Company details

1. Travel & Vacation

Information provided by various external sources

Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Voor ons geen Tourlane meer!

Bereikbaarheid van deze onderneming is slecht. Het telefoonnummer wordt meestal niet opgenomen. En als werd opgenomen was het ook altijd een verrassing, in welke taal het deze keer zou gaan, Nederlands, Duits of Engels. Gelukkig kan ik me redelijk redden in die talen.
Het is ruim twee jaar geleden dat we het voornemen hadden om op vakantie te gaan naar Australië. We wilden niet alles zelf hoeven te regelen en gingen op zoek naar een organisatie die dat voor ons zou kunnen doen. Al zoekende kregen we een prettig telefonisch contact met een medewerker van Tourlane. Hij was enthousiast en begreep precies wat we wilden. Twee weken naar Melbourne en daarna nog een paar dagen naar Sydney. Met een aantal excursies. Wat betreft de kosten vertelden we hem dat ons budget niet eindeloos was, maar beperkt. Daarom wilden we een hotelkamer/appartement, waar we de mogelijkheid hadden om zelf voor ons eten te kunnen zorgen. Om zo de kosten te kunnen drukken. Daarmee ging hij aan de slag en schotelde ons een mooi programma voor. Helaas, toen kwam Covid en gingen de grenzen van Australië dicht. Alles moest worden verschoven naar een later tijdstip. Maar werd keurig geregeld. We kregen een voucher van de aanbetaling van het landenprogramma en de betaling van de geboekte vliegreis werd op mijn rekening teruggeboekt.
Eindelijk, in 2022 leken de grenzen van Australië weer open te gaan voor toeristen en konden we onze voorgenomen reis alsnog uitvoeren. Omdat onze mobiliteit inmiddels wat minder was geworden, werd het landenprogramma iets aangepasten kon er opnieuw worden geboekt. Vanaf dat moment gingen er van alles niet goed. Het begon met de vliegreis. Die was destijds geboekt bij Etihad voor een bedrag van € 2.400. Dat die prijs na Covid mogelijk hoger zou zijn hadden we wel verwacht. Maar tot onze schrik kwam er nu een voorstel om de vliegreis te boeken bij Singapore Airlines voor een totaalbedrag van € 3.700. Bij navraag hierover werd ons meegedeeld, dat dit de enige aanbieding was op dat moment, maar dat het ons vrij stond zelf ergens anders te boeken. Dat laatste zijn we niet op ingegaan. Onder protest zijn we ermee akkoord gegaan, maar naar aanleiding hiervan heb ik destijds een mail naar Tourlane gestuurd en om opheldering gevraagd. Tot op heden heb ik op die mail nog geen reactie ontvangen.
De uiteindelijke datum dichterbij. Een maand van tevoren verwachtte ik de papieren en vouchers voor onze reis. Echter, wat er ook kwam met de post, geen vakantiepapieren. We begonnen ons zorgen te maken. Van de sites van de vliegmaatschappij konden we de vliegtickets downloaden. Maar wat heb je aan vliegtickets als je niet zeker weet of het landenprogramma en dan met name de hotels ook zijn geboekt. Meerdere telefoontjes en mailtjes heb ik eraan gewaagd, zonder reactie. Tot ik uiteindelijk een vriendelijke medewerkster aan de telefoon kreeg en nog bijna diezelfde dag, een kleine week voor de vertrekdatum, via de mail alles kreeg toegestuurd. De enveloppe met de papieren, die me gelijktijdig zou worden toegestuurd, vond ik na thuiskomst uit Australië in mijn brievenbus, tussen alle andere post.
Uit die papieren bleek, dat van de vier afgesproken (en betaalde) excursies er maar drie waren geboekt. Daarnaast ontbrak op de papieren van de andere excursies de relevante informatie met betrekking tot opstapplaatsen en vertrektijden. Die heb ik tijdens de vakantie zelf telefonisch moeten achterhalen. Het hotel in Melbourne voldeed helemaal aan onze verwachtingen. De kamer in Sydney was echter teleurstellend, niet wat was afgesproken. Van de contactpersoon ter plaatse kreeg ik op mijn klacht te horen dat we dat met het hotel zelf maar moesten regelen. Gelukkig waren de mensen van het hotel erg soepel en tegen een bijbetaling kregen we toch nog een kamer die voldeed aan onze verwachtingen.
Resumerend hebben we een geweldige vakantie gehad in Australië, maar de slingers hebben we zelf moeten ophangen. Na thuiskomst hebben we direct, op 30 november 2022, een brief gestuurd naar Tourlane, waarin we onze bezwaren en klachten schriftelijk hebben laten weten. Als ik dit schrijf is het inmiddels 21 februari 2023 en je raadt het al, nog steeds geen enkele reactie gekregen. Terwijl ik via de mail nog een herinnering heb gestuurd en ook nog een keer aangetekend een herinneringsbrief. Het blijft stil. Het zegt alles over de bereikbaarheid. Jammer, maar een volgende keer niet meer via deze organisatie en ik zal het zeker niemand aanraden.

