Jyväskylän Kirrin pisteen k-mec kanssa…
Jyväskylän Kirrin pisteen k-mec kanssa aivan käsittämätön tapaus. 3705,5e lasku ja väärin tehtyjä töitä
Olen itsekkin ammattilainen auto-alalla, joten tiedän että tämä oli 100% väärin jo alusta alkaen. Sekä korjaamo itse mynsi virheensä ja lupasi täyden hyvityksen.
Pojat kävivät kysymässä töitä, edellisestä työpaikastani autoliikkeestä. Vaikutti olevan hyvä asenne, joten päätin sitten kokeilla.
Vein heille korjattavaksi mersun kevyen hinaus-auton. Auto itsessään vähän vanhempi, mutta hyvä kuntoinen.
Kerroin tarkasti mitä korjataan kävimme läpi mitkä polttimot vaihdetaan, polttimoiden lisäksi pyysin tekemään yhden jarruputken sekä käsijarrun kiristyksen. Sovittiin soitellaan jos kustannus nousee ja tarvitaan varaosia.
Päivä pari tämän jälkeen sieltä soitteleekin kaveri ja totetaa puhelimessa samat asiat, uudestaan ja sovitaan että alkavat tekemään. Kustannusarviota en saanut. Mutta toinen korjaamo joka oli myös auton nähnyt arveli että 500-700e riippuen aukeaako pultit kuinka sovulla. Tähä arvio tuntui itsestäkin järkevältä
Mitään ei kuulu pitkään aika
Kunnes saan tekstiviestin, autonne on valmis laskun loppusumma 3705.5e.
Soitan hetu korjaamolle, että onko tässä joku virhe. Ei kuulemma ole. Heti alkaa selitys jostain 46h työajasta, mutta armollisesti ovat veloittaneet vaan 36h. Hälyytyskellot soi heti. Sanonkin että käyttäkää auto katsastuksessa, jotta ei ainakaan pääse käymään sitä tilannetta, ettei auto mene katsastuksesta läpi ja olen maksanut 3705e remontin. Tiesin että autoon täytyy tehdä vain nuo asiat leimalle. Ilamisin heti, ettei lasku ole ok.
Menee noin viikko, soittavat että auto on katsastuksessa, mutta ajopiirturi täytyisi nyt joko tarkistaa ja korjata, tai poistaa kokonaan autosta. Selvitän asian ja kerron että muutoskatsastus riittää. (Myöhemmin kuulen, että tällä reissulla olisi polttoaine loppunut ja polttoaine mittari olisi rikki, no ainakin sutoa viedessä toimi ja samoin hakiessa, sekä polttoainetta olin varttitankin autoon jättänyt)
Kävin autoa katsomassa korjaamon pihassa yöllä, ovet olivat lukitsematta. Huomasin että yksi äärivaloista oli vain teipattu, sekä akut ovat irti.
Laskutuksesta reklamoin ja yritän tarjota kohtuullista korvausta, 1500, 2000, ja kokeilin jopa 3000. Mikään ei käy, ja nuo ovat ylimitotettuja summia jo nuokin. Yritin pitkään hakea sopua.
Keskiviikko
Haemme auton ja maksamme heidän kuluttomalla resursbank luotolla.
Teen videon youtubeen, ja huomaan autosta lisää puutteita, vinssi on purettu.
Torstai
Löytävät vinssin osia myös korjaamolta. En todella tiedä miksi??
Nyt sopu alkaakin kiinnostamaan. Nyt ovat valmiita tulemaan koko summan vastaan hinnassa, pyytävät videon poistoa, siihen en suostu, mutta lupaan tehdä sovintovideon.
Ajan korjaamolle, sovitaan että laittavat vinssin kuntoon, sekä kiinnittävät akut, samaan aikaan juttelen yrittäjien kanssa sisällä ja kuvaamme sovinnon.
Kävelemme yhdessä auton luo katsomaan, että nyt toimii. Vinssi toimi sekunnin tai alle, yrittäjän itsensä nähden. Akut edelleen kiinnittämättä.
Sisällä olimme sopineet, että sovinto video tulee, kun auto on kunnossa ja maksun palautus on suoritettu. Kello on kuitenkin jo sen verran paljon, että resurs on juuri menossa kiinni, autokin jää vielä työnalle, joten sovimme että hoitavat resurssin heti seuraavana päivänä, eli perjantaina. Otan heidän sijaisauton ja ajan kotiin.
Perjantaina
Olen katvealueella, ilmoitan rttä tänään mut saa vain sähköpostilla tai whatsapilla kiinni.
Sposti tulee sulkemisajan jälkeen, auto noudettavissa. Ajan toidella sutolla korjaamon ohi, haen avaimen avainpiilosta ja varmuuden vuoksi kuvasn kävelyn autolle ja vinssin kokeilemisen. Vinssi ei toimi. Soitan ja kysyn mitäs mitäs, vastaavst että narullisella kaukosäötimellä toimii, ja että taxilla tuotu jostain pohjanmaalta releitä siihen päivällä.. tähän totean kuitenkin että myös langattoman kaukosäätimen kuuluu toimia.
Palautan vielä illalla sijaisauton ja kokeilen vinssin toiminnan uudella kaukosäätimen paristolla. Ei toimi. Informoin korjaamoa.
Lauantai
Lauantaina vinssi saadaan toimimaan, kyselen laskun perään kerrotaan että hoitavatcsen kun olen julkaissut sovinto videon, kerron ettei sitä voi tehdä, ennen kuin msksu on hoidettu tavalla tai toisella. Koska on lauantai, niin ehdotan kirjallista sopimusta laskun mitätöinnistä tai että annan tilinumeton ja maksan luoton kun ovat maksaneet minulle. Tämä ei käynyt. Peruvat sovun ja tilanne on ennallaan. Lasku on maksettava. Julkaisen toisen videon, ja nyt ei sopu kiinnosta ollenkaan.
Ei voi suositella
Nyt loppuu kirjoitettavat merkit kesken.
Koko tarina youtube kanavalla sonantti