Company replied
Ik was op 16 januari bij echozorg in Almelo voor een echo van mijn schouders en heup. De arts heeft alle tijd genomen voor het onderzoek van heup en schouders om daarna de echo's de laten doen. Zo... See more
Company replied
Vandaag ben ik om 13.30u bij uw vestiging Woerden door dr Nouta gezien. Hij is echter niet ingegaan op de reden voor mijn bezoek (pijnbestrijding), maar heeft overgedaan wat al in het dossier bekend... See more
Company replied
Orthozorg (voorheen Echozorg) is een polikliniek voor orthopedie en pijngeneeskunde. Ruim 10 jaar zijn wij specialisten in schouder-, pees- en gewrichtsklachten. U wordt altijd binnen één week onderzocht door een orthopeed en echografist. Zo komen wij zonder vertraging tot de juiste diagnose. Vaak kunnen we u tijdens het eerste consult al behandelen.
Dorpsstraat 131, 1689 ET, Zwaag, Netherlands
Replied to 100% of negative reviews
Typically replies within 2 weeks
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ik zou hier niet heengaan. De behandeling is weinig op aan te merken, maar wat een gezeik achteraf over de rekening. Echozorg/Orthozorg werken met Infomedics en die zijn net als Echozorg, niet in staat o direct en duidelijk uit te leggen wat je moet betalen, wat valt onder eigen bijdrage/eigen risico en wat onder de volstrekt wazige ' coulance regeling' valt. Wees gewoon vooraf en achteraf duidelijk over wat een behandeling kost. Echozorg/Orthozorg en Infomedics zien alleen het verdienmodel, klanten zijn bijzaak. Voor mij nooit meer.
En als je dan de reactie leest, gaat het niet over de echte inhoud. Infomedics als administratiepartner, maakt er eem zooitje van jullie doen daar niets aan. Een bedrag voor jullie rekening nemen..... alles is verdisconteerd, geen enkel commercieel bedrijf geeft iets weg. Gratis bestaat niet.
Maar blijf vooral ontkennen dat er dingen foutgaan, daar zullen de belabberde reviews vast beter van worden! Die zijn niet voor niets slecht.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Zowel de arts als de echografist zijn zeer professioneel en tijdens het maken van de echo is duidelijk uitgelegd wat de echografist zag
Zij hebben ervoor gezorgd dat er een spoedverwijsbrief werd verstuurd naar het ziekenhuis.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Bij echozorg geweest, 10 minuten binnen geweest,echoapparaat op mijn elleboog gedaan. Reactie: wij zien geen byzonderheden ga maar naar het kruidvat.
Krijg nu een rekening van € 506,00
Schandalig

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Vandaag ben ik om 13.30u bij uw vestiging Woerden door dr Nouta gezien.
Hij is echter niet ingegaan op de reden voor mijn bezoek (pijnbestrijding), maar heeft overgedaan wat al in het dossier bekend was. Zo werd er opnieuw een echo gemaakt, terwijl de recente echo in het vooraf ter beschikking gestelde dossier aanwezig was. Dit was totaal onnodig.
Ik ben zeer ontevreden over deze gang van zaken. Het heeft mij veel reistijd en reiskosten gekost. Ik voel me zeer misleid door de informatie op de website en ben zeer teleurgesteld. Uw organisatie voldoet absoluut niet aan de verwachtingen die gewekt worden. De afspraak heeft niet bijgedragen aan een oplossing voor mijn probleem, terwijl vrij letterlijk op de website staat dat dit wel zou gebeuren.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Tot nu toe een hele goede ervaring. In plaats van maanden aan te rommelen en niet precies te weten wat er aan de hand is had ik vandaag een hele duidelijke to the point uitslag. Het was voor mij een opluchting om precies te weten wat er aan de hand is. Want weten is gericht behandelen.
Over een week de vervolg afspraak.
Ik vind het allemaal duidelijk en netjes gaan.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Belachelijke tarieven en valt niet onder de zorgverzekering. Amper 15 binnen geweest en nog geen duidelijke uitslag. Maar wel na 3 maand een rekening sturen van € 506,-. Kom er nooit weer.
