Varning
Varning: Anlita inte Fälgfixarna!
Jag köpte begagnade 22” Status-fälgar i gott skick år 2017, utan kantstötningar eller andra skador. Fälgarna hade då en original lack som såg bra ut, men efter cirka 15 år började den bli lite matt och hade några tvättrepor. Så i april 2021 bestämde jag mig för att ge fälgarna en uppfräschning och kontaktade Fälgfixarna. De rekommenderade pulverlackering som den bästa och mest hållbara lösningen, och jag lämnade in fälgarna för lackering till en kostnad av 10 600 kr.
I slutet av oktober 2024, när jag skulle sätta på vinterdäcken, upptäckte jag ett stort område på en fälg där klarlacken helt saknades. Dessutom var det klarlacksläpp vid kanten där ekrarna möter fälgen, och de andra fälgarna hade samma problem, fast i mindre omfattning.
Jag åkte till Fälgfixarna för att reda ut problemet. De skyllde först på stenskott, men när jag ifrågasatte varför alla ekrar på samtliga fälgar skulle vara drabbade på exakt samma ställe, ändrade de förklaring till att jag kört för mycket. Jag pendlar inte till jobbet eftersom jag jobbar hemifrån och har totalt kört cirka 1 500 mil på tre år, med sommarfälgarna halva den tiden.
Till slut påpekade de att garantin på lackeringen hade gått ut, eftersom det var cirka 3,5 år sedan de lackerade fälgarna och att de inte kommer att lacka om dem eller ersätta mig.
Är det rimligt att en pulverlackering ska hålla i endast 3 år, när originalfärgen höll i 15 år?
NEJ, kvaliteten i deras arbete är verkligen undermålig och jag måste varna alla för detta företag.
October 15, 2024
Unprompted review