reinhardfrans.com Reviews 14

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

Replied to 100% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Een nieuwe riem gekocht, kwaliteit om te huilen

Een nieuwe riem gekocht zag er mooi uit, helaas na 1 keer dragen was de achterkant van de riem gebarsten. Binnenkant was ook niet van leer. Na contact met de service desk konden ze niks voor mij betekenen.
Weinig empathisch vermogen en kondenij niet helpen anders dan een nieuwe riem te verkopen. Kwaliteit van de riem is te huilen en komt denk ik direct uit China.

April 23, 2026

Beste klant,

Bedankt voor uw feedback. Na onderzoek kunnen wij bevestigen dat de riem die u beschrijft niet via onze eigen verkoopkanalen is verkocht. Het betreft een ontwerp dat wij meer dan 8 jaar geleden hebben stopgezet en dat destijds via externe retailers werd aangeboden.

Wij betreuren dat u een negatieve ervaring heeft gehad, maar wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor producten die niet rechtstreeks door ons zijn verkocht. Onze riemen worden vervaardigd van het hoogste kwaliteitsleer dat in de regio beschikbaar is, en wij staan volledig achter de kwaliteit van producten die via onze eigen kanalen worden verkocht.

Ons team heeft u gisteren al geprobeerd te helpen, wat de grenzen van onze mogelijkheden zijn gezien de omstandigheden. Mocht u in de toekomst een aankoop rechtstreeks bij ons willen doen, dan garanderen wij u een product en service waar u volledig op kunt vertrouwen.

Limited Edition Varese

Ik heb heb de Limited Edition Varese gekocht.
Grootste entourage en mooie afbeeldingen van de schoen, maar in werkelijkhied een vreselijk oudbollig model dat er op een beetje lijkt, maar beter geschikt is voor mij opa.
Eenmalige teleurstellende actie en weer op zoek naar betere winkel.

October 4, 2025

Beste klant,

Bedankt voor uw feedback over de Limited Edition Varese.

De Varese is een bewuste designkeuze. Een klassiek, tijdloos model dat wij met trots aanbieden. De afbeeldingen op onze website geven een nauwkeurige weergave van het ontwerp, en wij zijn dan ook verrast dat het eindproduct als een verrassing kwam.

Smaak is natuurlijk persoonlijk, en wij begrijpen dat een klassieke stijl niet voor iedereen is. Wij hopen u in de toekomst te mogen verrassen met een model dat beter bij uw voorkeur past.

Rated 5 out of 5 stars

Super verkoper filiaal Maastricht.

Wij komen al jaren bij Reinhard Frans in Maastricht.
Wat zij we blij dat Jean Pierre terug is. Een zeer prettige verkoper die weet waar hij over praat. Zorg dat je zulke werknemers vast houd. Die moet je zoeken met een vergrootglas. Wij komen er graag. We komen uit de Achterhoek moeten er voor gaan maar doen we graag.

August 1, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Mijn nieuwe Custom schoenen!!

Nieuwe Custom schoenen gemaakt na leuke TikTok samenwerking die ik had ontdekt. Echt onwijs veel mogelijkheden die ze kunnen. Nu genieten van mijn eigen creatie voor minder dan €300 en dat handgemaakt. Echt onder de indruk. Ik heb het paar in het filiaal in Den Haag laten maken, ook hele leuke buurt om even te shoppen.

July 24, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Prachtige schoenen, top kwaliteit en vergaande klantenservice

Ik ben al langere tijd bij Reinhard Frans en iedere keer wordt ik verrast door de kwaliteit en uitstraling van de schoenen. De prijs kwaliteit van de schoenen zijn erg goed. Als ik dit vergelijk met de huidige merken in de markt zoals van Bommel, van Lier, Magnanni en Santoni of Giorgio, dan heeft Reinhard Frans voor mij een super balans hierin gevonden.

Doordat ze customizen kun je ook alles bestellen naar eigen wens en dat maakt het voor mij heel prettig, omdat ik een andere leest vaak wil voor mijn voeten (hoge wreef). Heb dan ook al een paar of 5 besteld. Ook online bel ik even met klantenservice en de volgende dag al onderweg naar mijn huis!! Super gedaan jongens, dank

August 3, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Nog nooit zulke slechte schoenen en…

Nog nooit zulke slechte schoenen en organisatie meegemaakt

June 28, 2025

Dear reviewer,

Thank you for your response. However, after investigation, we cannot confirm that you have been a customer of ours. We kindly request that you contact us via our customer service so that we can verify your purchase and assist you if necessary.

Sincerely,

Rated 1 out of 5 stars

Zeer slechte kwaliteit schoenen!

Zeer slechte ervaring(en) met deze club.
1. Bruine loafer besteld. Goede maat, want ik had ook blauwe en azuurblauwe exemplaren, die prima zaten. Zaten veel te ruim. Gemaild hierover TOTAAL geen reactie.
2. De genoemde blauwe loafer had oorspronkelijk een witte zool. Haal deze nu uit de verpakking met totaal vergeelde zolen. Geen gezicht.
Verder vermoedt ik dat er hier, zoal gezegd, geen Italiaans handwerk aan te pas komt.
Het spul komt waarschijnlijk gewoon uit China.
Label erin en fraaie doos eromheen. Vervolgens gaat het 20 keer over de kop. Geen stuiver zal ik hier ooit nog aan uitgeven.

June 12, 2024

Beste klant,

Bedankt voor uw uitgebreide feedback. Wij nemen dit serieus en willen graag op een aantal punten reageren.

Wat betreft de bruine loafer die te ruim zat: het spijt ons dat uw e-mail onbeantwoord is gebleven. Dit is niet de service die wij nastreven en wij bieden hiervoor onze excuses aan. Wij nodigen u uit opnieuw contact met ons op te nemen, zodat wij dit alsnog kunnen oplossen.

