wagtail kite boarding school

Rated 5 out of 5 stars

Fantastisk oplevelse! Både med kursus og køb af udstyr.

Jeg har taget et 2 dages kursus og fået en suveræn undervisning. Med Shaun får du en profesionel og rigtig dygtig instruktør, og jeg kommer helt sikkert tilbage for at lære mere. Jeg har også købt mit udstyr hos Shaun. Han brugte næsten 2 timer på at fortælle om og finde det rette udstyr til mig. Kan klart anbefale ham! Det er bare at komme igang. :)

August 29, 2013
Rated 5 out of 5 stars

Højt niveau og stort fokus på sikkerhed - for seriøse folk, der har respekt for naturen.

Vindoplevelser

Vinteren 2010: en gammel foilkite fra syttenhundredeoghvidkål, gode kollegaer, sne og en masse sol. Jeg snusede så vidt til kiteskiing og blev, som man siger i Norge, hægtet med det samme: al den kraft der er i dragen og alle elementerne som smelter sammen til en stor helhed. Sommeren det samme år deltager jeg på en uges surfcamp på Aalborg Sportshøjskole. To af dagene bruges på kiting – og det er her jeg stifter bekendtskab med Shaun og Wagtail Kite Boarding School.

Det, som står skarpest indprentet fra den første dag, er Shauns fokus på sikkerhed! Og selvom vi er cirka ti helt ferske folk, formår han at holde kontrol på os alle. Efter et grundigt teorioplæg og en ikke mindre grundig test af trænerkitens styrke, får vi til sidst (med kyndig assistance) lov til at prøve kræfter med en stor kite og et bræt ude i vandet. Dag nummer to er der ”desværre” ikke så meget vind, men jeg vil påstå, at det er den mest lærerige dag i min ”kitekarriere”. Hele dagen tilbringes på den store strand ved Rødhus, hvor vi to-og-to arbejder sammen om at holde kiten i luften, køre den i ottetaller og øve os i at launche og lande. Shauns eneste problem denne dag er, at eleverne ikke har lyst til at pakke sammen og drage hjem igen. For det er helt fantastisk at se kiten mod den blå himmel og samtidig mærke den store kraft der er i den.

I løbet af den følgende vinter får jeg flere fine dage med snowkiting i Norge. Da jeg kommer hjem til Danmark igen efter påske, kan det kun gå for langsomt med at få investeret i mit eget kiteudstyr, og jeg kontakter straks Shaun. Han sætter en hel formiddag af til at vejlede mig. I løbet af dagen finder vi frem til noget udstyr som passer til mig. Jeg vælger at købe en splinter ny trapez, da den helst skal bruges i mange år. Kite og bræt køber jeg brugt af Shaun – jeg ved, jeg vil komme til at crashe kiten mange gange i begyndelsen, så det er et bevidst valg ikke at købe nyt. Junglen af brugt udstyr, som er til salg på nettet, er ganske tæt, og jeg er sikker på, at jeg let kunne være blevet snydt, hvis ikke jeg havde fået hjælp af Shaun. Det er planen at lære at kite på vand af nogle venner i løbet af sommeren. Desværre kommer jeg ikke ud mere end et par gange.
I august tager jeg ud en sidste gang, inden jeg flytter til Trondheim, Norge, for at begynde at studere. Og selvfølgelig går hovedventilen til blæren i stykker, fordi jeg er lidt for ivrig efter at komme ud på vandet. Jeg kontakter Shaun, han kommer mig endnu engang til hjælp, og i løbet af nogle få dage har han skiftet ventilen, og jeg kan snildt rejse til Norge med kiten i bagagen.
I løbet af efteråret er jeg på et par ture med universitetets kitegruppe, men der er ikke megen progression i min kitesurfing.

