Rob van der PasReviews

TrustScore 4.5 out of 5

4.6

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

In 2025 de vakopleiding fotografie mogen volgen onder de bevlogen leiding van Rob. Rob heeft de gave om mensen te inspireren, geeft kritische feedback waar je wat aan hebt en geeft ook duidelijk uitl... See more

Rated 5 out of 5 stars

In 2025 de vakopleiding fotografie doorlopen, en geslaagd met mooie cijfers, maar bovenal genoten van de wijze waarop Rob mij en medecursisten op een positieve wijze heeft begeleid en feedback gegev... See more

Company replied

Rated 4 out of 5 stars

De cursus vakdiploma fotografie heb ik met veel plezier gevolgd bij de enthousiaste docent Rob vd Pas. De opdrachten waren heel afwisselend zodat er veel facetten van het fotograferen aan de orde kw... See more

Company details

1. Photographer
  2. Advertising Photographer
  3. Cultural Tours Provider
  4. Photography School
  5. Photography Service

Written by the company

Foto's die raken! Ruim 25 jaar verzorg ik de fotografie van talloze bedrijven. Gespecialiseerd in Interieur- en architectuur-, portret- en product-fotografie. Met creativiteit vertaal ik uw verhaal naar een beeld wat uw doelgroep raakt. Ook geef ik sinds 2011 verschillende fotografie cursussen. Vriendelijke groet, Rob van der Pas

Contact info

Excellent

TrustScore 4.5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

2 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

In 2025 de vakopleiding fotografie…

In 2025 de vakopleiding fotografie mogen volgen onder de bevlogen leiding van Rob. Rob heeft de gave om mensen te inspireren, geeft kritische feedback waar je wat aan hebt en geeft ook duidelijk uitleg.
Bovendien was Rob altijd bereid om vragen te beantwoorden.

December 4, 2025
Rated 5 out of 5 stars

In 2025 de vakopleiding fotografie…

In 2025 de vakopleiding fotografie doorlopen, en geslaagd met mooie cijfers, maar bovenal genoten van de wijze waarop Rob mij en medecursisten op een positieve wijze heeft begeleid en feedback gegeven.

Mensen wist te raken met zijn uitleg en luchtige houding maar zeker positief kritische houding. En dat waardeer ik het meeste in Rob. Kortom ik vind Rob zeker een aanrader als docent.

December 2, 2025
Rob van der Pas logo

Reply from Rob van der Pas

Dank je Max voor je review

Rated 5 out of 5 stars

Ik heb net mijn vakdiploma fotografie…

Ik heb net mijn vakdiploma fotografie gehaald 2023 (Rob van der Pas). Gestart als beginneling met weinig kennis van fotografie. Ik heb veel geleerd. Zowel de lessen en workshops waren heel leerzaam en erg leuk. Ik ben zeker van plan om meer met fotografie te gaan doen.

January 19, 2024
Rob van der Pas logo

Reply from Rob van der Pas

Dank je Linda

Superleuke workshop Showershoot

Onlangs de workshop Showershoot gevolg bij Rob van de Pas. Een leuke en leerzame workshop waarin er afwisselende opdrachten waren hoe te werken met off camera flitsers, belichting, en het poseren van de modellen. Rob is een enthousiaste vent met humor en prettig in de omgang. De feedback op de gemaakte foto's vond ik erg leerzaam.
Deze workshop is een aanrader voor wie wil leren werken met flitsers en belichting in een bijzondere opzet en omgeving.

September 17, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Een mooie opleiding om nog beter je favoriete vak/hobby uit te kunnen oefenen.

Na de opleiding fotografie voor beginners deze maand ook de vakopleiding fotografie voor gevorderden afgerond. Beide opleidingen heb ik bij Rob van der Pas Fotografie gevolgd. En beide keren heel veel geleerd. De eerste opleiding heb ik in 2019 gevolgd. Tijdens de coronacrisis, een tijd waarin we niet veel mochten, was er wat onzekerheid bij mij naar binnen geslopen. Maar na afronding van de vervolgopleiding sta ik er weer helemaal zeker achter mijn camera. Rob is een zeer bekwame fotograaf die je uit je comfortzone laat stappen om zo het vak nog beter onder de knie te krijgen. Een echte aanrader!

May 11, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Veel enthousiasme en een dosis humor

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier de vakopleiding fotografie bij Rob gevolgd. Rob is een enthousiaste docent met gevoel voor humor die je op een kritische manier naar je eigen werk leert kijken. Er is voldoende ruimte voor vragen en eventueel meer diepgang in bepaalde onderwerpen. Er was diversiteit in het cursusaanbod waardoor je van alles wat mee kunt pakken zowel in de theorielessen als op praktijkdagen.

April 26, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Met veel plezier de vakopleiding…

Met veel plezier de vakopleiding…
Met veel plezier de vakopleiding fotografie gevolgd bij Rob vd Pas.
Veel aandacht voor iedere student waarbij naast de theorie ook veel aandacht werd besteed aan begeleiding bij de praktijkopdrachten.

March 2, 2023

Heel leerzaam!

De opdrachten waren heel afwisselend zodat er veel facetten van het fotograferen aan de orde kwamen. Ook de feedback op de gemaakte foto's vond ik erg leerzaam.
Kortom: de cursus is een aanrader voor wie af wil van de automatische stand op zijn/haar camera!

