See what reviewers are saying

Rated 4 out of 5 stars

Hele fijne fiets. Had voor de koop een proefrit gemaakt en was positief verrast door o.a. de wendbaarheid van de fiets (frame-geometrie lijkt op een mountainbike), de fietshouding (stuur... See more

Rated 5 out of 5 stars

Wat een heerlijke fiets. Ik mocht de fiets een week testen omdat ik twijfelde om over te stappen naar een e-bike ivm woon-werk verkeer van 25km per dag. De fiets fiets heerlijk en door de verschillend... See more

Company details

6. Transportation Service

About Levante Bikes

Written by the company

Levante Bikes

For the love of the ride

Bij Levante maken we design e-bikes voor puur rijplezier. Elke dag begint beter op de fiets. Stap op en maak je hoofd leeg. Open je ogen, omarm de wereld om je heen en ontdek nieuwe dingen. Als je fietst, heb je de rest van de dag de wind in je rug.

Levante Bikes

Het bedrijf Levante Bikes staat voor:

• Persoonlijke beleving
  • Continuïteit
  • Avontuurlijke ambitie

Dit uit zich in uitmuntende service aan huis, zowel om proef te rijden als eventuele service verzoeken. We garanderen continuïteit vanwege de kwaliteit-onderdelen van Shimano. Levante Bikes richt zich op mensen die design-minded zijn en de waarde van regelmatig fietsen inzien, ook op een e-bike. Door regelmatig te fietsen krijg je meer energie, het maakt je hoofd leeg, en geeft nieuwe energie na de werkdag.

De e-bikes

Onze fietsen ontwerpen we voor puur rijplezier. Dankzij de fluisterstille, krachtige aandrijving ga je helemaal op in je omgeving. De e-bikes van Levante herken je aan bewezen Shimano toptechniek in een tijdloos en sportief design. We gebruiken alleen de beste onderdelen voor eindeloos veel probleemloze kilometers. Echt een e-bike voor fietsers. Want altijd de wind in je rug… dat gun je toch iedereen.

Productie en techniek

Al onze fietsen produceren we in Europa met Japanse toptechniek. Levante e-bikes maken we om echt op te fietsen door weer en wind. Ze zijn volledig gebouwd op Shimano techniek. Het sportieve frame is perfect in balans en de onderhoudsvrije riem-aandrijving is fluisterstil.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Levante E4 E-bike: Stijlvol maar met Beperkingen

Ik heb een week de kans gehad om de Levante E4 e-bike te testen. Hier is mijn review: de fiets heeft een strak, modern design dat wel aanspreekt, het ziet eruit als een normale fiets en kan daardoor opgaan in andere fietsen en valt niet op. Goed om diefstal te voorkomen. De prijs is wel aan de hoge kant. De Shimano E-5000 middenmotor werkt stil en biedt goede ondersteuning, maar bij zware tegenwind of hellingen moet je soms flink meetrappen. De hydraulische schijfremmen en Nexus 5 versnellingen zijn prima, maar de zithouding is niet ideaal voor lange ritten. Met een gewicht van 24 kg is het niet de lichtste e-bike. GPS-tracking en een handsfree navigatiemogelijkheid zijn handige features, maar ze zijn te beperkt en rechtvaardigen de hoge prijs niet.

December 20, 2024
Rated 4 out of 5 stars

Solide en kwalitatieve fiets, maar het design kon praktischer

De Levante E4 fiets is een solide fiets met kwalitatieve onderdelen en goede batterij. Het is een prettige fiets om te gebruiken en je kunt er gemakkelijk mee op de maximale snelheid fietsen. De fiets voelt stevig aan, ziet er goed uit en laad gemakkelijk op. Vooral de kwalitatieve carbon ketting en goede remmen zorgen ervoor dat je lang met deze fiets kunt doen met weinig onderhoud. Het enige dat minder in het design is, is dat het kettingslot laag moet hangen, waardoor uitstekende sleutels gemakkelijk tegen je enkels aan komen. Tenzij je de sleutel eruit kunt halen kun je jezelf echt pijn doen. Wat mij betreft had het design daarvan beter gekund. Verder is de fiets wel erg prettig in gebruik.

January 2, 2025
Rated 4 out of 5 stars

Solide fiets met premium onderdelen

Solide fiets met premium onderdelen. Vooral de motor is heel erg fijn. Stil en ondersteunt heel constant. Qua details is er nog wel wat aan te merken op dit model, zo is de telefoonhouder niet erg praktisch, de handgrepen oncomfortabel en het klepje voor het oplaadpunt irritant. Als je hier aan kan wennen, dan lijkt mij dit een fiets waar je met goed onderhoud jaren mee vooruit kunt.

December 23, 2024
Rated 3 out of 5 stars

Premium onderdelen met een wat slordige afwerking

Levante E4 Review: Premium e-bike met verbeterpunten

De Levante E4 is een nieuwe speler op de Nederlandse e-bike markt en probeert zich te onderscheiden met premium onderdelen en een strak design. Met een prijs van 3.299 euro richt de fiets zich op mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en rijcomfort. Maar weet de Levante E4 deze belofte waar te maken? Laten we de belangrijkste punten bekijken.