Sommeren 2012: Jeg er hjemme i Danmark på sommerferie. Jeg står meget på ski om vinteren, hvilket også er derfor, at jeg er flyttet til Norge, og jeg begynder hurtigt at længes efter at komme ud og væk fra byen.
Efter lidt kalkulering beslutter jeg mig for at melde mig på kursus hos Shaun – eftersom jeg har taget begynderkurset hos ham, får jeg lidt rabat. Da jeg har betalt, får jeg udleveret en dvd samt besked om at oprette en bruger på forumet på wagtal.dk. Og så er det ellers bare med at komme i gang. Shaun skriver hvilke dage han tager ud, samt hvilken type vind og vejr der er meldt - og så kan man bare slænge sig på. At jeg hverken har kørekort eller bil bliver ikke nogen egentlig udfordring, da de andre kursister er flinke til at skrive, hvis de har plads i bilen. Andre gange har Shaun selv en ekstra plads i bilen, som deles ud ved først-til-mølle-princippet.
En lørdag i juni er der meldt masser af vind, jeg får plads i en bil og Nordjylland viser sig fra sin bedste (vindkraftige) side. Shaun har flere elever i vandet og én på land med en trænerkite. I begyndelsen får du lov til at låne udstyr af ham – på den måde får du det fulde udbytte af vind, undervisning og så får du testet, hvad der passer dig bedst.
Jeg får lidt indledende instrukser og begiver mig så ud i kamp med dragen, vandet, bølgerne og ikke mindst vinden. Efter at jeg har kæmpet en stund kommer Shaun susende forbi og giver mig lidt tips. Og sådan fortsætter det resten af dagen. Shaun hjælper de forskellige elever på forskellige måder. Inden dagen er omme har jeg kørt meget længere på brættet, end nogensinde før. Jeg vender næsen mod Aalborg med en følelse af at have udviklet mig fem gange så meget i løbet af denne ene dag i forhold til hele den forrige sommer.
Kort tid efter er vi ude igen, denne gang i Egense. Masser af vind og jeg føler virkelig, at jeg får fat i hvad det er det drejer sig om. Inden jeg går ud hver gang, får jeg nogle ting, jeg skal arbejde med og efter en stund kommer han så ”forbi” og demonstrerer for én. Denne arbejdsform passer mig utroligt godt, da det er svært at have én stående ved siden af sig hele tiden. Samme dag skal jeg begynde at lære at svinge. Det går hammergodt, Shaun ”kører” forrest og viser, hvordan man skal gøre. Pludselig mister jeg kontrollen et øjeblik og ryger af brættet. ”Just body drag back and get it”, råber han. Body drag! Det kunne jeg da fra sommeren før, men jeg har på mystisk vis glemt det. Det resulterer i, at næste gang jeg tager ud med skolen ikke får lov at få mit bræt, før jeg har body dragget frem og tilbage og på kryds og tværs af nærmest hele limfjorden. Men jeg bliver hammergod til at body dragge.
Hele sommeren går med kitesurfing, og jeg føler virkelig, at jeg får noget for pengene. Kombinationen af dvd-instruktioner, instruktioner på stranden og praktiske eksempler fungerer helt suverænt.

Jeg tilbringer rigtig meget tid udendørs - sommer som vinter - og jeg irriterer mig over folk, der ikke har respekt for naturens kræfter. Shaun er dybt professionel, har stor respekt for vind og vejr og vil gerne bidrage til, at kitesporten bliver en mere sikker sport udadtil og får et mere professionelt præg i Danmark. Der er alt for mange, der begynder uden de nødvendige forkundskaber, hvilket fører til at unødigt meget godt kiteudstyr ligger ubrugt hen og fører i værste fald til helt unødvendige ulykker.

Hvis du vil kitesurfe, og mener det seriøst, så er det bare med at melde sig på kursus hos Shaun. NB: Det kommer ikke af sig selv - du må selv gøre en indsats. Jeg har allerede anbefalet Wagtail Kiteboarding School til flere venner og veninder.

NB: Kiteudstyr er skrøbeligt (som alt andet ekstremsportsudstyr), og det er vigtigt at tage godt vare på sine ting - hos Shaun lærer du også selv at reparere udstyret. Det går i stykker før eller siden - but it's just a part of the game.

April 17, 2013
Rated 2 out of 5 stars

Ville ikke vælge wagtail igen

I 2011-2012 tog jeg IKO level 1, 2, 3 kurset hos wagtail.

Jeg synes klart, at den første fase af kurset var bedst. Her havde jeg 3-4 gange på vandet, hvor Shaun hjalp mig mens jeg var ude på vandet, og jeg fik en grundig intro af sikkerheden og det basale omkring at flyve kiten.

Jeg købte hurtigt en kite, da der var lang ventetid på at låne Shauns udstyr - desuden var jeg meget bange for at ødelægge dette. Og herefter følte jeg mig mere eller mindre overladt til mig selv. Vi var ofte mange, der havde brug for instruktøren Shauns hjælp. Det var sådan set også helt ok, at fjumre rundt alene og øve sig med kiten, men når jeg havde spørgsmål angående kitingen herefter - fik jeg det intryk at Shaun blev irriteret, når man ikke forstod hans forklaring første gang. Derfor foretrak jeg at spørge de andre elever - de tog sig tid og fik ikke en til at føle sig som komplet idiot.

Mit kurse sluttede med en obligatorisk self rescue - vinden døde og vandet var 10 cm, men på trods af forholdende insisterede Shaun på at "gennemføre" det den dag. Jeg kan ærligt sige, at jeg ikke ville ane, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg kom ud for en self rescue situation den dag idag. Tror jeg ville kappe linerne, og lade kite være kite :-)

Jeg har købt det meste udstyr af Shaun, og er klart tilfreds med mit gear, men har da fundet ud af, at Shaun ligger i den dyre ender. Så jeg vil anbefale at man undersøger priserne hos andre forhandlere også.

Alt i alt. Jeg fik lært at kite, og mødte nogle dejlige mennesker, men ville ikke vælge wagtail til et andet kursus senere hen.

