Sportclub Fanatics Mortsel plundert rekening klant
Normaal houd ik niet van foeteren op mensen via deze weg, maar vandaag ga ik dat toch even doen. Sommige mensen vragen erom om aan de schandpaal te worden gehangen, dit bedoel ik natuurlijk niet letterlijk. Maar vooral: ik wil mensen waarschuwen, zodat hen niet hetzelfde overkomt.
Wat is er aan de hand? Awel, na zes, zeven jaar sporten bij Fanatics sportclub in Mortsel, hebben ze mij nu flink financieel bedonderd. Ik moet om medische redenen stoppen, heb een doktersbriefje ingeleverd en mijn abonnement stopgezet per 1 november 2024. Mijn man deed dat jaren eerder ook bij dezelfde Fanatics Sportclub vanwege medische redenen. Dus het abonnement van hem werd toen al stopgezet. Meer dan een jaar haalde het bedrijf Fanatics vervolgens toch maandelijks geld van zijn rekening: een dikke 66 euro per maand.
Toen we daar achter kwamen, ja we hadden inderdaad beter moeten opletten maar wij zijn goed van vertrouwen, liep dat in de honderden euro's: geld dat ten onrechte van zijn rekening werd gehaald. Toen ik dat ging melden, werd mij verteld dat het geld niet zou worden terugbetaald, maar alleen op mijn naam/abonnement konden worden overgezet. Aldus geschiedde.
Nu stop ik dus ook en er staat er nog meer dan 360 euro open: ons geld, geld waar wij recht op hebben.
"Wij betalen geen geld terug. Dat staat zo in uw contract," kreeg ik kortaf te horen aan de telefoon vanmorgen. En op dat zinnetje hebben ik dus ook nog eens weken moeten wachten.
Beste mensen: als je ooit stopt met sporten bij Fanatics, ga naar je bank en zorg ervoor dat Fanatics nooit meer geld van je rekening kan halen. En dat na zoveel jaren een trouw lid te zijn geweest.
En dan te bedenken dat dit bedrijf tijdens de corona overheidssteun heeft gekregen en aan haar leden nog durfde te vragen om uit medelijden gewoon de volle pot lidgeld te betalen tijdens de lockdown. Blij dat ik dat niet heb gedaan.