Ik ben ook gebeld afgelopen Vrijdag
Ik ben ook gebeld en heb inmiddels de factuur al binnen. Nu lees ik de reviews en voel ik me behoorlijk voor de gek gehouden. Ze hebben het gesprek opgenomen waarin ik akkoord moest gaan met de afspraken maar ik ga dit wel herroepen. Niet fijn dit soort praktijken!
Zoals meerdere werd ik gebeld om mijn domeinnaam vast te zetten.
Zoals meerdere werd ik gebeld om domeinnaam naar .com te zetten omdat deze gekaapt zou zijn. Ik zou voor 10 jaar maandelijks een bedrag van 29 euro moeten betalen en de factuur kan niet maandelijks, maar in totaal. Ook zou het wel tussentijds stop gezet kunnen worden. Maar alleen mondeling kon dit allemaal bevestigd worden. Dit klopt natuurlijk niet. En ik zal de factuur dan ook nooit gaan betalen.
Oplichting. Zelfde als onderstaande meldingen.
Onderstaande komt allemaal overeen met mijn gesprek afgelopen week.
1 Juli ben ik gebeld om .com te registreren voor mijn website omdat iemand anders eenzelfde website had en die probeerde te registreren met .com.
Heb gevraagd om informatie te sturen per mail maar ze waren erg opdringerig en was allemaal moeilijk.
Zojuist 8-7-2024 een factuur binnen gekregen van €359,98 die ik zeer zeker nooit ga betalen.
Er is aangifte gedaan bij de politie dus ben benieuwd wanneer er wat tegen deze oplichters wordt gedaan.
Kansloze bende
Hier ook hetzelfde, met dezelfde smoesjes.
Kreeg afgelopen week een rekening via email en weet na jullie reviews helemaal zeker dat ik dit niet ga betalen. Voor de zekerheid even een mailtje gedaan voor het herroepen op de 14 dagen termijn, maar ga er lekker niets mee doen.
Inmiddels gemeld bij de Fraudehelpdesk en aangifte gedaan bij de politie.
Vreemd telefoontje
Ook mij hebben ze gebeld. Ze bellen vaak op tijden dat je snel even opneemt en overvallen wordt. Ik heb aan de telefoon ook meerdere keren aangegeven dat het een rare gang van zaken is en ik het op de mail wilde zien. Oplichters!
op 24-05-2024 ook benaderd door deze…
op 24-05-2024 ook benaderd door deze partij. Met dezelfde argumentatie als hieronder is beschreven door mijn lotgenoten. verbaal had ik akkoord gegeven via de telefoon maar toen ik de factuur had gekregen, ben ik gaan kijken op het internet. Bleek dus om oplichting te gaan.
Heb ze per mail laten weten, dat ik teleurgesteld ben in deze gang van zaken en dat ik hoop dat ze het juiste pad in hun leven weer weten te vinden.
Oplichting
Nou ja, alles wat je aan slechte reviews hieronder leest.
Ik kreeg vandaag per mail de rekening. Ik heb gestuurd dat ik niet ga betalen. Als ze me lastig blijven vallen doe ik aangifte
INTERNETMERKRECHT BENELUX: MISLEIDEND, OPLIICHTERS
INTERNETMERKRECHT BENELUX heeft mij d.d. 5 maart telefonisch benaderd. Zelfde verhaal als hieronder: iemand in mijn direct omgeving probeert mijn domeinnaam te registeren met .com en .nl. Ik had haast en vroeg of ik terug kon bellen (naam genoteerd). Vervolgens krijg ik een factuur (veel hoger bedrag), geen overeenkomst.
Ik heb aangifte gedaan bij de politie en bij de fraudehelpdesk. OPLICHTERS. GRAAG MELDING MAKEN OM DIT SOORT BEDRIJVEN TE BESTRIJDEN
Ook mij hebben ze gebeld met het…
Ook mij hebben ze gebeld met het verhaal dat iemand in Noord Holland exact dezelfde website wilde aanmaken als die van mijn salon/webshop maar dan met .com en dat ik het recht kon afkopen voor 10 jaar voor een bedrag van €270 euro dat in 1 keer afbetaald moest worden.
Ik heb gevraagd of ze het op de mail wilde zetten (het ging me iets te snel en voelde meteen wel gek). Nu krijg ik een mail dat het allemaal doorgaat en de factuur over 5 werkdagen krijg.
Ik lees nu alle reviews en ga ze niet betalen! Hopelijk doet iedereen aangifte tegen deze oplichters!!
niet in zee gaan met deze organisatie!
Ik ben telefonisch benaderd door deze organisatie. Mijn bedrijfsnaam zou aangevraagd zijn voor een .com adres precies in Noord-Holland. Ik heb aangegeven dat ze de .com voor mij mochten linken aan mijn .nl en dit is ook gedaan.
