Göç Sonrası Tüm Zor Süreçlerde Harika Hizmet Aldım
Almanya'ya öğrenci olarak göç ettim. Göç işlemlerimi kendim hallettim fakat Almanya'daki yaşarken bazı konularda desteğe ihtiyacım vardı. Bu anlamda karşılaştırmalı bir şekilde araştırma yaptım. Bu araştırmam sonucunda sürekli güncel bilgiler yayınlayan sosyal medya hesapları sayesinde kendileriyle tanıştım. Dm'den bana hemen dönüş yaptılar ve bana ücretsiz yol gösterdiler. Ben bazı konuları yol göstericilikleri sayesinde kendim hallettim. Detaylı konularda ise onlardan destek aldım. Destek aldığım konular ise şunlardı:
-Öğrencilik dönemimde uygun kiralı ev bulmak için WBS başvurusu
-Uzmanlık alanıma uygun part-time çalışabileceğim bir meslek
-Öğrenciyken şahıs şirketi kuruluşu konusunda danışmanlık ve evrak düzenleme destekleri ve muhasebe yönlendirme
-Öğrencilik sonrası oturum yönlendirme desteği sayesinde hem firmamı devam ettirebileceğim hem de tam zamanlı çalışabileceğim 5 yıllık oturum danışmanlık desteği
Yüm süreçte uzmanlıklarıyla öğrencilik sürecim ve sonrasında yolculuğumun en zor kısımlarında yanımda oldular. Çok memnunum.
İleride vatandaşlık süreçlerinde belge hazırlama ve başvuruyla ilgili de desteklerini alacağım. Kafam çok rahat şu an sadece dedikleri gibi dilimi geliştirmeye ve işime odaklanıyoeum.