March 1, 2022

Vakopleiding fotografie

Met veel plezier de vakopleiding fotografie gevolgd bij Rob van der Pas.
Heel veel geleerd, zowel theoretische kennis als in de praktijk.
Er werd kritisch gekeken naar je portfolio, opdrachten moesten ook wel eens over, je moest een examen afleggen en je portfolio verdedigen tegenover een onafhankelijke jury, maar daardoor heeft je diploma wel echt inhoud.
Ik heb een prachtig portfolio op kunnen bouwen wat zeker wat waard is als je verder wil in de fotografie.

February 14, 2022

vakopleiding fotografie

Na de vakopleiding fotografie een aantal modules van de gevorderde cursus gedaan. Rob van de Pas is een gedreven docent met passie voor fotografie en lesgeven. Weer veel van geleerd. De vakopleiding fotografie is zeker een aanrader voor diegene die meer willen dan "plaatjes schieten". En wil je dan nog meer leren is de gevorderde opleiding ideaal.

February 15, 2022

Vakdiploma Fotografie…

Ik heb mijn Vakdiploma Fotografie gehaald in 2019 bij Rob vd Pas en heb daar veel geleerd, een hele leuke tijd gehad en leuke mensen ontmoet. Het heeft voor mij de basis gelegd om verder te gaan als professioneel fotograaf. Daar krijg je ook zin in door deze opleiding.

February 12, 2023
Rated 4 out of 5 stars

Vakdiploma Fotografien geweldige leuke cursus (op de…

Een geweldige leuke cursus (op de vrijdagmiddag) met als docent/fotograaf Rob van der Pas. Het was een leuke en enthousiaste groep. Rob brengt de lessen heel enthousiast en kan de technische kant van de camera en het maken van foto's goed uitleggen. Ik fotografeer nu alleen nog maar in de manuele stand. De praktijkgedeeltes waren erg leuk en leerzaam, zoals foodfotografie in een restaurant en bourdoir fotografie met een mannelijk en vrouwelijk model. De beoordeling van alle ingeleverde foto's is heel leerzaam. Voor het theoretische examen moest je echt wel even leren. Sommige onderdelen zijn best pittig, maar wel heel leuk om te doen. Kortom, ik ben een enthousiaste ex-student. Als er nog een vervolgopleiding zou zijn, zou ik deze zeker overwegen.

February 12, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Cursus Vakfotografie is aanrader voor iedereen die hobby fotografie wil ontstijgen!

Na notabene onder andere in fotografie afgestudeerd te zijn op de Willem de Kooning Academie en al jaren beroepsmatig met fotografie bezig te zijn geweest was de technische kant van fotografie mij nooit bijgebracht en alles wat ik wist had ik mezelf dus door 'Trail & error' op gevoel aangeleerd. Alleen wist ik eigenlijk nooit waarom, dus koos ervoor om nu een meer technische cursus Vakfotografie bij DaVinci in Dordrecht te volgen bij Rob van der Pas.
Ik heb daar erg van genoten om met een leuke klas mensen en een geduldige uitleg van de immer vriendelijke Rob de ontbrekende puzzelstukjes bij te leren. Ik heb er erg veel aan gehad en heb nog steeds leuke contacten met mijn mede klasgenoten.
Voetnoot: Zo jammer dat een paar azijnpissers hier negatieve ervaringen hebben gedeeld over andere DaVinci opleidingen (waarover ik geen oordeel kan vellen), maar specifiek de cursus vakfotografie van Rob van der Pas kan ik met vijf sterren aanbevelen!

February 16, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Leren klikken én leren kijken

De lessen vakfotograaf van Rob zijn goed qua opzet en leerzaam qua inhoud. Alles wordt uitvoerig besproken en je leert ook goed kijken naar foto's. In discussie met elkaar geeft Rob feedback over foto's.

January 31, 2023

Van Hobby naar Vak-Fotograaf

Ik deed de cursus Vakfotograaf bij Rob van de Pas en door zijn liefde voor het vak werd ik steeds enthousiaster. Ik had nooit gedacht dat ik na het behalen van het diploma al meerdere huwelijken heb gefotografeerd en een flink aantal (familie) portretten. Ik geniet er elke keer van. Zowel het vakmanschap als de liefde voor fotografie waarbij je net als schilderen de tijd neemt voor de mooiste plaat.

March 10, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Vakopleiding fotografie voor gevorderden.

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier de vakopleiding fotografie voor gevorderden gevolgd. Zeer afwisselend, veel opdrachten waarmee je een mooi portfolio kunt opbouwen. We zijn in het theater geweest, in de studio met modellen en producten en we hebben ons verdiept in strobist/urbex. Een aanrader dus!

Date of experience: December 26, 2016

February 10, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Wat een fijne opleiding is dit geweest

Wat een fijne opleiding is dit geweest. Echt een mooie aanvulling op de ervaring die ik van mezelf al had. Maar nu de diepte in, en Rob helpt daar super mee. Hij is erg duidelijk en maakt af en toe een leuk grapje waardoor ik me concentratie er goed bij kon houden. Leuke uitstapjes gehad met Rob en de mede studenten. Mooie foto's maken en les erop gezamenlijk feedback geven aan elkaar. Wat leerzaam was deze opleiding en heb ook gezien hoe we als hobby fotograaf next level fotograaf werden. Klasse!
5 sterren voor deze opleiding!

February 10, 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look