See what reviewers are saying
Company details
Written by the company
Strona internetowa z bielizną damską, strojami kąpielowymi oraz dodatkami.
Contact info
Poland
- www.diabolique.com.pl
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Zero kontaktu niekompletne zamówienie
Zamówienie szło 2 tygodnie do tego przyszło niekompletne.. nie odpowiadają na maile i wiadomości na mesengerze...
Jakość produktów jest fatalna, brak zwrotów
Jakość produktów jest fatalna. W dodatku zamówienie przyszło niekompletne, dostałam 3 z 4 zamówionych rzeczy. Nikomu nie polecam robienia zakupów na ich stronie. Chcąc dokonać zwrotu trzeba napisać do nich maila z prośbą o adres, ale oczywiście kontaktu z ich strony brak.
chińskie badziewie, omijać
Niestety, nie sprawdziłam co to za sklep, a okazało się, że to chamski dropshipping z Chin. Na przesyłkę czekałam ponad trzy tygodnie, brak kontaktu ze 'sklepem'. Zakupiony kostium kąpielowy który na zdjęciu wyglądał bardzo ładnie, w rzeczywistości okazał się chińskim badziewiem - metalowe łączenie na plecach pękło po trzech dniach użytkowania. W dodatku przepłacone, 150zl za tandetę, ten sam kostium na chińskich stronach kosztuje 30 zł. Nie polecam, to samo można kupić na znanych azjatyckich platformach zakupowych.
Wszystko chińskie
Wszystko chińskie, niska jakość, rozmiar bielizny nie odpowiada rzeczywistosci, o jeden a nawet dwa rozmiary mniejsza. Gdybym wiedziała ze to wysyłka za Chin, to w życiu bym nie zamówiła. Pewnie z Temu kupione, tylko w 10 razy drożej wydałam
Nie polecam. Słaba jakość. Słaby kontakt!! Dopiero za trzecim @ odpisali. Towar zwrócony, pieniędzy brak :( zgłaszam do Lubelskiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej
Jakość towaru bardzo słaba
Jakość towaru bardzo słaba. Nie polecam. próbuję zwrócić zakupiony towar, ale brak danych kontaktowych, brak adresu aby paczkę zwrócić. Jestem zawiedziona.
Fatalna jakość produktów i obsługa zwrotów
Jakość produktów fatalna!!! Co to wgl jest?!
Na temu jest lepsza bielizna. Kompletnie się tego nie spodziewałam, ponieważ strona jest bardzo estetyczna i wygląda profesjonalnie... Myślę, że nie tylko ja się na to nabrałam.
Zwrot środków trwa bardzo długo, do tej pory czekam na odpowiedź gdzie są moje pieniądze. 13 dni temu otrzymali moja przesyłkę i w dalszym ciągu cisza...
Utrudniony kontakt z Biurem Obsługi Klienta, a jak odpiszą to zdawkowo, bez konkretów.
Odradzam zakupu na ich stronie!!!! Oszuści to delikatne określenie.
!!! DRAMAT. !!!
To prawda !!!
Bardzo długi czas oczekiwania !!!
Jest mi głupio że nie przeczyłam opini przed kupnem bo wtedy na pewno by mnie to powstrzymało
Masakra
Masakra. Długa dostawa i brak kontaktu w przypadku zwrotu towaru..
Najgorszy sklep z jakim się spotkałam
Najgorszy sklep z jakim się spotkałam. Zamówiłam towar ,który sklep dopiero zamawia w Chinach . Czekam przeszło trzy tygodnie i ani towaru ani pieniędzy . Nie dajcie zwieść się ładnej stronie internetowej . Trzymajcie się z daleka od sklepu to oszustwo !!!!!
No niestety potwierdzam wszystkie…
No niestety potwierdzam wszystkie negatywne opinie. Właśnie odebrałam przesyłkę, która długo podróżowałam do mnie z Chin. Gdybym chciała badziewiowate majty to kupiłabym na temu za 1/10 ceny. To zwykłe oszustwo nazywajmy rzeczy po imieniu. odradzam. Nigdy nie spotkałam się z taką bezczelną kradzieżą. Już widzę, że ze zwrotem będą jaja, bo proszą o kontakt przed zwrotem,ale danych kontaktowych brak...
Niestety wszystko co można tu…
Niestety wszystko co można tu przeczytać na temat sklepu Diabolique jest przykrą prawdą. Minęły 2tyg od odesłania produktu. Można wysyłać maile z zapytaniem kiedy pieniadze zostaną zwrócone- po drugiej stronie głucha cisza, mimo, że wiadomości są odebrane. Bardzo NIE POLECAM.