November 30, 2022

Zuid-Afrika huwelijksreis

Eind 2019 kwamen we via online surfen bij Tourlane uit en namen we de beslissing om onze huwelijksreis naar Zuid-Afrika te boeken.

We kregen contact met Estelle die voor ons de droomreis had uitgestippeld en rekening hield met onze specifieke wensen. Helaas ging onze huwelijksreis in augustus 2020 niet door. COVID-19 had roet in het eten gegooid.

Tourlane (Estelle) wist ons al wel direct gerust te stellen. Hun doel is om een bijzondere reisbeleving te ervaren. Als dat niet het geval zou zijn, zouden ze de reis kunnen cancelen of omboeken of indien we dit wensten een refund verkrijgen van ons voorschot. Dit geheel kosteloos.

De service die we bij Tourlane hebben gekregen is fantastisch en kunnen iedereen Tourlane aanraden voor een pakketreis op maat! Wij zullen alvast steeds Tourlane in ons achterhoofd houden voor reizen post-COVID.

Groetjes,
Maarten en Laura

December 28, 2020
Rated 5 out of 5 stars

Rondreis doorheen Canada! Bedankt Toulane!

Rondreis doorheen Canada geboekt bij Tourlane met als topreisexpert Estelle. Alles verliep vlot via telefoon en mail. Estelle antwoordde ook steeds op vragen en afspreken werden steeds correct nageleefd. Spijtig door corona kon onze droomreis niet doorgaan. Maar ook hier werden we steeds van op de hoogte gehouden. Wij konden de de reis door persoonlijke redenen niet laten doorgaan in 2021, ook hier hadden ze begrip voor en hebben ons geld keurig terug bezorgd. Ik ben 100% tevreden over Tourlane en Estelle is een topper die luistert naar je wensen en alles perfect had geregeld tot in de puntjes! Wij boeken binnenkort zeker opnieuw bij Tourlane! Bedankt! Thomas, Patrick, Mathias & Lindsay.

September 7, 2020

Amerika reis 2020

Wij zouden in juli 2020 met ons gezin een rondreis gaan maken door Amerika. De hulp van Tourlane, was ontzettend goed. Ze dachten goed mee en kwamen met de perfecte roadtrip.
ook nadat bekend werd dat onze reis niet door kon gaan hadden ze het beste met ons voor. Reis werd kosteloos verzet naar juli 2021. Nu maar hopen dat het door kan gaan dan....

September 2, 2020

Fantastisch gepland!

Voor onze huwelijksreis willen wij graag naar Nieuw-Zeeland. Zelfs tijdens de COVID-19 crisis zijn we telefonisch uitstekend geholpen met het plannen van deze reis. Met al onze wensen en verwachtingen is rekening gehouden en Nieuw-Zeeland expert Estelle heeft vele avontuurlijke suggesties gedaan voor bestemmingen en excursies. Ze heeft geweldig werk geleverd met het opzetten van een gepersonaliseerd reisschema, waarin alle accommodaties en excursies ten aller tijde inzichtelijk zijn via een privé link. Het was geen enkel probleem om wijzigingen aan te brengen in het reisschema gedurende het planproces. Ook was het goed mogelijk om de reis wegens COVID-19 uit te stellen naar 2021.

Het enthousiasme en de energie waarmee Estelle onze huwelijksreis heeft gepland stellen we erg op prijs en werkt aanstekelijk. We kijken er erg naar uit om de reis van ons leven te gaan maken volgend jaar!

