Movir Reviews 8

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Oplichters

Ik heb er haast geen woorden voor hoe deze aov verzekeraar met zijn clienten omgaat. Ik heb jaren zwaar betaald voor het geval dat je een keer ziek wordt. Per kwartaal bijna 2800,00 euro.
Nu is dat het geval en word je niet serieus genomen.
Ik heb me in 20 jaar geen dag ziek gemeld, altijd netjes en op tijd betaald. En nu krijg ik een burn-out en krijg je een schijntje uitbetaald. Na een expertise onderzoek door een door Movir uitgekozen expertise-bureau wordt er gewoon gezegd dat je geen diagnostisch aanwijsbare stoornis hebt en dus niet ziek bent. En binnen no-time word je uitkering fors gekort en je claim gesloten. En dan kun je bellen, mailen, brieven schrijven tot je een ons weegt. Er is niemand meer bereikbaar. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en wil iedereen waarschuwen voor deze verzekeraar. Ga niet met ze in zee. Het zijn oplichters. Ik ga hier verder mee!!

March 13, 2026
Rated 2 out of 5 stars

Mooi marketing verhaal, de werkelijkheid is anders

Mijn ervaring met Movir is dat het traject sterk leunt op externe partijen die worden ingeschakeld voor medische beoordelingen. In mijn geval ervoer ik daarbij weinig menselijke maat of empathie. De gesprekken voelden afstandelijk, oordelend en soms zelfs denigrerend.

Daarnaast kreeg ik de indruk dat de bevindingen van deze externe partijen vrij direct worden overgenomen en vertaald naar conclusies door de verzekeraar zelf. Daardoor voelt het alsof er weinig ruimte is voor nuance of de persoonlijke context van iemands situatie.

Voor mij maakte dit het hele proces onprettig en belastend, juist in een periode waarin je vooral rust en ruimte nodig hebt om te herstellen. Ik ben enorm teleurgesteld in deze verzekeraar en voelde me genoodzaakt de verzekering op te zeggen.

Mijn advies aan anderen die een AOV overwegen: verdiep je goed in hoe verzekeraars omgaan met medische beoordelingen en externe experts, zodat je weet wat je kunt verwachten als je er ooit daadwerkelijk gebruik van moet maken.

March 2, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Teleurstellend stil na meerdere contactpogingen

Op 24 april heb ik Movir een e-mail gestuurd met het verzoek mijn bestaande AOV-polis (30106***) om te zetten naar een nieuwe verzekering, gebaseerd op een recente premieberekening via hun website. Omdat ik geen reactie ontving, heb ik op 7 mei hetzelfde verzoek nogmaals verzonden. Dit keer ook per aangetekende brief. Deze is op 8 mei om 09:39 uur bezorgd en in ontvangst genomen.

In mijn bericht heb ik duidelijk aangegeven dat ik de oude polis wilde beëindigen op het moment dat de nieuwe verzekering ingaat, om onverzekerd zijn te voorkomen. Tot op heden heb ik geen enkele reactie ontvangen.

Als klant van Movir (en voorheen Delta Lloyd) sinds ruim tien jaar had ik een actievere opvolging verwacht. Voor een verzekeraar die zich profileert op betrouwbaarheid en begeleiding bij arbeidsongeschiktheid, vind ik deze afwezigheid van communicatie ronduit teleurstellend.

Ik hoop alsnog spoedig iets te horen, maar mijn vertrouwen heeft inmiddels wel een deuk opgelopen.

May 13, 2025

Beste Rogier,

Dank je wel voor je bericht. Ik snap heel goed dat het frustrerend is als je meerdere keren contact opneemt en dan niets hoort — zeker als het om iets belangrijks gaat als het omzetten van je verzekering. Dat had anders gemoeten.

Ik heb intern navraag gedaan en begrepen dat je inmiddels een reactie hebt ontvangen van onze afdeling Acceptatie. Hopelijk geeft dat duidelijkheid. Mocht je toch nog vragen hebben of ergens tegenaan lopen, laat het me gerust weten — ik help je graag verder.

Dank ook voor je jarenlange vertrouwen in Movir. Ik vind het jammer dat je vertrouwen nu een deuk heeft opgelopen, en ik hoop dat we dat kunnen herstellen.

Rated 1 out of 5 stars

Movir vindt iedereen een onacceptabel risico

In augustus aanvraag voor AOV bij Movir gestart. Na 3 gesprekken, vragenlijsten invoeren, uren tijd kwijt, geweigerd om de domst mogelijke reden. Omdat ik bij de huisarts ben geweest in de alfgelopen 5 jaar en een paar gesprekken bij de POH/GGZ heb gehad omdat ik een keer stress heb ervaren (net als meer dan de helft van de vrouwen in hun werkende leven), ben ik een 'onacceptabel risico' voor Movir. Allemaal verspilde tijd en geld. Ik ga me niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid als het ENIGE risico wat ik loop niet wordt gedekt door mijn AOV. Plus, ik heb toen juist mijn verantwoordelijkheid genomen voor mijn gezondheid, nooit werk gemist.

