Smart strømstyring som du kan stole på hver eneste dag!
Da vi investerte i en fritidsbolig på Husevågøy i Kinn kommune i 2017 gikk vi til anskaffelse av Sikom sin «ring hytta varm» løsning. Vi startet med å styre 3 gamle panelovner vha Eco node kontakter (med ekstern temperaturføler) som igjen styres av en GSM Eco Comfort styringssentral. Senere supplerte vi med styring av 1 panelovn slik at vi nå har 4 ovner i systemet. Sikom har ikke sviktet en eneste gang på alle disse årene! Da vi for et par år siden skulle montere nye ovner på soverommene (som ikke hadde ovner) valgte vi å kjøpe to nye Mill wifi ovner. Dette angrer vi stort på! Har i alt 8 Mill wifi løsninger i boligen vår og disse har sviktet så mange ganger at vi vurdere å bytte det ut til tross for at vi har brukt mange tusen kroner på dette ubrukelige systemet.
Fritidsboligen ligger på en øy helt ute ved det værharde Stadhavet hvor det både er ustabil strømforsyning og ustabilt GSM nett. Med en gang strømmen går får vi varsel både på SMS og e-post og den rapporterer fortløpende status og gir tilbakemelding når strømmen er tilbake. Sentralen varsler også når temperaturen inne går under en verdi man selv setter og man kan når som helst sjekke temperaturen i alle rom hvor systemet er montert. Dersom den ene teleleverandøren (Telia i de fleste tilfeller) faller ut henter styringssentralen automatisk inn Telenor sitt nett. Dette fordi at det både står et Telia og Telenor SIM kort i styringssentralen.
Appen som følger med denne løsningen er veldig enkel å bruke og har heller ikke feilet en eneste gang – i motsetning til Mill sin app som har kollapset flere ganger.
Sikom sitt styringssystem er med andre ord et system man kan stole på – hver eneste dag!
mvh Svein-Magne Tunli, Bergen