See what reviewers are saying
Livit heeft mij, onder valse voorwendselen, een pak verkocht waarmee ik me soepeler zou kunnen voortbewegen (zo lieten gelikte reclamefilmpjes zien). Dat pak kostte wel bijna €10.000. Toen na een pa... See more
Company details
Written by the company
Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen.
Contact info
Netherlands
- www.livit.nl
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Livit ottoback care nooit bij kopen
Het bedrijf heet tegenwoordig livit ottoback care. Mijn ervaring begon bij mijn eerste bezoek aan de revalidatie arts in het ziekenhuis. Tot mijn verbazing was er gelijk een orthopedische schoenmaker aanwezig van deze private firma op het spreek uur van de arts. Men wordt gepushed gebruik te maken van deze dure orthopedische firma. Er werden mij onnodige dure schoenen aangesmeerd. Prijs normaal bij andere orthopedische schoenmakers : 500 tot 700 euro per paar (incl inlegzolen) de schoenen worden standaard gemaakt in portugal en ook door andere schoenmakers verkocht, de inleg zool is het enige aangepaste onderdeel speciaal voor de patient verbaardigd. De levering had heel veel voeten in de aarde waardoor ik de volle mep eigenbijdrage mocht betalen (aanmeting november 2025, levering februari 2026!). Tot mijn verbazing was de ingediende rekening bij de zorgverzekering 1209 euro waarvan ik zelf 520 euro moest betalen. De schoenen heb ik een aantal meters mee gelopen en weer uitgedaan omdat ik nog moest autorijden, daarna nooit meer aangedaan. Na het zien van de rekening welk werd ingediend bij de zorgverzekering de schoenen geprobeerd terug te leveren, cq de aankoop ongedaan te maken. Men weigert en voert iedere keer een andere reden aan. Men houdt vol dat de schoenen speciaal voor mij gemaakt zijn, wat een pertinente leugen is. Ze rollen van de.lopende band in portugal af in standaard maten. Ik raad een ieder af om met deze firma in zee te gaan. Laat ze bij het bezoek aan uw arts onmiddellijk uit de spreekkamer verwijderen
Livit nooit meer
Ik heb semi orthopedische schoenen via Livit Tilburg. Prima service. Nu heb ik een verwijzing voor een schouderbrace en voor mijn handen (duimen en vingers). Ik hen bij Livit binnengelopen voor informatie omdat de revalidatie arts een bepaalde brace voorschrijft. De man die ik sprak was zeer onvriendelijk en had er niet zoveel zin in volgens mij. Mijn handbraces wordt een lange weg en hou zou contact met mij opnemen over de schouder brace. Je raadt het al niet dus. Ik heb Buchrhornen gebeld omdat die altijd mijn duimbraces maken. (Arts had mij naar Livit gestuurd) meteen alles uitgezocht en de brace komt van Enschede naar Tilburg. Perfecte service. Nooit meer Livit. Ook niet voor mij schoenen.
Het geven van informatie over de…
Het geven van informatie over de goederen kan stukken beter
Weer schoen besteld na een maand maar…
Weer schoen besteld na een maand maar eens gebeld de medewerker zij dat ze geen opdracht bon had gekregen ik heb terug gekeken in de mail sta toch echt ver stuurt nu al en paar keer proberen gehad ga nu maar een andere ga zo door houdt u weinig klanten over
Een armzalige kennismaking met Livit in Boxtel
Een paar jaar lang kwam ik bij Livit in Den Haag. Mooie zaak, vriendelijk personeel en goede service.
Vanwege verhuizing ben ik nu aangewezen op Livit Boxtel (12 km fietsen). Dat is de dichtsbijzijnde vanaf Oirschot.
Ik ben een beetje bekend in Boxtel en ken de winkel waar ik moest zijn. Ik meldde me en men wees naar 2 groene stoeltjes. Die stoeltjes stonden zo ongeveer midden in de winkel vlak bij een paar bedden. Geen tafeltje of koffie of toilet; niets, niets, niets.
Nog niet van mijn verbazing bekomen, werd ik geroepen. Een meisje met heel weinig ervaring 'hielp' mij. Vreselijk!!! Wat een afgang. Ze had totaal geen ervaring.
Een alternatief is voor mij met het OV naar een andere locatie.
Maar als ik deze recensies lees, krijg ik de indruk dat ik er niet veel mee zal opschieten. Het liefst ga ik naar een ander bedrijf. Maar ik heb geen idee waar en of dat zomaar kan. (Bij orthopedische schoenen kan dat niet zomaar)
Iemand suggesties? Ongeveer 15 km er naartoe fietsen is geen probleem.