June 27, 2020

COVID-19 :( geen reis in 2020

Helaas gaat onze reis in augustus ook niet door. COVID-19 heeft roet in het eten gegooid.

Natuurlijk hadden we dit al verwacht.

Wij hadden eind mei 2020 contact gezocht met Tourlane.
En toen was er nog niets duidelijk omdat alles zo snel kon wijzigen. Ze pakten de geboekte reizen per opvolgende maand op. Tourlane wist ons al wel direct gerust te stellen. Hun doel is om een bijzondere reisbeleving te ervaren. Als dat niet het geval zou zijn, zouden ze de reis alsnog cancelen of omboeken. Dit geheel kosteloos.

En ja, op 23 juni nl. kwam het telefoontje. Helaas, vanwege COVID-19 en de restricties in Canada kunnen ze niet aanbieden wat Tourlane heeft beloofd.
Wij hebben de reis natuurlijk omgeboekt naar 2021. Zelfs het tweede deel van de reis is uiteraard ook opgeschort.

We kunnen niets anders zeggen dan dat Tourlane, en alle medewerkers, samen een TOP bedrijf vormen.

Succes jongens en meiden met de aankomende periode. En zeker tot volgend jaar.
Groet, Berry en Miranda van Berkel

June 24, 2020

Canadareis juni 2020

Ondanks dat onze reis naar Canada niet doorgaat door Covid-19, zijn we uiterst tevreden over Tourlane. In zowel het plannen van de reis en de voorpret middels de website, als het afwikkelen van de annulering zijn we keurig en adequaat behandeld met veel goede communicatie. Als we weer kunnen reizen staat Tourlane voor ons bovenaan als tussenpersoon.

May 27, 2020

Heel fijne service!

We planden een reis naar New York en Canada met reisorganisator Erik Knabben. Zeer betrokken, goed bereikbaar per mail of telefoon en prettig in omgang. Open en transparant over alle onkosten voor de boeking. Gaf een vertrouwelijk gevoel. Helaas kon onze reis dit jaar wegens de coronacrisis niet doorgaan. Ook daarin heeft de servicedesk bewezen zeer behulpzaam te zijn en worden alle refund aanvragen door Tourlane geregeld. Wij zijn van plan om volgend jaar opnieuw te boeken met Erik!

May 13, 2020
Rated 5 out of 5 stars

Tourlane is een absolute aanrader!

Nooit eerder een reis gemaakt, en nu in samenwerking met Tourlane, een reis op maat gekregen. duidelijk aangegeven wat onze wensen waren en daar is absoluut rekening mee gehouden! Alles goed geregeld en vooraf duidelijke beschrijving gekregen, er is niets anders gegaan dan was geregeld. Ongelooflijk mooie accomodaties!

January 9, 2020

Beste mevrouw Geluk,

Hartelijk dank dat u de tijd hebt genomen om ons zo'n positieve feedback te geven. We zijn erg blij dat u Tourlane heeft vertrouwd met uw eerste reis en dat ons aanbod op maat aan uw verwachtingen heeft voldaan.

Uw Tourlane Team

Rated 4 out of 5 stars

Snel een mooi uitgewerkte offerte binnen!

Tourlane reageerde direct de dag na mijn offerte aanvraag. Heb een goed gesprek gehad over mijn wensen voor een Namibië reis. Een paar dagen later had ik een volledig uitgewerkt reisplan in mijn inbox met suggesties van accommodaties en bestemmingen. Het zag er heel goed verzorgd uit en de prijs was ook niet gek. Ik zat in een orienterende fase en heb uiteindelijk toch besloten ergens anders heen te gaan. Ik houd Tourlane wel in gedachten als ik in de toekomst alsnog naar Namibie besluit te gaan.

December 11, 2019

Beste Ruben,

Bedankt voor uw feedback over uw ervaring met Tourlane. We zijn blij dat u van de planning genoten heeft, ook al hebben we u nog niet helemaal overtuigd om bij ons te boeken.
Wij zouden het zeer waarderen als u ons bij uw volgende vakantieplanning opnieuw in overweging neemt zodat wij alsnog uw droomreis kunnen organiseren!

