Dåligt kundbemötande
Jag har aldrig i mitt liv blivit behandlad så dåligt som under mitt besök hos Davidsons Skomakeri.
Jag gick in för att jag hade tittat ut en skomodell som jag var intresserad av och jag frågar således om att få prova skon. Ägaren säger då: "vi kan göra en utprovning om du är redo att köpa skorna idag". Hur ska jag veta på förhand om jag är redo att köpa skorna innan jag ens provat dem? Han menar då att han inte har tid med folk som kommer in bara för att ta reda på sin storlek för att handla på nätet. Så kan man i min värld inte behandla potentiella kunder. Vissa människor behöver lite betänketid, han menade att han inte har tid för sådana kunder.
Han pratade också om att när man går in i hans butik så får man "låna" hans lager skor till ett värde av 1,4 miljoner kronor och då ska man också handla. Om han inte har tid att hjälpa människor med utprovning kanske han ska sluta sälja skor och bara reparera dem. En otroligt bitter människa som säger rakt ut att han inte har tid med kunder. Då har man ett stort problem i sin affärsmodell.
Jag var redo att köpa skorna innan jag gick in i butiken, men inte efter det bemötandet. Gå in på eget bevåg och ha i tankarna att om du slösar hans tid med att prova skor så ska du också köpa dem direkt, annars blir han hostil.