Ania
Edit Pieniądze zwrócone po 3tyg.
Niemożliwy zwrot, nieadekwatna jakość do ceny
Odradzam robienia zakupów przez tą stronę internetową. Bielizna w bardzo złej jakości, ściągana z Chin i sprzedawana za wyższą cenę. Ogromne problemy ze zwrotem. Pisanie z Pani z obsługi klienta ponad tydzień i proszenie się o umożliwienie zwrotu bo dane do wysyłki jakie Pani podaje są niewystarczające do nadania przesyłki, więc sam zwrot już jest ogromnym problemem. Kurierzy wymagają numeru telefonu, ale magazyn nie posiada numeru więc nie ma możliwości podania. Wysyłka do paczkomatu również nie gra roli. Nie wiem jak firma sobie wyobraża politykę zwrotu, ale jest to kwestia nadająca się do zgłoszenia UOKiK.
Smutni oszuści.
Towar nie został odebrany, bo szedł prawie miesiąc. Gdy po prawie 2 msc od dostawy odezwałem się, pytając, gdzie są moje pieniądze, dostałem info, że "sprawa została przekazana do działu księgowości". Smutni oszuści.
EDIT:
Jeśli ktoś ma problem z odzyskaniem pieniędzy, polecam pisać do Lubelskiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej. W ciągu kilku dni od zgłoszenia otrzymałem zwrot na konto.
Reklamacja to zenada …
Jak kupuje tyle lat w internecie to jeszcze czegos takiego nie widzialem .Zamowilem u nich towar odrazu trzeba bylo zaplacic .Okazalo sie ze juz nie maja towaru na sklepie i ze mam cos innego wybrac .Niestety nie podobalo sie nam nic innego wiec poprosilismy o zwrot pieniedzy i tu sie zaczely schody.Pierw poprosili by cos innego wybrac niestety nic fajnego nie mieli .Pozniej jakies formulki o przekazaniu do dzialu ksiegowosci i tez nic . Minelo juz 16 dni od jego przekazania tam ale dalej sie nikt zmna nie skontaktowal kilka formularzy wyslanych ze strony tez nic nie dalo bo dalej zerowy kontkat z ich strony . Ogolnie nie polecam tej strony to byl ostatni tam zakup czuje sie oszukany i okradziony jesli tak dalej bedzie zglaszam sprawe do organow konsumenckich .Omijajcie ten sklep dalekim krokiem
Odradzam, towar z aliexpress
Odradzam. Towar z AliExpress niskiej jakości. Kupiłam komplet bielizny w XI 2024,dotarł niepełny, napisałam @ w sprawie adresu zwrotu, zero odpowiedzi. Więc odesłałam bieliznę na adres,z którego wysłali przesyłkę na swój koszt, ale nie odebrali, więc zapłaciłam podwójnie. Dopiero wtedy dostałam sms z kodem zwrotu towaru na AliExpress. Odesłałam i miesiąc czekałam by zwrócili pieniądze. Nie zwrócili. Napisałam maila, brak odpowiedzi. Napisałam po tygodniu kolejnego, też bez odzewu. Pieniądze odzyskałam po prawie 2 miesiącach od zakupu. W ten dzień dopiero dostałam odpowiedź na moje maile, że zlecili zwrot środków. Żerują na konsumentach. Słabe i nadaje się do Rzecznika Konsumentów oraz UOKiK
Oszuści
Oszuści. Towar kompletne zero jakości. Nie sugerujcie się zdjęciami, bo w rzeczywistości to Chińszczyzna. Nie ma adresu do zwrotu przesyłki, zero kontaktu jest jedynie formularz zwrotu, który nie ma gdzie odesłać. Nikt nie odpowiada na meile. Nie polecam. / edit: bardzo ciekawe, bo ja czekam na odpowiedź od 72h, przesłałam formularz, wysłałam kilka maili i cisza.

Diabolique.com to oszustwo
Diabolique.com to oszustwo! To pośrednik z Chin, który sprzedaje towary z Chin i nie odpowiada na żadne zapytania. Brak kontaktu, brak informacji o zamówieniu. Okazuje się, że mają też inne strony działające na tej samej zasadzie. Czy ktoś zgłosił ich już do UOKiK? Unikajcie tej firmy!

wydalam tam 600 zl..
wydalam tam 600 zl... minl tydzien i zero kontaktu dopiero sprawdziłam opinie jestem załamana... da sie jakos odzyskac pieniedze?

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.