Design en rijervaring
Het design van de Levante E4 is strak en modern, met een frame dat zowel stevig als stijlvol oogt. Met een gewicht van 24 kg (inclusief batterij) voelt de fiets relatief licht aan en draagt dit bij aan een soepele rijervaring. De houding is prettig door het iets omhoogstaande stuur, wat langere ritten comfortabel maakt. Wel valt op dat de pedalen wat laag bij de grond zitten, waardoor je in scherpe bochten of met grote schoenen soms de grond raakt – een punt dat de rijervaring enigszins belemmert.

De middenmotor zorgt voor een natuurlijk rijgevoel, omdat de kracht direct op de pedalen wordt overgebracht. Dit maakt fietsen op de Levante E4 moeiteloos en ontspannen, zowel voor woon-werkverkeer als recreatieve ritten.

Premium onderdelen
Levante heeft duidelijk gekozen voor kwaliteit bij de onderdelen. De Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf is duurzamer dan oudere modellen, met een groter bereik en evenredige versnellingen. In combinatie met de Gates CDX-riem (onderhoudsvrij tot wel 15.000 km) zorgt dit voor een probleemloze aandrijving. Ook de Shimano 504Wh-batterij presteert uitstekend, met een bereik van 85-150 km afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden.

Het Shimano-display is functioneel, maar oogt gedateerd. Het biedt basisinformatie zoals het bereik en de gereden kilometers, maar mist de luxe uitstraling die bij deze prijsklasse hoort. Andere merken bieden mooiere geïntegreerde schermen, en dit voelt als een gemiste kans.

Applicatie en GPS
De eigen applicatie van Levante biedt handige functies zoals GPS-tracking om de fiets terug te vinden en contactmogelijkheden met support via FaceTime of chat. Helaas zijn de functionaliteiten beperkt. Basisinformatie zoals het batterijpercentage, gereden ritten, en navigatie ontbreekt. Hoewel je aan het einde van de dag een overzicht van je ritten ziet, wordt niet gespecificeerd hoeveel afzonderlijke ritten je hebt gemaakt.

Het zou een enorme verbetering zijn als je real-time batterijstatus en navigatie via de app kunt zien. Dit zou het Shimano-display zelfs overbodig kunnen maken. Gelukkig kunnen dergelijke verbeteringen met software-updates worden doorgevoerd.

Praktisch gebruik
Tijdens het testen bleek de Levante E4 een betrouwbare fiets voor dagelijks gebruik. De batterij gaat bij normaal gebruik meerdere dagen mee en is geschikt voor woon-werkverkeer. Wel duurt opladen ongeveer vijf uur, wat wat lang is voor een fiets in deze prijsklasse. Het oplaadklepje voelt fragiel, en het gebruik van een los opzetstuk voor het opladen van de batterij maakt het minder praktisch.

Een ander minpunt is de losse voorlamp, die niet geïntegreerd is in het frame. Hoewel de verlichting krachtig is, kan de lamp makkelijk beschadigen of gestolen worden in een fietsenrek. Een geïntegreerde lamp had dit probleem opgelost.

Wat kan beter?
Hoewel de Levante E4 veel biedt, zijn er zeker verbeterpunten:

Afwerking: Kabels steken wat uit en de opening in het frame voor de aandrijfriem oogt goedkoop.
Scherm: Het Shimano-display voelt ouderwets en past niet bij het premium karakter van de fiets.
Applicatie: Basisfuncties ontbreken, zoals batterijpercentage, navigatie, en uitgebreide ritgegevens.
Verlichting: De losse voorlamp is kwetsbaar en had beter geïntegreerd kunnen worden.
Pedalen: Lage positie kan hinderlijk zijn in bochten.
Conclusie
De Levante E4 is een solide e-bike met premium onderdelen en een zeer fijne rijervaring. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals de Gates CDX-riem en Shimano-componenten draagt bij aan de duurzaamheid en repareerbaarheid van de fiets, een groot pluspunt in vergelijking met sommige concurrenten. De prijs van 3.299 euro wordt deels gerechtvaardigd door deze keuzes.

Toch laat de fiets op een aantal punten steken vallen. De beperkte functionaliteit van de app, het verouderde display, en de matige afwerking zijn aspecten die niet passen bij een fiets in dit segment. Voor wie zoekt naar een comfortabele en betrouwbare e-bike zonder al te veel eisen aan app-functionaliteit en design, is de Levante E4 een uitstekende keuze. Maar wie verwacht dat een premium fiets op alle vlakken uitblinkt, zal wellicht elders beter slagen.