Over de vergeling van de zool: onze schoenen worden gemaakt met zolen van natuurlijk rubber. Een premiummateriaal dat bewust wordt gekozen vanwege zijn kwaliteit en duurzaamheid. Een kenmerk van natuurlijk rubber is echter dat het bij blootstelling aan vocht en lucht kan oxideren en verkleuren. Dit is juist een teken van het gebruik van authentieke materialen. Goedkoop synthetisch rubber blijft wit, maar biedt bij lange na niet dezelfde kwaliteit of levensduur. Wij raden aan de schoenen op te bergen in de bijgeleverde doos, op een droge plek, om dit te voorkomen.

Wij begrijpen dat dit teleurstellend is, maar wij staan volledig achter de herkomst en kwaliteit van onze producten. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Rated 2 out of 5 stars

Oplichters

Stuurt andere kleur schoenen en meldt na klacht daarover dat de bestelde kleur er niet is maar wel te maken is. Gang van zaken ronduit vreemd. Compenseert retourkosten niet.

February 13, 2025

Slechte klachtafhandeling / service

Ik heb hier vol verwachting schoenen gekocht, waar ik na 6x dragen behoorlijk wat slijtage aan zag (rafels bij gesp). De service en vooral de wijze waarop ben ik niet te spreken over. In de winkel (Den Haag) hoor je hele monologen over maatwerk schoenen en dat dit altijd kan gebeuren etc… Dit blijf ik vreemd vinden omdat mijn andere schoenen (die grootschalig machinaal gemaakt worden) enkel slijtage hebben van hakken en zolen en voor de rest geen onderhoud aan heb.
Maar goed er kan altijd iets misgaan. De geboden oplossing bestond aanvankelijk om de rafels weg te branden met een aansteker (in de winkel in mijn bijzijn) maar een week later leverde ik de schoenen toch in voor een duurzame oplossing.

Gezien de prijzen die men vraagt dacht ik: dit paar schoenen gaan ze vast onderzoeken en geven mij een nieuw paar mee… maar nee hoor: ik moest een maand wachten (en telkens zelf informeren) totdat ik dezelfde schoenen terug kreeg zonder briefje, een bon, of een andere tegemoetkoming. De schoenen in de doos en klaar. Ze zien er wel netjes uit voor nu, maar ik ben het vertrouwen helaas verloren.

Als je een klacht binnenkrijgt moet je zorgvuldig communiceren en de klant overtreffen in zijn verwachting. Bij een doorsnee retail keten verwacht ik niet veel, maar hier had ik wel wat meer verwacht.

Zonde als je het mij vraagt… ze hadden aan mij een prima klant kunnen hebben.

January 21, 2025
Rated 2 out of 5 stars

Klanten service weinig tot geen begrip…

Klanten service weinig tot geen begrip van. Communicatie zeer slecht.
kwaliteit van de de schoenen matig.
Ik had een klacht nadat eindelijk na 12 weken mijn schoenen werden geleverd(zonder communicatie) uiteindelijk wel opgelost.
Maar ook de kwaliteit matig voor deze prijs.
echt jammer hoor het kan zoveel beter. De consument gewoon een beetje echt belangrijk maken kan toch niet zo moeilijk zijn.
(ik zou zeggen kijk eens naar Youtube Jos Burgers!)

August 5, 2024

Waardeloze service

Vorig jaar een paar schoenen gekocht. Deze waren op voorraad in de winkel en zaten heerlijk. Daarom afgelopen maart nog eens langsgegaan omdat mijn moeder zou trouwens en ik getuige was. Die dag 2 paar(dure) schoenen en een riem gekocht. 1 paar moest van een ander filiaal komen en de ander moest gemaakt worden. De schoenen uit een ander filiaal hebben er uiteindelijk 2.5 maand erover gedaan en veel over moeten bellen en mailen.(Hadden een verkeerde maat gekregen) De schoenen die gemaakt moesten worden zijn er nog steeds niet. Uiteindelijk op het trouwen van mijn moeder dus geen nieuwe schoenen aan kunnen doen. We zijn 3 maanden verder, en wat max 6 weken zou duren duurt alleen maar voort. We bellen en mailen bijna iedere week, en iedere week weten ze niet waar het fout gaat. We krijgen geen excuus of compensatie. Dit is heel erg jammer, het zijn fantastische schoenen maar wat een waardeloze service. Dit verwacht je niet voor deze prijs.
Ik zou andere dan ook aanraden geen schoenen te kopen die ze niet op voorraad hebben in de winkel.

March 16, 2024

Waardeloze klantenservice !!!

Waardeloze klantenservice !!!
Zeer slechte ervaring/ slechte service en slechte communicatie en reageren niet op mails en of telefoontjes.
Nemen de telefoon gewoon niet op als ze het nr herkennen of leggen weer op bij noemen naam.

Te dure schoenen geleverd gekregen na 4 maanden die totaal niet passen maar wel direct betalen bij bestelling.

Geven geen oplossing en komen afspraken niet na.
Beloven van alles maar doen niks.

Zeggen contact op te nemen voor een oplossing maar je hoort gewoon niks meer van ze.

Geld is binnen en de klant bekijkt het maar.
Totaal geen affiniteit met de klant en alleen maar gericht op verkoop.
Als ik dit van te voren had geweten had ik er nooit iets gekocht.

Dure schoenen op de plank staan die totaal niet passen en ze geven geen oplossing en geld retour kennen ze niet.

Mensen koop daar geen schoenen u wordt belazerd waar u bij staat.

December 23, 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look