March 20, 2013
Rated 5 out of 5 stars

En professionel kiteskole med gode forhold

Jeg kan kun anbefale Wagtail Kite Bording School (WKBS), hvis man overvejer at lære at kitesurfe.
Jeg har selv gennemført IKO levels 1 - 3 hos WKBS og har fået en professionel behandling. Hos WKBS får man tilrettelagt et individuelt træningsprogram, så man lærer nye færdigheder, som man udvikler sig.
Man får kyndig vejledning, i hvilken type udstyr man bør investere i, da det kan være en jungle at finde rundt i.

Når man starter hos WKBS, lærer man en "grundpakke" af færdigheder så man er i stand til at kitesurfe forsvarligt. Dette er rigtig godt, da jeg har oplevet andre kitesurferer, som ikke aner hvad de laver, og derved kommer til fare for sig selv og andre.

En rigtig god ting er at kurset ikke foregår på timebasis, hvilket betyder at instruktøren Shaun giver sig tid til at lære fra sig. Man får en grundig gennemgang af udstyrets funktioner, hvordan man reparerer udstyr, hvis det går i stykker og vigtigst af alt, lærer man, hvad man skal gøre, hvis noget går galt.

Jeg vil til enhver tid anbefale WKBS som en professionel kiteskole med gode forhold.

March 18, 2013
Rated 5 out of 5 stars

En god skole med en meget dygtig instruktør

Jeg kan godt lide at når du lærer kitesurfing på Wagtail du betaler for at opnå en vis niveau i kitesurfing og ikke per time basis. Jeg synes virkelig at mine penge og tid har været godt investeret og jeg er kommet godt af sted.

Jeg anbefalder gerne Wagtail som kitesurf skole. Jeg synes den tilbyder noget uniq. Det eneste ulæmpe er at den er ikke i Århus.

March 17, 2013
Rated 1 out of 5 stars

Wagtail v. [Private data removed] kort fortalt: grov og uhøflig - doven og sjusket. Overholder ikke regler for IKO.

Da jeg ville lære, at kitesurfe gik jeg til Wagtail kiteboardingschool ved ejer og instruktør [Private data removed]. I dag ville jeg vælge anden instruktør og køber mit udstyr et andet sted.
Han kom konsekvent 20 minutter for sent til aftalerne og skulle først derefter til at pakke ud, sætte flag op, klæde om o.s.v, hvorfor jeg kom til at stå meget længe og vente.
Man aftaler ca. 14 dage frem, hvornår man skal undervises. Alligevel oplevede jeg flere gange, at han tog hjem netop som jeg ankom til stranden, idet han var træt eller lavet andre aftaler. Stranden hvor vi skulle mødes kunne være 60 km væk, hvorfor jeg endte med at kørte 120 km forgæves den dag.
Han laver for mange aftaler med folk på samme dag, hvorfor man aldrig får mere end 10 min instruktion på stranden ad gangen. Dette betyder, at man bruger utrolig lang tid om at lære. Der går flere uge før man må komme i vandet med et board.
Han bruger tiden på selv at kitesurfe, imens man bliver ved med at lave de samme øvelser på stranden. Jeg har set andre instruktører undervise, og de står hele dagen med deres elever i vandet og hjælper. Aldrig har jeg set dem surfe før deres elever er taget hjem.
Det værste for mig var, at [Private data removed] som underviser bliver meget let irriteret og vred og viser gerne begge dele over for sine elever. Han vrisser, skælder ud når man gør noget forkert. Også når man er helt nybegynder, hvilket er dybt ubehageigt og stressende. Enkelte gange har han endda råbt ad mig. Dog skal man bruge meget tid sammen med ham på stranden, så man holder god mine for slet spil.
I bund og grund har han kun undervisning for at skaffe købere til sine kites, hvorfor man dårligt er begyndt før han begynder at sælge dig ting.
Jeg købte mit udstyr af ham. Som det første købte jeg 2 kites og 1 board. Efter 3 dages brug af et 4000,- kr. board gik håndtaget fra hinanden. Derfor returnerede jeg boardet til ham. Han tilbød kun at lime dette. Denne lim holdt i yderligere 3 dage, hvorefter jeg igen henvendte mig. Det nye håndtag han lovede mig kom aldrig!?.
Min ene kite gik i stykker efter 6 mdr. og denne gang returnerede han kiten til den danske importør af mærket, som fremsendte mig en ny kite. Denne kite er i stykker, men [Private data removed] har blot kigget på linerne og herefter ignoreret problemet trods det, at jeg gentagende gange har reklameret.
Han lover 10% rabat på udstyr, som elev. Dog fik jeg kun de 10% rabat på den første regning. Derefter "glemte" han det. Desuden er det ikke unormalt at vente flere uger på de bestilte vare, og man kan ikke fortryde et køb, hvis det ikke passer. Jeg kan kun anbefale, at man får undervisning af en af de mange rare og dygtige instruktøre, som kan lide at undervise, og at man køber sit udstyr et sted, hvor man tager dine reklamationer alvorligt og ikke snyder dig.

March 6, 2013

Take a closer look