Rated 5 out of 5 stars

Ik had een vlucht gemist waardoor mijn…

Ik had een vlucht gemist waardoor mijn reis bijna niet door kon gaan. Mede door de goede service en inzet van Team Tourlane heb ik de reis zoals het was bedoeld af kunnen maken

December 6, 2019

Hallo June,

Bedankt voor je leuke recensie van je reis naar de VS.
Wij zijn erg blij dat je je ook in een moeilijke situatie goed verzorgd voelde door onze klantenservice.
Graag plannen we ook je volgende droomreis samen!

Heel veel dank aan Tourlane

Heel veel dank aan Tourlane, en dan met name Nicole, die ons een prachtige reis naar Zuid-Afrika heeft samengesteld voor in april 2020. De gesprekken verliepen heel soepel en prettig, er werd goed geluisterd naar onze wensen. De gemaakte voorstellen door Nicole waren allemaal prachtig en sloten precies aan op hetgeen we hadden besproken. Ook toen er wijzingen nodig waren in het programma vanwege reisafstanden (te lang rijden met de kinderen) of kosten (net iets te prijzige accomodaties) reageerde men heel goed en binnen een paar uur hadden we een aangepaste route in onze inbox. Al met al heel erg tevreden! Ik wil het iedereen aanbevelen, die avontuurlijk wil blijven reizen en daarbij wel de luxe en het gemak wil ervaren van alles uit handen geven. Dank!

November 27, 2019

Beste Katharina,

Hartelijk dank voor het feit dat u de tijd hebt genomen om ons zo'n gedetailleerde en positieve evaluatie te geven. Wij hebben het lof overgegeven aan uw reisadviseur.
Wij wensen u een fijne vakantie in Zuid-Afrika!

Rated 5 out of 5 stars

Zeer vriendelijke en behulpzame…

Zeer vriendelijke en behulpzame werknemers:). Ons contact met Bram verliep erg soepel en hij heeft ons in alle behoeften proberen te voorzien. Hij dacht mee, adviseerde ons en zette de ideale reis in elkaar! Helaas was het te kort dag voor ons om de reis te realiseren, maar wij zullen in de toekomst zeker een reis gaan boeken via Tourlane. Tourlane is zeker een aanrader :D

Groet,
S en A

November 22, 2019

Beste S en A,

hartelijk dank voor uw 5-sterren recensie.
Wij zijn blij dat u zich goed verzorgd en geadviseerd voelde en hopen dat wij op een later tijdstip opnieuw de gelegenheid krijgen om uw droomreis samen met u te organiseren.

Rated 4 out of 5 stars

USA, stedenreis Oostkust

USA, stedenreis Oostkust.
Het was een beetje een gok, een Duitse touroperator welke (nog) niet valt onder het Nederlandse garantie stelsel, maar uiteindelijk toch voor gekozen, waarom?
Wij, ouder echtpaar 70+, wilden een 14 daagse stedenreis Boston+ New York+ Philadelphia+ Washington, waarbij we persé 9/11 in NY wilden zijn.De benaderde Nederlandse reisagenten gingen uit van een bestaande reis met aanvullend daarop aanpassingen, maar dit alles resulteerde niet in de goede steden verblijf tijd combinatie met 9/11 in NY. Tourlane heeft ons een op maat gemaakt steden-reis voorstel gedaan, waarbij wij 9/11 in NY zouden verblijven,
We vlogen op Boston en met de Amtrak deden we de treinreizen tussen de steden en terug vliegen vanaf Washington, alles geregeld door/via Tourlane. De reis, de hotels en het transport is uitstekend geregeld en daarbij hoorde een Zurich reisverzekering, beetje vergelijkbaar met het Nederlandse garantie stelsel,zodat we ook daar geen risico zouden lopen. Jammerlijk was de kamer/bed combinatie in NY (Belleclaire), maar na wat verhuizingen is dit goed opgelost, waarbij onze extra kosten hieruit ook nog eens zijn vergoed door Tourlane, Danken Rudo de Graaf en Nederlandse staf Tourlane voor het overleg voorafgaande en tijdens de reis, de onvergetelijke reis welke zij uiteindelijk hebben samengesteld, alsmede het evaluatie gesprek na terugkomst.
Ons vertrouwen is zeker niet beschaamd en wij zullen een volgende keer hun zeker weer benaderen. Daarbij hebben we alles in het Nederlands kunnen bespreken en vastgelegd, hetgeen voor dit soort gevallen toch ook wel prettig is.
Groet en dank Fam Hoeboer.

September 21, 2019

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look