Als reactie op de reactie: Ik heb de nota ingediend bij de zorgverzekering, maar er wordt niets vergoed door de verzekering. Dit klopt voor geen meter.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Oplichting. Mijn vader van 83 leest een advertentie in de krant en maakt een afspraak in december 2024 omdat hij met de fiets is gevallen en last heeft van zijn schouder. De schouder wordt gescand en er blijkt een zenuw afgescheurd te zijn en blijkbaar is hier geen behandeling voor. Dus na 10 minuten staat mijn vader weer buiten en gaat naar huis. In januari krijgt hij een rekening van ruim 500 euro en schrikt ervan. Omdat de factuur in januari gedateerd is moet hij 385 euro zelf betalen (eigen risico). Iemand die van een aow moet leven en dan op deze manier besodemietert wordt is in mijn ogen oplichting. Na 10 minuten weer buiten staan en zoveel geld moeten betalen is echt schandalig.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Tot nu zeer tevreden, heb problemen met mijn schouder en ik heb zeker het gevoel dat ze je willen helpen, meedenken, evt. doorsturen voor een MRI (samenwerking
met Transparantkliniek in Houten, waar ik onlangs geweest ben en ook echt zeer tevreden over ben). De wachttijd kan wel iets langer uitvallen dan aangegeven, wellicht heeft dit te maken met welke locatie je kiest of dat het steeds drukker wordt of voor een MRI doorverwezen wordt naar bijv. Transparantkliniek in Houten, maar nog steeds korter dan ziekenhuizen, zeker als er iemand uitvalt en je dan (op een andere) locatie eerder terecht kunt. Ze zijn met z'n tweeën, twee zien- en horen er meer dan één, zeg ik maar. Ik vind het wel prettig.
Ik las veel over toegestuurde facturen achteraf en betalingen, mijn verzekering (Ohra) heeft geen contract met Echozorg, ben wel doorverwezen op eigen verzoek door mijn huisarts. Na een telefoontje met Ohra, kan ik de nota daar gewoon naartoe sturen en wordt het vergoedt. Bij twijfel kunt u beter uw zorgverzekeraar bellen.
Dit staat op de website:
"Alle onderzoeken en behandelingen van Echozorg vallen onder de verantwoordelijk van Stichting EchoCura, een ZBC (Zelfstandig Behandelcentrum).
Onderzoeken en behandelingen worden vergoed vanuit de basispolis van uw zorgverzekering.
Let op: Uw eigen-risico is van toepassing."
En als de verzekering bijvoorbeeld maar 75% vergoedt, wordt de rest door Echozorg betaald.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Duidelijke uitleg. Vriendelijke specialisten en eerlijke communicatie.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Afspraak in verband met gonartrose bij dr Pakvis in Almelo. Ruim de tijd genomen voor uitleg en onderzoek. Zelf kunnen meebeslissen over soort behandeling. Prettig contact.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Vorig jaar oktober 2024 geweest voor een slijmbeursontsteking hier is naar gekeken afspraak duurde ongeveer 10 min.
Donderdag 16 januari 2025 krijg ik een rekening binnen van Echozorg €506,-.
Hier schrok ik even van me even ingelezen hier op trustpilot meteen het telefoonnummer gebeld dat ik hier heb gevonden.
Gesproken met Inneke van Echozorg en deze vriendelijke mevrouw heeft mij DUIDELIJK uitgelegd hoe ik deze kan declareren en waarom mensen hier zo van schrikken.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Op 21 augustus 2024 naar Echozorg Haarlem voor schouderpijn klachten. Vakkundig binnen 30 minuten behandeld, diagnose: 'Cervicobrachialgie R met een uitrstralende pijn re schouder, op te wekken met Spurling test.' Op 29 november 2024 ontvang ik een rekening voor Є483, met in de factuur de productbeschrijving van een injectie die ik niet heb gehad. Via Infomedics klacht ingediend over de rekening, omdat de beschrijving niet overeenkomt met de geleverde zorg.
Op 18 december 2024 ontvang ik een email van Echozorg waarin staat dat ik een nieuwe gecorrigeerde rekening zal krijgen, maar 'het bedrag niet veel anders zal zijn'. Op dezelfde dag ontvang ik een rekening van Є889, waarin een andere productcode is opgenomen. Ook deze code komt niet overeen met de ontvangen behandeling.
