komfort.pl Reviews 135

TrustScore 1.5 out of 5

1.3

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Proszę nie wierzyć w terminową dostawę. Sklep od ponad miesiąca nie przysłał nam opłaconego towaru. NIGDY nie spotkałam się z takim traktowaniem klienta. Wiem, że nie jestem jedyna. Sprawa zgłoszo... See more

1.3

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Proszę nie wierzyć w terminową dostawę

NIGDY nie spotkałam się z takim traktowaniem klienta. Wiem, że nie jestem jedyna. Sprawa zgłoszona do UOKiK. Pozostałym radzę to samo.

April 17, 2026

dramat

dramat , zamówienia które rzekomo mają być realizowane w ciągu 48 godzin u mnie wygląda to tak, że zamówienie złożone i opłacone 25 marca a dzisiaj mamy 15 kwietnia i cisza

April 15, 2026

Reklamacja

Reklamowaliśmy z mężem za krótką maskownicę do drzwi przesuwnych. Po naszych wielokrotnych interwencjach poinformowano nas że reklamacja została uwzględniona, po czym na kilka miesięcy zapadła cisza. Po kolejnej naszej interwencji okazało się że jednak reklamacja nie została uwzględniona bo szerszej maskownicy nie da sie jednak zrobić lecz - ku naszemu zdziwieniu i rozbawieniu zaproponowno wymianę całych drzwi na wyższe (???)- zamówienie wyższych od początku było niemożliwe(kto tam pracuje?!)W ramach zadośćuczynienia obiecano nam w końcu 200 złotowy voucher i 6% rabat na stronie sklepu(??) i rozwiązanie problemu we wlasnym zakresie. Z tego wszystkiego pozostał tylko 6 % rabat na stronie sklepu, który chętnie szanownemu Komfortowi odstępuję. Reasumując- zero zainteresowania klientem, zero jakiejkolwiek klasy-dno.Szczerze będę odradzać zakupy. Małgorzata

April 14, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Uszkodzone płytki oraz brak zwrotu kosztów dostawy

Zalecam omijać firmę szerokim łukiem. Zamówiłam płytki, które miały dotrzeć w ciągu tygodnia. Na płytki finalnie czekałam ponad miesiąc. Do tego przyszły rozbite. Rozbite płytki były zarówno na jednej, jak i na drugiej palecie. Firma uznała reklamację w zakresie zwrotu kosztów za płytki, jednak odmówili zwrotu kosztów dostawy, który wyniósł prawie 400 zł, przerzucając na mnie konsekwencje nienależytego wykonania umowy. Po kontakcie telefonicznym miałam otrzymać odpowiedź, jednak nigdy nie przyszła. Dodzwonić się tam także graniczy z cudem. Z tak złą obsługą i takim bajzlem to się dawno nie spotkałam. Finalnie płytek mi zabraknie, a przy domówieniu tych 7 paczek ponownie będę musiała płacić za dostawę. Z całego serca odradzam więc zakupy w tym sklepie. A jego nazwa powinna brzmieć: DYSkomfort.

February 27, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Szczerze to 1 gwiazdka to nawet za…

Szczerze to 1 gwiazdka to nawet za dużo dla tej firmy. Zamówienie w części zagubione, obsługa sklepu olewka. Dzwoniąc na infolinię za każdym razem 30 minut oczekiwania. Obiecywane góry i nic dalej się nie dzieje. 2 malutkie chodniczki z obszyciem prawie miesiąc czekania.
OMIJAĆ Z DALEKA !!!

April 13, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Zakupy mebli ELITA do łazienki w sklepach komfort

Zakupy ogólnie w sklepach komfort, to nieporozumienie. Córka ostrzegała, jak czekała 3 miesiące w Katowicach na dywan. Ja swoje mebelki w Bielsku-Białej do łazienki firmy ELITA otrzymałem dopiero po 2 miesiącach, a po zamontowaniu szafki pod umywalkę firmy ELITA na drugi dzień w szufladzie wyszło wybrzuszenie, na co otrzymałem odpowiedź w ramach odrzucenia reklamacji, że: "fakt pojawienia się wybrzuszenia w krótkim czasie od montażu nie wyklucza działania wilgoci. Wręcz przeciwnie – w przypadku świeżo zamontowanych mebli łazienkowych bardzo często dochodzi do ich pierwszego kontaktu z wodą podczas wykonywania prób szczelności instalacji (np. syfonu oraz podłączeń wodnych).: koniec cytatu. Czyli, jak planujecie kupić meble ELITA, to tylko do łazienki "bezwodnej" tzn. bez używania wody, nie robić prób szczelności bo każda kropla może meble uszkodzić. No super produkcja. Powodzenia dla kolejnych naiwnych !

