3.4

1-star

Replied to 33% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Zeer tevreden met de installatie van…

Zeer tevreden met de installatie van batterij en omvormer!
Onlangs heeft Nova-Cell bij ons een Deye thuisbatterij samen met een bijpassende hybride omvormer geplaatst. Vanaf het eerste contact tot de oplevering verliep alles erg prettig en professioneel.
De medewerkers dachten goed mee, gaven duidelijke uitleg over de mogelijkheden en hielden zich perfect aan de afgesproken planning. De installateurs waren vakkundig, netjes en hebben alles keurig opgeruimd achtergelaten.
De batterij werkt uitstekend: we merken duidelijk dat we meer van onze eigen zonne-energie kunnen gebruiken en hebben nu een fijne back-up bij stroomuitval. Het systeem voelt solide en van goede kwaliteit.
Kortom: een betrouwbaar bedrijf met goede service en een mooi resultaat. Ik raad Nova-Cell zeker aan aan iedereen die overweegt een thuisbatterij of hybride omvormer te laten installeren.
Bedankt Nova-Cell!

February 12, 2026
Advertisement
Rated 1 out of 5 stars

Kies niet voor de installatie…

Kies niet voor de installatie optie,koop de spullen bij een ander als je deye wil..ze vragen 800 euro voor 3 uurtjes werk..vraag een installateur in de buurt,die geven er waarschijnlijk meer aandacht aan,bij novacell testen ze niks,geven ze geen advies..je moet bijvoorbeeld een code invoeren om tijdschema te kunnen maken..zelf moeten uitzoeken wat die is..ze stoppen de kabels waar ze niet horen..als op de krans grid staat zit hij binnenin de omvormer op load enz enz,nu moet ik opzoek naar een ander om wat ik wil werkend te maken..ik dacht voor 800 maken ze het werkend..niet dus!en zie aan andere reviews dat ze nergens op reageren,genoeg slechte reviews brengen de mensen wel op andere gedachten om met hun in zee te gaan..ik weet ook niet hoe ze het aangesloten hebben ..ze kwamen een kiwatt installatie vervangen..die heb een grid en back up stroomdraad naar de meterkast..ik denk dat ze de 2 kabels verwisseld hebben bij de nieuwe omvormer..ik zie als ik stroom gebruik helemaal niks op de omvormer terug..meerdere keren gevraagd.. stelsel matig zeggen ze gewoon helemaal niks..

March 20, 2026

prima bedrijf

goede voorlichting, uitvoering volgens afspraak en netjes. heb de zonnepanelen en accu nu zo'n 3 maanden draaien en volgens tevredenheid

December 5, 2025
Rated 2 out of 5 stars

Wat een oplichters

Bij het plaatsen van de thuis batterij was niets te veel en alles kon. Het was ook een mooie order voor het bedrijf. Ik heb wat problemen gekregen en moest via degene die de batterij heeft geplaatst een oplossing najagen. Geen enkele hulp bij het oplossen van het probleem. Nu heb ik weer een issue en er wordt niet eens meer opgenomen of gereageerd op WhattsApp.
Ook degene die het systeem heeft geplaats wil niets meer doen en heeft zelf toegegeven dat hij me niet mag helpen.
Trap niet in de leugens van deze cowboys en neem een bedrijf in de buurt met service.
Wat ze ook beloven geloof deze mensen niet !!!!

October 15, 2025
Rated 1 out of 5 stars

nova-Cell

nova-Cell, eerder NO Cell...

Ze verkopen thuis accu's waar ze geen kennis van hebben en weten ook niet hoe ze de klant moeten bedienen. Bedenk je voor je met ze in zee gaat. Google maar op klachten nova-cell.com en lees de reviews. Zelf hun eigen personeel moet reviews schrijven . Joey of Joe met een review is er 1 van
Hoe stom kan je zijn om je profiel foto bij meerdere accounts te gebruiken, ga klanten te woord staan en bied oplossingen ipv de boel op te lichten

August 26, 2024
Nova Cell logo

Reply from Nova Cell

Beste Speedi,

Voor ons bent u onbekend. Wij hebben geen Speedi in ons bestand. Tevens zien wij ook dat u regelmatig bedrijven online zwart maakt. Wij vinden het een kwalijke zaak, bedrijven kunnen door u recensies ernstige schade oplopen. Wij adviseer u daar mee op te houden.

Met vriendelijke groeten,

Team Nova-Cell B.V.