Ik concludeer dat de behandeling op zich goed was, maar dat de negatieve reacties op Trustpilot mbt de financiele afwikkeling correct zijn. Uiteindelijk (februari 2025) de correcte rekening ontvangen.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
In augustus 2024 naar echozorg Purmerend geweest omdat zij pretenderen te behandelen met behulp van hyaluronzuur en bloedplasma.
Bij binnenkomst werd direct medegedeeld dat zij ivm slechte resultaten niets(meer)doen met bloedplasma.(behandeling staat nog steeds aangeboden op de site)
Tevens bleek dat ze met een schouderbehandeling met Hyaluronzuur geen ervaring hadden en geen idee hadden of dit werkte.
Toch nog snel een echo van de schouder gemaakt waarna enkele maanden later een rekening van ruim 500 euro volgde, welke door de zorgverzekeraar slechts ten dele wordt vergoed. Volgens de zorgverzekeraar weten ze dit maar het wordt niet vooraf medegedeeld. Al met al een slechte ervaring en ik raad iedereen aan hier niet naartoe te gaan.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Als mensen mij niet netjes te woord staan helemaal geen enkel probleem. Alle begrip voor mensen die het druk hebben, zolang ze maar wel inhoudelijk het goede proberen te doen.
Hier werd ik wel netjes te woord gestaan, maar was het inhoudelijk echt zo kort mogelijk door de bocht. De echo leek nog wel redelijk gedaan te worden, maar daarna kreeg ik misschien 20 seconden uitleg wat ik aan oefeningen moest doen. En voor zoiets een rekening van €506 krijgen is echt te gortig. Ik heb de DBC codes opgezocht en theoretisch mogen ze inderdaad dit bedrag vragen maar dit kan nooit de bedoeling zijn van het zorgsysteem. Echozorg zoekt echt de grenzen op van waar ze financieel mee weg kunnen komen.
De negatieve reviews op deze site kloppen gewoon helemaal. Er zitten ook een paar positieve reviews tussen en misschien dat dat een andere behandelaar was.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Je kunt bij Echozorg op korte termijn terecht, hetgeen totaal verschillend is met ziekenhuizen, die vaak maanden wachttijden hebben.
Zowel de echoscopist als de orthopeed voeren een duidelijk gesprek met je, waarin de voor- en nadelen duidelijk uiteengezet worden. Ook worden de behandelingen direct uitgevoerd, indien mogelijk. Bij Echozorg voel je je duidelijk geen nummer, dus ik kan het iedereen aanraden.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Ik ontving een belachelijke rekening van Echozorg van € 500 voor een echo en een prik. De behandeling duurde in totaal 10 minuten. Er is een zogenaamde 'echografist' aanwezig - die eigenlijk gewoon een fysiotherapeut is- en een orthopeed. De'echografist' doet de behandeling en de orthopeed is alleen aanwezig, waardoor Echozorg het hoogste zorgtarief kan indienen bij je zorgverzekeraar. Nazorg van Echozorg is er niet; Bellen of e-mailen om te vragen hoe het gaat doen ze niet. Zelf bellen of e-mailen heeft geen zin, want je krijgt geen reactie. Voor nieuwe patiënten (slachtoffers) is Echozorg wel makkelijk bereikbaar. Dezelfde prik had mijn huisarts ook kunnen geven voor minder dan € 70 met het hetzelfde (tijdelijk pijnstillend) resultaat Het wordt tijd dat de Inspectie Gezondheidszorg serieus onderzoek doet naar Echozorg c.q deze dubieuze zorgaanbieder.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Echozorg Hoorn, wat een oplichters.
Echo van mijn enkel laten maken, kwartiertje werk. Factuur van €506,00 Geen waarschuwing vooraf over de hoge kosten, hartstikke normaal natuurlijk.
Dikke doei!
Alle klachtcommissies en tuchtcommisie afgegaan.

