⭐ 1 ster
⭐ 1 ster – “Shopify veroorzaakte >€30.000 schade door gebrek aan bescherming en misleiding”
In november 2024 startten wij onze e-commerce business WATCHA via Shopify: een professioneel opgezet merk met private label horloges en sieraden, een marketingbureau van €20.000 ingeschakeld, een webshop van €2.000, en een grote voorraad ingekocht. Alles volgens het boekje.
Wat volgde, was één grote teleurstelling.
We werden slachtoffer van een refund scam: fraudeurs plaatsten grote bestellingen, ontvingen onze producten, en claimden daarna bij hun bank het geld terug. Omdat Shopify een systeem hanteert waarbij het geld na 8 dagen op je rekening verschijnt, denk je als ondernemer dat alles in orde is. Nergens werd duidelijk gecommuniceerd dat het bedrag nog ingetrokken kan worden, ook niet na die 8 dagen.
Het geld stond op onze rekening. De producten waren verstuurd. En tóch werd het geld achteraf zonder waarschuwing teruggetrokken – volledig in het voordeel van de frauderende “klant”.
We verloren hierdoor in korte tijd duizenden euro’s aan producten én aan geld.
Na maanden e-mailcontact met Shopify werd ons beloofd dat onze store opnieuw geactiveerd zou worden als we €4.850 aan terugbetalingen zouden voldoen. We betaalden. Maar ook daarna werd onze shop niet hersteld. We kregen géén toegang meer, géén hulp, géén oplossing.
❌ De supportervaring met Shopify is ronduit schandalig:
Alleen bereikbaar via een AI-chatbot die vrijwel niets kan.
Medewerkers die ons contacteerden kwamen van extern callcenter-niveau, zonder enige bevoegdheid.
Alles wordt doorgestuurd naar een "operations team" dat nooit reageert.
Je loopt tegen een muur van vertraging, stilzwijgen en onkunde aan.
📉 Onze schade tot nu toe: ruim €30.000.
En dat terwijl Shopify wereldwijd adverteert met teksten als:
“Verdien bakken met geld via je eigen webshop.”
“Start vandaag nog en scale naar duizenden per maand.”
Dit soort marketing richt zich bewust op jonge ondernemers die geloven in hun droom — en eindigen zoals wij: leeg, gefrustreerd en genegeerd.
🚨 Shopify is géén platform voor echte ondernemers.
Er is geen bescherming tegen fraude, geen transparantie over hun betaalsysteem, en geen menselijke support wanneer je het écht nodig hebt.
Laat je niet misleiden door hun mooie beloftes. Wij adviseren iedereen om Shopify te vermijden.
May 30, 2025
Unprompted review