February 11, 2026

Odrzucenie reklamacji, wada produktu

Odrzucenie reklamacji. Kupiłam panele podłogowe, czas realizacji niecały tydzień. Wszystko ok, ALE!
Panele - miały uszkodzenia mechaniczne, jednak sklep i producent uważają „ Producenci, dążąc do jak najbardziej realistycznego odwzorowania naturalnego drewna, stosują na panelach różne kolory i struktury. Zgłaszane nacięcia nie stanowią wady produktu, lecz jego cechę charakterystyczną.” Panele mają nacięcia nie wzdłuż słoi lecz tak jakby maszyna zrobiła okropne krechy. Nie widać tego w sklepie czy na stronie internetowej. Sprawa jest konsultowana z rzecznikiem praw konsumenta. Nawet nie chodzi o zwrot bo uważam że bardzo ładne panele ale po prostu jakaś wada produkcyjna.

March 31, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Jak najdalej od tej firmy

Jak najdalej od tej firmy. Zakupiłem listwy przypodłogowe, które wg informacji miały być do mnie wysłane w ciągu 24h. Po tygodniu okazało się, że listew firma w ogóle nie posiada i termin dostawy przesunięto o JEDEN ROK!!! Umowę w związku z tym skancelowałem, a teraz czekam od tygodnia na zwrot kasy. Czytając inne komentarze wydaje się, że to taki model działania firmy, notabene zależnej od jednego z najbogatszych Polaków Sołowowa.

March 19, 2026
Rated 5 out of 5 stars

zakup zlewu z szafką

Mój zakup zlewu z szafką był czystą przyjemnością.
Spędziłam z siostrą sporo czasu w sklepie przy ul. Schuberta w Gdańsku. Zostałyśmy objęte fachową opieką pana Roberta Braun. Wszystkie nasze zapytania
były wyjaśnione w sposób bardzo grzeczny, fachowy.
Bez problemu zakupiłam zlew i szafkę do łazienki.Skorzystałam również z promocji cenowej.
Bardzo polecam sklep Komfort przy ul. Schuberta na Gdańskiej Morenie i dziękuję za pomoc panu Robertowi Braun. Iga G.

March 28, 2026

Dzień dobry

Dzień dobry, czy miał ktoś problemy z produktem Dąb Sherwood 5985? Rozpinają się zamki, słabo trzymają a komfort automatu zrzuca winę na błędy montażowe, nawet nikogo nie było. Jest ktoś, z kim mógłbym razem w nich uderzyć?

April 1, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Zamawiając towar ze strony internetowej była informacja, że jest ponad 160 szt. na stanie - zamówienie złożyłam w drugiej połowie lutego - do tej pory (19 marca) go nie otrzymałam, a jak dzisiaj zrezygnowałam z zakupu i poprosiłam mailowo o to, żeby mi w ogóle tego towaru nie wysłali i chce zwrot pieniędzy to kolejne dwa tygodnie muszę czekać na przelew. Porażka - nie polecam.

March 19, 2026

zamówienia internetowe

sklep przyjmuje zamówienia na towar, którego nie posiada, po kilku dniach przesyła informację o anulowaniu zamówienia, ale na zwrot wpłaty każe czekać 14 dni, na prośby o przyspieszenie odpowiada negatywnie. nigdy więcej nic tutaj nie zamówię

March 3, 2026

Dys-komfort

Moje doświadczenie z firmą Komfort pokazuje niestety bardzo niski poziom profesjonalizmu po stronie firmy, szczególnie na etapie po podpisaniu umowy.

Do momentu sprzedaży wszystko wygląda dobrze – doradztwo, projekt i rozmowy w salonie sprawiają wrażenie profesjonalnych. Niestety po opłaceniu zamówienia podejście do klienta wyraźnie się zmienia. W moim przypadku pojawiły się problemy związane z projektem, pomiarami oraz samym montażem kuchni.

Pomimo zgłoszenia reklamacji oraz przedstawienia dokumentacji zdjęciowej firma nie wykazała realnej chęci rozwiązania problemu. Odpowiedź na reklamację sprawia wrażenie przygotowanej wyłącznie po to, aby formalnie zamknąć sprawę, a nie faktycznie odnieść się do wszystkich zgłoszonych nieprawidłowości.

Najbardziej rozczarowujące jest podejście do klienta – kiedy pojawiają się problemy, zamiast próby ich rozwiązania otrzymuje się ogólne odpowiedzi i tłumaczenia, które nie znajdują potwierdzenia w projekcie ani w dokumentacji wykonawczej.