December 15, 2024
Rated 4 out of 5 stars

Sportieve fiets, fietst heel prettig

De fiets werd keurig bezorgd en afgesteld op mijn lengte. De fiets ziet er prachtig uit en fietst ook echt heel fijn. De fiets heeft een lange batterij duur, maar fietst ook zonder ondersteuning heel licht. Ik had zodoende ook regelmatig de ondersteuning niet aan staan. Zelf heb ik liever een fiets waarbij ik rechtop kan blijven zitten, dit is een sportief model. De kettingkast is open, houd hier rekening mee met je broeken (zodat deze er niet tussen komt). De fiets is absoluut een aanrader!

January 1, 2025

Levante E4 test via Review.nl

Vanuit Review.nl heb ik de Levante E4 mogen testen.

De fiets werd keurig netjes thuisbezorgd en afgesteld. Een hele vriendelijke jongen die de fiets ook goed uitlegde.

De E4 oogt als een mooie, sportieve en vrij simpele ebike. Op het stuur een klein display met de status van de accu, de resterende km's en de snelheid. De accu is netjes geïntegreerd in het frame en met een sleutel eruit te halen om hem op te halen. Heb je een stroompunt vrij bij je opbergplek in de schuur? Dan kan je de lader direct in het frame stoppen en hoeft de accu er niet uit. Dit werkt allemaal erg goed en oogt zeer degelijk.

Ik had de kleine variant (tot 1.80m) tot mijn beschikking. Hierdoor stond het zadel vrij hoog, echter kon het stuur niet omhoog. Dit resulteert in een vrij sportieve zithouding, waarbij je behoorlijk naar voren leunt. Het stuur is wel aan te passen qua hoek, maar dus niet qua hoogte.

Wat mij betreft is de fiets dus zeker geschikt voor in de stad of als een sportief alternatief voor een mountainbike. Door de sportieve zithouding is de fiets in mijn ogen niet geschikt voor langere afstanden.

De breng- en ophaalservice is uitmuntend! Op de minuut af is de bezorgen (en ophaler) aanwezig op de afgesproken tijd. Vriendelijke en kundig!

December 26, 2024

Voor de sportieve fietser

Ondersteuning:
deze fiets is goed voor de sportieve fietser. Je kunt de ondersteuning zo instellen dat je ook nog lekker kunt trappen/sporten. De natuurlijke ondersteuning moet je wel zelf in gang zetten. Boven de 25 km/u wordt het wat zwaarder trappen.

Motor:
de motor is echt geruisloos, zoals aangegeven. Heerlijk stil fietsen door de riemaandrijving.
De actieradius is groot, in een weekje nog niet leeg kunnen fietsen met korte ritjes.

Lichtgewicht:
handig dat het een licht-gewicht e-bike is, vooral als je een drempeltje hebt bij je schuur. Of als je de fiets mee wil nemen met de auto.

Diverse:
een schakelslot past mooi aan het frame en beschadigt het niet door rubber zijkanten. Zo blijft de fiest mooi.
De verlichting is mooi weggewerkt, de fiets heeft een luxe uitstraling. Remmen werken perfect (niet te agressief, niet te slap) en het zadel zit goed. Bij hobbeltjes wel even gaan staan :-).

December 25, 2024

Prima fiets!

Een prima en fijne fiets! Thuis afgeleverd en klantvriendelijke- en professionele uitleg. Snel antwoord bij vragen. Degelijk hoor, met de Shimano onderdelen. Al bijna 200km gefietst! Ja, aanrader!

November 8, 2024
Rated 5 out of 5 stars

De fiets krijg je afgeleverd door een levante monteur.

De fiets krijg je afgeleverd door iemand die hem in elkaar zet voor je zodat je direct mee kan wegrijden. De fiets zelf bestaat uit allemaal onderdelen van topkwaliteit en dat voel je als je ermee fietst. Het is een robuuste fiets, echt een high-end fiets van top kwaliteit.

June 29, 2024
Rated 4 out of 5 stars

Tevreden met de fiets en de service van…

Tevreden met de fiets en de service van Levante fietsen, tot op heden. Handzaam in het chaotische Amsterdamse verkeer. De fiets heeft een degelijke uitstraling, is gemakkelijk te hanteren. Geen storingsgevoelige fratsen en geen gedoe met een app. Het matige motor vermogen is voor mij een min puntje, zeker met tegen wind op langere afstanden. In de binnenstad op hoge bruggen net voldoende. Al met al een prettige fiets in de stad. Ook het redelijke gewicht en de uitneembare accu zijn plus punten.

September 25, 2024

Dijk van een e-bike

Het design van de fiets is mooi, hij voelt stevig en solide aan en fietst heerlijk!

September 17, 2024
Levante Bikes logo

Reply from Levante Bikes

Bedankt voor het compliment Andre. Fijn om te horen!

Rated 5 out of 5 stars

Geweldige service en heerlijke fietsen…

Geweldige service met de lange proefrit en het thuis bezorgen na de koop en heerlijk fietsplezier. Alles vijf sterren!

September 12, 2024
Levante Bikes logo

Reply from Levante Bikes

Heel erg bedankt voor de complimenten Martinette. Fijn om te horen dat je zo tevreden bent!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look