Samarbejdet med Refleks Marketing var en farce
Jeg blev kontaktet af Andru Charles fra Refleks Marketing via en facebookgruppe for selvstændige erhvervsdrivende, hvor jeg efterspurgte en marketingsperson.
Andru Charles, indehaver og eneste ansatte i Refleks Marketing, kontaktede mig og præsenterede sig engageret som en erfaring ekspert i marketing. Vi indledte et 3 måneders samarbejde, hvor Andru skulle står for Facebookannoncer for det rejseselskab jeg ejer og har drevet i ni år. Han fik adgangs til firmaet facebook business konto og så gik det ellers stærkt ned ad bakke:
Der var fejl i alle de annoncer han lavede. Grammatiske fejl og stavefejl der indikerede, at det var gået virkeligt stærkt med at lave de annoncer. Derudover blev der reklameret for forkerte produkter. Han lavede reklamer for rejser til Sydafrika. Men mit firma arrangerer ikke rejser til Sydafrika og har heller ikke planer om det. Og jeg har aldrig bedt ham om at lave reklamer for rejser til Sydafrika. Men alligevel blev der reklameret for et produkt som jeg ikke sælger. Teksten i hans annonce lød: ”Rejser til Asien, Afrika og Sydafrika”. De fleste vil vide, at Sydafrika er en del af Afrika. Det svarer til at skrive, at man arrangerer rejser i Europa og Frankrig (som er en del af Europa). En reklame for et rejseselskab, der ikke har styr på geografien, er alt andet end tillidsvækkende.
Ud over at dette ikke er særligt elegant, så tangerer det vildledende markedsføring. Definition af lovbrud er at "Markedsføring som i sit indhold, sin form eller den anvendte fremgangsmåde er vildledende" samt "vildlede om dit produkts kategori, egenskaber, pris mv."
Efter en mailkorrespondance 2 måneder inde i vores samarbejde fik Andra rettet teksterne, efter at jeg havde læst korrektur for ham. Herefter satte han så annoncerne i stå, men det fortalte han mig først en måned senere. Dvs at i en hel måned blev der slet ikke annonceret for min virksomhed, selvom det ellers var en del af aftalen. Og jeg havde betalt for det. Hans forklaring var, at han ikke kendte mit annoncebudget, til trods for at vi indledende havde aftalt netop det.
Alt i alt har jeg fået miskrediteret mit firma og fået misinformeret potentielle kunder grundet Refleks Marketing. Og mistet kostbar tabt annonce-tid, der alt i alt strækker sig over 3 måneder. Aftalen var at Refleks Marketing skulle promovere og brande mit firmaer og skaffe nye kunder, men har gjort det modsatte.
Derudover har han uden mit samtykke lagt mit firmas logo og link til mit firmas hjemmeside ind på sin egen hjemmeside under samarbejdspartnere, så det ser ud som om at han har rigtigt mange tilfredse kunder. Vores samarbejde er for længst slut og jeg har prøvet at ringe til ham for at bede ham om at fjerne mit firmalogo, men han svarer ikke og har blokeret mit nummer.
Jeg har givet mit feedback til Andru per mail og bedt ham om at betale hele sit servicegebyr retur for alle de 3 måneder vi har haft vores samarbejde, eftersom at der var fejl i alle annoncerne og fordi der slet ikke blev annonceret i den sidste måned. Han har kun betalt retur for en måned.
Udover at have spildt mine reklamekroner på at reklamere for forkerte produkter, skrive en forkert reklametekst, så har Refleks Marketing også udstillet mit rejseselskab som et firma der ikke ved det mest basale om geografi, hvilket er miskrediterende.
Kvaliteten af det arbejde Refleks Marketing leverer er alt for ringe i forhold til, at afsenderen hævder at være et professionelt marketingbureau med erfaring. Det er ikke i orden at levere et produkt der er misvisende og fuld af fejl og så. Og så samtidig forlange en fuld pris for det. Men Andru nægter at svare på dette. Andru kan dog tydeligvis ikke tåle faglig kritik og feedback. I sit mail svar sviner han mig til og bruger ord som "desperat og suspekt”
Jeg har gentagne gange per mail bedt ham om at svare på hvorfor han lavede reklamer for rejser til Sydafrika, men han vil ikke svare på dette.
Så nej, jeg kan bestemt ikke anbefale Refleks Marketing. I løbet af de tre måneder jeg samarbejdede med Refleks Marketing faldt trafikken på hjemmesiden og antallet af henvendelser i forhold til da jeg selv stod for annoncerne.
Hilsen
Villads Mortensen og MC ASIEN