Wielokrotnie próbowałem doprowadzić sprawę do spokojnego i polubownego rozwiązania, jednak nie przyniosło to żadnego efektu. W praktyce wygląda to tak, że po podpisaniu umowy i zapłacie za kuchnię klient zostaje pozostawiony sam z problemem.

Z tego powodu sprawa została przekazana do kancelarii prawnej.

Jeżeli ktoś rozważa zamówienie kuchni w tej firmie, zdecydowanie polecam zachować dużą ostrożność i bardzo dokładnie sprawdzać wszystkie ustalenia przed podpisaniem umowy. Moje doświadczenie pokazuje, że późniejsze egzekwowanie poprawek może być bardzo trudne.

Niestety w mojej ocenie firma nie traktuje klienta poważnie po zakończeniu sprzedaży, a całe doświadczenie z realizacją kuchni było bardzo negatywne.

March 16, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Popełniliśmy błąd zamawiając panele…

Popełniliśmy błąd zamawiając panele winylowe (Jodełka) z montażem.
Ekipa montażowa wykonała pomiary, sprawdziła równość podłoża i zaleciła zamówić 25% zapasu.
Po trzech pełnych dniach montowania podłogi usłyszałem, że skończył się materiał. Podłoga nie została ukończona, z trzech pomieszczeń skończono wyłącznie jedno. Na pytanie, ile zabrakło paneli usłyszałem, że ponad 60 lewych. Z racji, że nie można kupić lewych osobno, musimy kupić dodatkowo 120 paneli (9 opakowań). Montażystom zostało ponad 60 prawych paneli nietkniętych, tłumacząc się nietypowym układem mieszkania. Mieszkanie jest prostokątne.

Przez brak zaufania do montażystów postanowiliśmy sprawdzić i policzyć odpady. Doliczyliśmy się prawie 100 uszkodzonych paneli (całe panele z małymi uszczerbkami, złamanymi zamkami etc.). W tym 58 uszkodzonych lewych. Nie zachowano wymaganej przez producenta 8 mm dylatacji (waha się między 1-5 mm) oraz różnice w poziomie wynoszą 5 mm na 2 m (max 1 mm na 1 m według karty gwarancyjnej). Nie oczyszczono wystarczająco podłoża, panele trzeszczą i się miejscowo unoszą.

Z tego powodu złożyliśmy reklamację na zakupiony towar wraz z usługa montażu, z uwagi na nieprawidłowy montaż oraz zniszczony towar nienadający się do ponownego ułożenia. Reklamacja obszernie opisała nasze uwagi co do jakości montażu oraz zawierała pełną dokumentację fotograficzną z szczegółowymi zdjęciami braku prawidłowej dylatacji.

14 dnia otrzymaliśmy odpowiedź, że reklamacja nie została uznana za zasadną, sklep w odpowiedzi odniósł się wyłącznie do naszego stwierdzenia, że panele trzeszczą, tłumacząc, że to normalne na podstawie europejskich standardów hałasu paneli winylowych. W odpowiedzi napisano również, że trzeszczenie może być spowodowane brakiem prawidłowej dylatacji!
Sklep przekazał sprawę do producenta powołując się na potencjalną wadę produktu.
Pragnę nadmienić, iż na żadnym etapie nie usłyszeliśmy od montażystów o jakichkolwiek uwagach co do jakości paneli, w reklamacji zarzuciliśmy wyłącznie nieprawidłowy montaż, nie powołując się na wadę produktu.

Sprawa została przekazana do rzecznika praw konsumenta oraz zostanie skierowana na drogę sądową.
Jesteśmy bez podłogi a do mieszkania musimy się wprowadzić w ciągu 2 tygodni.

Nie polecam nikomu zakupów w komfort, sprawiają dyskomfort.

Numer reklamacji: 0000135536/0000158639

March 15, 2026

szafki kuchenne presto

Ponad rok temu kupiłam w sklepie Komfort meble kuchenne i do dziś żałuję tej decyzji. Już na samym początku zaczęły się problemy – termin dostawy był przekładany **trzykrotnie**. Zamiast deklarowanych dwóch tygodni czekałam **prawie dwa miesiące**, co przy remoncie kuchni jest po prostu absurdalne.

Nie zdecydowałam się na ich montaż, ponieważ za skręcenie mebli zażądali **2500 zł**, co jest kompletnie oderwane od rzeczywistości. Postanowiłam złożyć kuchnię zgodnie z instrukcją producenta. W trakcie montażu okazało się jednak, że **brakuje kilku elementów**. Złożyłam reklamację – została uznana pozytywnie – ale **do dziś, mimo upływu ponad roku, brakujących części nikt nie przysłał**.