Toen kreeg ik een hogere rekening dan dat het eigenlijk zou zijn. Telefonisch hadden ze het over ongeveer 29 euro op jaarbasis. Wel moest ik meteen voor 10 jaar betalen. Ik kreeg een rekening van 360 euro. Ik heb binnen 14 dagen schriftelijk laten weten dat ik gebruik wilde maken van mijn wettelijke bedenktijd. Dit was volgens hun niet mogelijk, omdat ze de actie van linken van de .com aan de .nl al hadden gedaan. Met verzoek om het bedrag over te maken. Ik heb toen aangegeven dat ik prima voor 1 jaar wil betalen, maar niet voor de 10 jaar. Hierna gevraagd om een factuur voor 1 jaar. Dit was niet mogelijk volgens deze organisatie, ze zouden aan het einde van het 1e jaar de overige 9 jaar terugstorten. Toen ik aangaf dat gezien de recensies op trustpilot, mijn vertrouwen niet heel hoog was dat ik geld terug zou gaan krijgen na een jaar heb ik niks meer van de organisatie vernomen.
Tevens heb ik een aangetekende brief verstuurd naar de organisatie, deze is verwijderd.
Geen reactie
Het is onmogelijk om contact te krijgen met deze organisatie. Reageren op mails of telefonisch contact na verzoek hierover is niet mogelijk. Een rekening sturen of een herineringsmail hierover kunnen ze wel! Vorig jaar duidelijk aangegeven dat ik wilde opzeggen. Het is me het geld niet waard. Hier heb ik nooit een reactie gehad en nu sturen ze gewoon op nieuw een rekening voor het komende jaar! Ik weiger nog te betalen voor deze dienst, helemaal omdat ik ben gestopt met mijn bedrijf. De website gaat binnenkort uit de lucht. Maar dat is dus tegen dovemansoren gericht!
Oplichters ophangen als ze bellen
Vorig jaar benaderd voor 10 jaar vastleggen domein. 300 euro betaald en nu sturen ze een nieuwe rekening voor 100 euro voor dit jaar. En anders incasso bureau. Ik heb ze 3x terug gemaild en ik krijg geen reactie op mijn vragen. Ik heb ook nog nioit een login gegevens etc gehad, dus je weet niet eens of ze wel wat hebben gedaan voor die 300 euro. Ik zeg ophangen zodra ze bellen. Laten ze maar incasso sturen het mag totaan de rechtbank komen heb ik ze gezegd. Ik zal ook aangifte doen. Dit is oplichterij.
vorige week aangifte gedaan
vorige week aangifte gedaan. De politie heeft al meerdere binnen en het duurt niet lang meer voor ze bij Robin Jarno de Boer langsgaan!
Hier zelfde ervaring
Hier zelfde ervaring. Vorig jaar gebeld dat iemand (idd. zonder kunnen zeggen wie) mijn domeinnaam wil gebruiken en kon het voor 300 euro voor 10 jaar laten beschermen. Ik krijg nu een factuur en een zogenaamd vriendelijk belletje dat de factuur voor dit jaar niet betaald is en dat deze bijna aan het incassobureau wordt overgedragen. Ik gebruik de betreffende domeinnaam nauwelijks, voor 300 euro per jaar zou ik dan ook zeker niet akkoord zijn gegaan. Een bandopname van mijn akkoord, een akkoord op een offerte konden zij mij niet tonen (ging die mevrouw die er net werkte achteraan). Ik durf met enige zekerheid te zeggen dat een dergelijk akkoord op deze jaarlijkse kosten er niet is.
Internet Merkrecht Benelux
Ik heb precies dezelfde ervaring met Internetmerkrecht Benelux. Ik heb ze teruggemaild na de nieuwe factuur en mijn deel van de eerste factuur terug te krijgen. En heb de nieuwe factuur geweigerd. En gedreigd met juridische stappen. Zal wel niets meer van horen.
Hetzelfde meegemaakt als onderstaande…
Hetzelfde meegemaakt als onderstaande verhalen, ik vertrouwde het niet en heb mijn hostingpartij gebeld. Deze wist mij te vertellen dat ze nooit met andere bedrijven samenwerken. Gemeld bij de politie, fraudedesk, stelletje oplichters!
Ik sluit mij volledig aan bij de rest…
Ik sluit mij volledig aan bij de rest van de reviews. Vorig jaar november hebben zij mij gebeld om mijn domeinnaam voor 10 jaar vast te leggen, want iemand zou deze willen gebruiken. Konden en mochten niet zeggen wie. Ik heb mondeling geen akkoord gegeven en zei stuur mij een mail. Later leek het mij een goed idee om alsnog de €300 te betalen, omdat ik dacht het is eenmalig en voor 10 jaar. Gisteren weer een mail gekregen voor een betaling zonder de 10 jaar vermeld. Straks maar even bellen welke onzin ze gaan vertellen. Maar zo te horen zijn het oplichters. Zulke praktijken houden nooit op. Dan zullen ze weer doorgaan met een andere bedrijfsnaam andere telefoonnummer etc. Vaak doet de politie ook niks helaas.
malafide onderneming
Ik sluit me aan bij de vorige schrijvers. Volgens mij is dit een malafide onderneming.
The Trustpilot Experience