Reply from Orthozorg (voorheen Echozorg)
Vorig jaar had mijn dochter pijn in haar linker schouder. Er moest een echo gemaakt worden maar de wachtlijst in het ziekenhuis was te lang. Onze huisarts verwees ons naar echozorg in Heemskerk. Afspraak was snel geregeld. Op de echo was niets te zien, ze hebben een MRI aangevraagd maar het ziekhuis had de aanvraag niet gekregen, die moest ik zelf doorsturen. We kregen geen uitslag van de MRI, ik heb ze zeker 8 á 9 keer gebeld en er werd vaak niet opgenomen. Uiteindelijk het ziekenhuis en mijn huisarts gebeld. bleek dat mijn huisarst de uitslag had en die heeft hem door gemaild naar echozorg, een maand later kregen wij bericht. Het bleek een gondroblastoom in de linker schouder te, die in juli dit jaar door het AMC met succes verwijderd.
In augustus dit jaar kwam mijn vrouw huilend thuis met pijn in de knie, de huisarst verwees ons echozorg i.v.m. de lange wachtlijst in het ziekenhuis. Er is een echo gemaakt en er bleek een quiste in de knie te zitten, die hebben ze leeg gezogen. Er moesten foto gemaakt worden en de verwijzing was weer niet niet leesbaar door het ziekenhuis. Ik kon de verwijzing weer meenemen. Foto's werden gemaakt, hierop was niet veel te zien. Ik sprak echozorg erop aan dat het ziekenhuis hun verwijzingen niet konden lezen. Ze deden er eigenlijk heel laconiek over, de juffrouw achter het systeem zal het wel niet snappen maar de dame werkt er al jaren en weet heel precies hoe het zit. Ze werd afgedaan als dom. Op de foto was ook weinig te zien. Ze moest eigenlijk een MRI maar echozorg zei, loop er eerst maar eens een maand op en dan kijken we verder. Mijn vrouw bleef erge pijn houden.
We zijn voor een MRI bij een orthopeed in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk geweest. Voor een second opinion. Nu blijkt dat haar linker miniscus kapot is en ze heeft een ontsteking in de knie, ze wordt binnenkort geopereerd.
Ik krijg het gevoel bij echozorg dat ze je behandelen als onozele zielen die niets weten. Ze praten tegen elkaar met medische termen ( wat wij inderdaad niet begrijpen) maar vertellen je niet veel uit zichzelf, je moet het ze heel duidelijk vragen. En alles is heel makkelijk en zo gebeurt...... eventuele operatie, hersteltijd, volgens hun valt het allemaal wel mee, ook als het gaat om nieuwe knieën maar de realiteit is vaak anders.
Dit is onze laatste keer dat wij naar echozorg Heemkerk gaan.
Daar bovenop komt een rekening van €556,00 voor 2x 10 minuten werk.
Ik heb in April.daar een injectie gehad was prima totaal geen pijn daarna kon meteen lopen Nu na schijnbaar verkeerde handeling van een oedeem therapeute kreeg ik weer pijn bij het lopen Dus naar de Echozorgkliniek terug voor nieuwe injectie .Maar waar ik deze keer de prik meekreeg was iets anders dan de vorige keer .Ik kan nu niet meer lopen zitten liggen van de pijn die echt 10 keer erger is geworden Ik kan alleen maar huilen van de pijn. Ben de hele dag aan mijn huis gebonden omdat ik niet kan lopen van de vreselijke pijn in mijn been lies heup Ik.kan deze dagen mijn dementerende man niet bezoeken in het verzorgingshuis. Er werd gezegd het kan een paar dagen erger worden maar dit zijn nu 15 dagen En ik kan amper lopen tot het toilet bv Ik voel me zo vreselijk hopeloos hierdoor En dat voor ook nog de rekening van 713 euro. En nog ergere pijn dan wie ik daarvoor had
Dit bedrijf suggereert, dat de diagnose en behandeling door een professionele orthopeed wordt verricht.
In feite is het bedrijf in handen van een physiotherapeut, die echo's uitvoert tegen een absurd hoge prijs van € 506. . De orthopeed is slechts ingehuurd om zo'n bedrag te kunnen declareren.
Deze man stelt wat oppervlakkige vragen en besteed geen tijd aan gedegen onderzoek.
Een behandeling bestaat hoofdzakelijk uit het geven van een corticosteroïden injectie. In mijn geval was dit niet nodig. Een en ander kwam zeer gehaast over en met een kwartier stond ik weer zonder resultaat op straat.
Learn more about other kinds of reviews.