To jednak nie koniec. Po **niecałym roku użytkowania** zapadła się szafka – słupek kuchenny pod piekarnik. Firma stwierdziła, że to **„złe użytkowanie”**, ponieważ nie korzystałam z ich montażu i szafka mogła być zbyt obciążona. Problem w tym, że **w szafce nawet nie był zamontowany piekarnik**, więc nie było żadnego realnego obciążenia – dokładnie takiego, do jakiego ta szafka została przecież zaprojektowana.

Reklamacja została odrzucona, a „ekspertyza” polegała wyłącznie na **obejrzeniu zdjęć wysłanych w zgłoszeniu**. Nikt nawet nie chciał obejrzeć szafki na żywo ani zabrać jej do faktycznej oceny. Dla mnie to jest po prostu kpina z klienta.

Mam wrażenie, że cała polityka tej firmy polega na tym, żeby **odrzucać reklamacje, jeśli klient nie zapłaci dodatkowo za ich montaż**. Wtedy w razie problemów zawsze mogą zrzucić winę na „złe użytkowanie”.

Moim zdaniem firma **lekceważy klientów, przeciąga terminy, nie wywiązuje się z reklamacji i robi wszystko, żeby nie ponosić odpowiedzialności za swoje produkty**. Zdecydowanie **odradzam zakupy w Komfort**, jeśli nie chcecie później walczyć miesiącami o coś, za co już zapłaciliście.

December 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Wprowadzenie w błąd i czas oczekiwania za wysyłką

Pierwsza sytuacja to wprowadzenie w błąd odnośnie promocji i możliwości wykorzystania bonu na akcesoria w sieć komfort- okazało się że na połowę rzeczy tego bony nie mogę wykorzystać. Drugą sytuacja to zakup przez internet- czas oczekiwania 14 dni roboczych, a teraz nagle się okazuje że sieć czeka na dostawę od producenta. I tak półtora miesiąca oczekiwania. To są jakieś kpiny... Żenada. Nie polecam. Zero pomocy ze strony obsługi

March 14, 2026

Dostawa w ciągu 72 h

Dostawa w ciągu 72 h. Chyba jakieś żarty. Nie wywiązują się z terminów podanych na stronie. Po interwencji telefonicznej, pani mnie zapewniła, że produkt będzie na czas. Obiecanki cacanki.

March 10, 2026

Sklep Kraków

Sklep Kraków, Jasnogórska.

Dramat. Zwykłe oszustwo. Pieniądze za usługę montażu drzwi pobrane w październiku. W połowie Marca drzwi dalej nie ma. Sklep odmawia kontaktu..

Od stycznia oczekiwanie na reklamacje drzwi uszkodzonych w trakcie magazynowania po ich stronie...

March 9, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Sklep Komfort realizował moje zamówienie na drzwi wewnętrzne Pol-Skone 8 MIESIĘCY!!!

Sklep Komfort realizował moje zamówienie na drzwi wewnętrzne firmy POL-SKONE... 8 miesięcy.

Złożyłam 3 reklamacje dotyczące tego samego zamówienia.

Trzy razy dostarczono mi uszkodzone drzwi. Dwukrotnie przywieziono mi drzwi z tymi samymi, identycznymi uszkodzeniami - bez jakiejkolwiek rzeczywistej weryfikacji reklamowanego produktu. Rzecz jasna na papierze 'Organizacji Komfort' (tak sieć sklepów tytułuje się sama) zgadzało się wszystko, w rzeczywistości - nic.

Nigdy nie spotkałam się z taką arogancją i ignorancją w stosunku do poszkodowanego nieudolnością sklepu klienta.

Dodatkowo zaznaczę, że drzwi były przeznaczone do nowowykańczanego mieszkania przeznaczonego na wynajem. Najemca, z którym miałam podpisaną umowę, zrezygnował z wynajmu mieszkania, w którym nie było drzwi wewnętrznych (a miały być dostarczone w konkretnym ustalonym i deklarowanym przez Komfort terminie).

Organizacja Komfort nie poczuwa się do jakiejkolwiek rekompensaty w związku z zaistniałą sytuacją. Nie zdobyła się na obniżenie wartości zamówienia ani na jakikolwiek gest w postaci nawet bonu kwotowego na zakupy. Natomiast w kwestii moich strat związanych z utratą najemcy i dochodu z wynajmu mieszkania, po przedstawieniu przeze mnie dokumentów potwierdzających ten fakt, Organizacja stwierdziła, że są one sfabrykowane i nie stanowią żadnego dowodu poniesionej przeze mnie straty.

KOMFORT - NIGDY WIĘCEJ !!!

February 18, 2026

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look