Company details

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

2.5

All reviews

3 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Under all kritik, flytt

Anlitade Pandy Sales för flytt, packning och flyttstädning. Alla tre tjänsterna har varit behäftade med problem och företaget har konsekvent skjutit ifrån sig ansvar.

Flytten: Det största problemet var att flytten inte genomfördes som avtalat. Allt blev inte flyttat på utsatt dag – de var tvungna att komma tillbaka flera gånger, och vid tre avtalade tider dök de inte upp överhuvudtaget. Det visade sig att Pandy använt underleverantörer som de själva inte hade kontroll över, och kommunikationen mellan parterna fungerade inte. Under transporten krossades dessutom flera lampor (värda ca 10 500 kr). Personalen slängde innehållet i kyl och frys (livsmedel för över 10 000 kr) utan att stämma av med mig, och lämnade sopsäckarna på uppfarten så att jag själv fick bekosta sanering.

Packningen: Tavellister och tavelramar skadades på grund av bristfällig packning – något jag påtalade via SMS direkt efter uppackning, men som företaget i efterhand påstod aldrig hade reklamerats.

Flyttstädningen: Två återbesök räckte inte för att åtgärda bristerna. Köparen av bostaden underkände resultatet och kontaktade firman själv med bilder. Jag tvingades till slut anlita en annan städfirma på egen bekostnad för att få det godkänt.

Hantering av reklamation: I stället för att ta ett samlat ansvar erbjöd företaget ett prisavdrag som knappt täcker värdet av de krossade lamporna – inget för förstörd mat, skadade ramar, extern städfirma, sanering eller de inställda tiderna. Argumentationen bygger på att skjuta över ansvar på branschvillkor (Bohag 2010) och tredje part, trots tydlig dokumentation och bevarad SMS-konversation.

Ärendet är bestridit och kommer att hänskjutas till Allmänna reklamationsnämnden.

Spara dokumentation om ni ändå anlitar dem – foton, SMS och kvitton på allt.

February 19, 2026

Varning!

Varning!! Använd inte dessa! Jag bokade städ, utflytt, magasinering och inflytt med Pandy. Först hade de bokat inflytt en helt annan dag än vad jag skrev i mailet, sen när de ordnar detta och kommer med mina saker har de med sig jätte mycket saker som tillhör någon annan. Jag fick stå och peka vad som är mitt och inte mitt. De hade inte heller med sig alla mina saker. Flera av mina saker är nu ”försvunna” och enligt uppgift från Pandy kan de inte lokaliseras. Det rör sig om saker till ett värde om MINST 50 000kr. Saken är givetvis polisanmäld.

April 29, 2026

Bra städning

Har använt dem i ett år-ish, och de gör alltid ett väldigt bra jobb på min vanligtvis ostädade lägenhet.

October 7, 2025

fönsterputs som blev jättebra

Bokade fönsterputs med Pandy och allt gick toppen. De kom under utsatt tid och gjorde ett jättebra jobb. Killen var försiktig och noggrann. Jag är nöjd!

April 30, 2025

Får andras fakturor

Hej, jag har aldrig köpt en tjänst av er. Trots det hamnar löpande ett för mig helt okänt bolags fakturor i min inbox.

1. Ni delar känslig kunddata med mig som inte alls har med bolaget att göra - och aldrig haft att göra med för den delen
2. Det här är inte första gången - jag rapporterade och förde dialog med er sist men utan att ni gjort det ni lovade och ta bort min mail från kontot.
3. Jag har aldrig köpt tjänst av er varpå jag bett er att helt radera mig ur era register enligt gdpr. Det har inte skett.
För er som överväger Pandy - please note att era fakturor kan hamna hos random privatpersoner!

March 30, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Gick toppen att få hjälp med flytten!

Jag tycker Pandy förtjänar en riktigt härlig review! Vi anlitade dem för flytthjälp nu i dagarna & det kom två supertrevliga grabbar som var snabba, trevliga, erbjöd oss skjuts från ena lägenheten till den andra, hjälpte oss även att hämta upp ett paket som skulle med. Över förväntan!

