14 000 kr billigare
Var osäker på om det faktiskt gick att beställa härifrån när jag är bosatt i Sverige men eftersom priserna skiljde sig med 14 000 kr jämfört med det svenska priset så var jag tvungen att göra efterforskning och till slut beställa den nya datorn. Från att min beställning var lagd identifierade jag mig med student-id och fick betalningsanvisningar varpå jag ringde min bank för att auktorisera utlandsbetalningar. Jag ljuger om jag säger att jag inte kände mig nervös när jag skickade 18 500 kr till Tyskland första gången i mitt liv.
Betalningen bekräftades dagen efter även fast min bank meddelat att det tar två dagar för pengarna att skickas, varför det gick så snabbt vet jag inte. Genast fick jag ett mail med information om att ordern var betald och den var på gång att bli skickad med tyska DHL. Paketet kom fram till Sverige efter två dagar och skulle då köras ut eftersom det var enda alternativet. Dessvärre skrev jag ingen portkod på paketet men lyckades av en händelse möta budet i dörren och mottog mitt paket fem dagar efter att jag hade lagt beställning. Skatten hade betalats i Tyskland och jag fick en fullt fungerande dator utan problem (dock med tyskt tangentbord men det märks inte med mjukvaruinställningar).
Jag kan inte annat än rekommendera denna sida, även fast det kan vara svårt att förstå tyskan. Datorn var oerhört väl paketerad.