Kære Ida
Vi er naturligvis kede af, at du står tilbage med en dårlig oplevelse af forløbet. Vi respekterer, at det er sådan, du har oplevet sagen. Vi er dog nødt til at korrigere det indtryk, anmeldelsen efterlader af, at vi ikke tog ansvar for den konstaterede opmålingsfejl eller tilbød en løsning og kompensation.
Da sagen var gennemgået, anerkendte vi fejlen, ganske vist en, efter vores vurdering en ret lille fejl, men dog en fejl ifølge vores egne tolerancer.
Vi opstillede herefter to konkrete muligheder:
Den ene var, at vi selv kom ud og foretog den nødvendige udbedring, så fundamentet kunne bringes inden for tolerancer. Den anden var, at jeres egne håndværkere foretog tilretningen i konstruktion, mod at vi ydede et afslag på 5.000 kr. inkl. moms til det ekstra arbejde og materialeforbrug.
I forbindelse med dialogen blev der oplyst en forventet udgift på 9.000 kr. inkl. moms til opretningsarbejdet. Vi bad derfor om mulighed for at få bedre indsigt i løsningen og omfanget af arbejdet, herunder mulighed for at drøfte det med de pågældende håndværkere, så vi kunne forstå grundlaget for beløbet og forholde os sagligt til omkostningen. Det fik vi ikke mulighed for.
Efter vores første løsningsforslag ønskede du at forhandle dig til et større afslag end de 5.000 kr. inkl. moms, vi havde tilbudt. Vi fastholdt herefter de to muligheder, vi allerede havde fremlagt: enten at vi selv udbedrede forholdet, eller at I selv stod for tilretningen mod det tilbudte afslag.
Vi er helt enige i, at fejl kan ske, og at det afgørende er, hvordan de håndteres. Netop derfor tilbød vi både selv at rette fejlen med meget kort varsel og som alternativ at yde et økonomisk afslag, hvis I foretrak selv at stå for arbejdet.
Vi beklager oprigtigt, at vi ikke kunne nå frem til en løsning, som også svarede til dine forventninger til kompensation. Men vi kan ikke genkende fremstillingen af, at vi ikke tog ansvar eller ikke tilbød en løsning. Det gjorde vi, og begge muligheder blev fremlagt skriftligt i forløbet.
Normann Olsen Skruefundament