Advertisement
Rated 5 out of 5 stars

Zonnepanelen met accu incl airco…

Zonnepanelen met accu incl airco heerlijk koel in de zomer wanneer het buiten bloedheet is je eigen energie opwekken en koel binnen zitten.
3 weken geleden een offerte aanvraag gedaan en afgelopen week zijn de zonnepanelen en accu en airco geplaats. Heel vriendelijk te woord gestaan en het bedrijf zelf in vrijheid gelaten wat het beste past bij ons in ‘t huishouden, op moment van plaatsen heel vriendelijk uitgelegd gekregen hoe alles in zijn werking gaat en hoe de apps werken en wat je allemaal kan inzien
top service !

April 30, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Salderingsafschaffing doe ik niet aan mee!

Ik heb zelf al 20 jaar zonnepanelen en was zelf opzoek naar een thuisaccu ivm de saldering wat er af gaat. Ik werd gebeld door Nova Cell goed gesprek gehad heb een goede offerte gekregen gezien dat de kwaliteit en prijs verhouding top was en besloot het te doen. Paar dagen later kwam er al iemand langs thuis om te kijken waar het beste is om het te plaatsen. Inmiddels een klein jaar verder en hartstikke tevreden! Service was en is nog steeds goed en de terugverdien tijd is zelfs sneller dan ik had verwacht!

Zeker een aanrader voor de zonnepaneel houders!

December 23, 2024
Rated 3 out of 5 stars

Niet nakomen van gemaakte afspraken en niet reageren op vragen of chat-berichten

Op 4 oktober heb ik door de firma NOVA-Cell een thuisbatterij en een Hybride Omvormer laten installeren met als doel mijn energierekening te verlagen. Dit doel zou worden bereikt door gebruik te maken van een dynamisch energiecontract, waarbij de Hybride Omvormer automatisch het laden en ontladen van de batterij regelt. Volgens NOVA-Cell zou dit geen probleem zijn.
Na het plaatsen van de bestelling kwam ik er echter via internet achter dat de aangeschafte Hybride Omvormer op dat moment niet compatibel was met de instellingen van dynamische energieleveranciers. NOVA-Cell verzekerde mij dat dit probleem op korte termijn (uiterlijk december) opgelost zou worden en dat de omvormer vanaf dat moment op afstand automatisch ingesteld zou kunnen worden. Tot die tijd zou NOVA-Cell de instellingen handmatig op afstand beheren.
In de praktijk bleek dat dit slechts ongeveer een maand is gebeurd. Daarna moest ik zelf de Hybride Omvormer dagelijks handmatig instellen, omdat ik merkte dat er niets meer vanuit NOVA-Cell werd geregeld. Inmiddels is het januari, en ondanks mijn herhaalde vragen aan NOVA-Cell over een structurele oplossing, heb ik nog steeds geen reactie ontvangen.
Omdat het probleem bleef aanhouden, heb ik zelf een alternatieve oplossing gevonden. Deze oplossing stelt de Hybride Omvormer in op basis van de actuele EPEX-cijfers, maar hiervoor is aanvullende hardware en software nodig ter waarde van €850. Ik heb NOVA-Cell vriendelijk gevraagd om deze kosten als compensatie op zich te nemen, gezien de eerdere toezeggingen en het uitblijven van een oplossing. Helaas heb ik hierop ook geen reactie gekregen.
Ik vind dit bijzonder teleurstellend. Een reactie, al is het maar om mijn verzoek te erkennen of toe te lichten waarom hier niets mee wordt gedaan, zou op zijn minst verwacht mogen worden.
Ik hoop alsnog op een passende reactie en oplossing van NOVA-Cell.

January 10, 2025
Nova Cell logo

Reply from Nova Cell

Beste meneer v.d Sanden, Wij vinden het erg vervelend dat u dit zo ervaart. Echter de belofte van het dynamisch handelen kwam van oorsprong door de eerste offerte die wij u hebben gegeven met de Solis omvormer. Deze combinatie kan ook alleen met de Solis omvormer . Uiteindelijk heeft u gekozen voor de DEYE en deze heeft geen interne aansturing op de dynamische markt. Deze heeft u zelf getracht te realiseren met derden(FRANK). Hier hebben wij destijds meerdere malen mail contact over gehad. U mag uiteraard altijd even contact met ons opnemen om in gesprek te gaan over deze kwestie.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look