August 13, 2024

Beste Dineke,

Wat vervelend om te horen dat je je niet bij ons niet kan verzekeren op de manier zoals je zou willen. Hoe dan ook is het belangrijk dat je je verantwoordelijkheid hebt genomen voor je gezondheid. Dat heeft ook geen invloed op de manier waarop we je aanvraag beoordelen. Wij kijken namelijk naar de klachten die je had en niet naar de hulp die je kreeg. We kunnen hier niet op je individuele situatie ingaan. Maar we nemen je graag op een fatsoenlijke manier mee in onze beweegredenen. Laat maar weten als je wil dat we je bellen.

Wat betreft je keuze om je nu helemaal niet te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid: stress is niet het enige risico dat mensen lopen om arbeidsongeschikt te worden. Ik zou je adviseren om met een financieel adviseur te bespreken welke opties je hebt om te zorgen voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid en wat het beste bij jou past.

Rated 1 out of 5 stars

Heb 2 jaar terug door een val mijn rug…

Heb 2 jaar terug door een val mijn rug op 2 plaatsen gebroken en ben nog steeds niet in staat mijn werk op te pakken.
Mijn hele leven is overhoop omdat ik de normaalste dingen niet meer kan en continu pijn ervaar.
Ze zijn niet bezig met jou herstel maar puur om jou weer aan het werk te krijgen.
Ze bouwen de uitkering af zonder overleg of duidelijke uitleg.
ik ben bij meerdere specialisten geweest via movir en hun conclusie is dan dat ik weer een gedeelte werk weer kan oppakken, terwijl ik aangeef dat absoluut niet kan en hun dat dan ook zien en beamen.
Echter hun verslag is anders.
Het verslag en foto's vanuit het ziekenhuis krijg ik dan ook niet te zien , waar ik continu wel om vraag.
Ik heb deze verzekering al 17 jaar en is mij voor geschoteld een bedrag van 2500 euro netto per maand te ontvangen bij arbeidsongeschiktheid, je krijgt echter een fractie daarvan (1400 euro)
Nu krijg ik nog minder omdat ze het gaan afbouwen.
Ze maken je helemaal kapot.
Dat is mijn ervaring

September 28, 2024

Beste Chris,

Hartelijk dank voor het delen van je ervaring. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je je in deze situatie bevindt en dat je niet de ondersteuning hebt ontvangen die je verwachtte. Bij Movir streven we ernaar om onze klanten zo goed mogelijk te helpen, vooral in moeilijke tijden zoals deze.

We vinden het jammer dat je het gevoel hebt dat er onvoldoende aandacht is besteed aan je herstel. Je feedback over de communicatie en de afbouw van de uitkering nemen we serieus. We willen graag samen met je kijken naar een oplossing en ervoor zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt. Een van onze re-integratieadviseurs neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Rated 1 out of 5 stars

Afgelopen woensdag was ik uitgenodigd…

Afgelopen woensdag was ik uitgenodigd voor een ronde-tafelgesprek bij minister Karien van Gennip. Dit nav mijn opmerking op Linkedin over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, zzp’ers. Mijn ervaring met de arbeidongeschiktheidsverzekeraar Movir was dermate slecht dat ik
mede door hun (slecht en nalatig) handelen na ruim 4 jaar nog steeds niet helemaal de oude ben. Het is zelfs nu zo dat ik wel premie mag betalen maar voor niets meer een claim in mag dienen.
Wat een belachelijke vertoning! Wie helpt mij?

January 22, 2023

Grootste oplichters!

Grootste oplichters!!
Wanneer je daadwerkelijk arbeidsongeschikt raakt doen ze er alles aan om alsnog niet uit te keren.
Laten je in grote letters zien waarvoor je wel en niet gedekt bent, maar geven niet aan dat er specifieke eisen of criteria zijn voor elke geval van arbeid ongeschikt om gebruik te kunnen maken van de uitkering. Daar kijkt men vaak overheen doordat ze je de illusie geven dat je zelf de criteria van uitkering mag bepalen.

November 30, 2022

Zeer inflexibele verzekeraar.

Zeer inflexibele verzekeraar.
Bij de verkoop loopt alles prima, maar als je iets wilt veranderen, MOET alles ineens via een tussenpersoon. Die heb ik natuurlijk niet. Het gevolg is dat ik met meer kosten kom te zitten en het doorvoeren van de gewenste mutatie me Veel meer moeite kost.

July 14, 2021

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look