May 30, 2024

Anlita inte

Absolut det sämsta företaget jag använt mig av och haft kontakt med. Städningen var under all kritik, det var skitigt och låg skräp på golvet från städarna, det var kladdigt på skåpen, inte dammsugit, torkat av eller nånting, balkongdörren lämnade de öppen dessutom. De spillde ut ett medel på trägolvet som förstördes helt. Efter att de utfört städning nr2 så var det ingen skillnad, lika skitigt som efter städ 1.

Använd absolut inte pandy för någonting.

October 31, 2023

Riktigt illa

Flyttade med pandy som även magasinerade. Få möbler hade ens skydd när de levererades till nya bostaden. En stor tavla helt utan inslagning eller skydd hade en stor reva mitt i. Claimade detta i september förra året och jag har fortf inte fått eller hört nåt av värde från pandy. De har nån mellanhand som ska sköta det men pandy skyller på att de vill ha ersättning från sin underleverantör innan de kan betala mig. För det är underleverantörer som sköter allt.

Finns absolut ingen anledning att använda dessa framför nån annan mer etablerad.

Väntar som sagt fortf på min ersättning!

April 23, 2023

Skickar falska fakturor

Total katastrof. Att ha att göra med Pandy är en mardröm. Mäklare i Sthlm har t o m avslutat samarbete med dom pga katastrof. Skickar bluff-fakturor. UNDVIK!

March 16, 2023

Katastrof!

Katastrof!
Använd inte deras flytthjälp, nu vet aldrig va ni får för bolag dom anlitar.
Varken beställningen eller jobbet blev som vi bestämde.

Anlita en seriös flyttfirma!

August 23, 2022
Rated 1 out of 5 stars

I särklass den sämsta upplevelse jag haft med ett företag.

Pandy anlitar andra företag som gör jobbet åt dem så dem har ingen aning om vad som händer.
Städning som inte blir rent.
Städerskor som ändrar tider och hör av sig privat.
Inget som lovats har dem levererat. Utan kompensation.
Felaktiga fakturor som sen skickas direkt till inkasso pga förfallodatum redan gått ut när du får fakturan.
Kundtjänst är svåra att få tag i, om dem ens svarar. Ekonomi avdelningen finns endast på mail och svarar sällan. Tydligt att det är bristande kommunikation internt samt till kund. Hela upplevelsen har varit en mardröm.

Rädda er själva och välj aldrig Pandy.

December 4, 2022

Katastrof

Katastrof. Vi anlitade Pandy för vår flytt- dessvärre tappades vårt marmorbord och gick sönder. Trots upprepade löften om ersättning har inget hänt sedan 3 månader. Vid kontakter sägs det hela tiden att de skall återkomma - men det sker aldrig. Jag blir verkligen förvånad över att de säger att man har en ansvarsförsäkring - då man inte vill använda den. Företaget rekommenderas inte.

September 26, 2022

Rekommenderar ej Pandy

Jag använde Pandys flyttjänster efter flera rekommendationer.

Dock visade det sig att Pandys uppskattning på antal nödvändiga timmar dubblerades, fakturan var mer än 100 procent dyrare mot offert. Det höga priset grundade sig till stor del på att Pandy tog betalt för fyra personer hela dagen. När vi frågade flyttarna sa de dock att det enbart var två personer som arbetade efter lunch. Under samma period gjorde sig även Pandys kontaktperson oanträffbar och slutade svara på samtal och sms.

Trots att vi bestred fakturan (med påpekande om ovanstående felaktigheter) så skickade Pandy den till ett inkassobolag. När vi begärde en uppdaterad faktura har vi behövt påminna om att få den. Vi har fått lägga otroligt mycket tid på det här ärendet och jag skulle verkligen inte rekommendera Pandy.

December 4, 2022

Skojare

Inte värt ens en 1. Lurar folk att tro dem har försäkring bohag10 som de kallas. På dina skadade möbler, tavlor m.m. flyttade i somras men ännu inte fått respons. Fått beklagelse av det som skett. Men ansvarig med flera tar inget allvarligt. Snart orkar man inte mer!! 🤬

June 30, 2022

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look