Livit, daar kom je verder mee!
Vriendelijk personeel, accurate behandeling van mijn jaarlijkse vraagstelling.
Weken gewacht voor niets
Doorverwezen door de huisarts om een enkel- voet orthese aan te laten meten, mét uitgebreid medisch dossier/geschiedenis vanuit het ziekenhuis/revalidatie arts. Livit heeft mij gebeld om een afspraak te maken. Op die afspraak enkele weken later, kreeg ik direct te horen dat ze niks kunnen doen omdat de verwijzing door een huisarts niet wordt geaccepteerd. Zeer onprofessionele gang van zaken of wellicht proberen ze op deze wijze de agenda te vullen.
Blij met mijn KEVO
Deskundig, vriendelijk, geduldig, creatief en in oplossingen denkend.
eerste brace opgehaald op 19-01-2026…
eerste brace opgehaald op 19-01-2026 volgens afspraak/2de brace zou ik gratis ophalen op 22-01-2026 om 14:30/3de brace zou via specifieke zorgkosten voorlopige terugave betaald gaan worden
hans van den berg
Ge achtte klachten afdeling,
Onderwerp: eerste brace opgehaald na aanmeten/2de brace zou ik gratis ophalen/3de brace zou via specifieke zorgkosten voorlopige teruggave betaald gaan worden op 5 maart 2026
Behandelaar Nabiel Malyar
Ben in contact gekomen met Nabiel orthopeed Oss,daar geweest om de brace op te halen op 22-01-2026 heb de brace gepast en was goed, daar het gesprek verder gevoerd met de heer Nabiel Malyar
Heb diverse malen de v.g.z gebeld gehad en deze deelde mij mede, dat deze rug brace gratis was en wel staat er geen aantallen voor.
Ik heb laten weten via whatsapp aan de behandelaar, dat de brace gratis zijn en vergoed zouden worden via v.g.z zorgverzekeraar.
Toen ik gisteren het bericht door zette naar de behandelaar via watsapp, belde de behandelaar mij via whatsapp op en melde mij, dat ik om 14:30 de rug brace kon komen ophalen, ik was om 14:15 aanwezig volgens afspraak.
Bij binnen komst, kreeg ik ineens een heel ander verhaal te horen, dan dat er was afgesproken, ik kreeg de brace pas mee, of na het zetten van een handtekening, en binnen 3 weken betalen ( is niet de afspraak) of 5 maart beide brace afhalen ,wat ook niet de afspraak is,de brace zou via mijn zorg verzekeraar vergoed worden, daarom 7 keer mijn zorg verzekering gebeld gehad daar over.
Hoe onbekwaam kan men als behandelaar overkomen.
Als de heer Nabiel denkt op deze wijze met mij te kunnen omgaan, dan heeft Nabiel een groot probleem, ik niet.
Afspraken:
1 Op 22-01-2026 zou ik de rug brace ophalen en dit is de eerste, Nabiel Malyar vond mij een mega moeilijke klant, uit zijn eigen mond naar mij toe.
De brace op 22-01-2026 opgehaald
2 ik zou na telefonische overleg ( in whatsapp vast gelegd) de brace kunnen ophalen, omdat de zorgverzekering beide brace gaat betalen ( er staan geen aantallen voor) de tweede brace zou ophalen om 14:30 bij Nabiel wederom op kantoor in Oss, helaas bij aankomst kreeg ik ineens een ander verhaal te horen,dan wat er is af gesproken.
3. de 3 de brace zou ik op 5 maart gaan afhalen, nadat ik een vergoeding zou hebben ontvangen van de belastingdienst voorlopige teruggave.
Dit zijn de afspraken die fysiek op kantoor in Oss gemaakt zijn, niet meer en niet minder.
NU ben ik voor niks, naar Oss gereden, wat mij kostbare tijd en energie heeft gekocht en reiskosten heeft gekost.
De hulpmiddelen zijn alleen maar op 3 manieren te verkrijgen:
1 via zorg verzekering
2 voorlopige teruggave 2026/of na aangifte belastingdienst 2026 ( dit duidelijk medegedeeld aan de behandelaar)
3 zelf betalen
Ik krijg na 2 keer telefonische overleg op 22-01-2026 , met de klantenservice van v.g.z gemeente pakket ,te horen, dat ik beide rug brace gratis ga ontvangen en er zijn geen kosten aan verbonden ,dit ook aan de behandelaar medegedeeld, ik heb geen eigenrisico, deze afgekocht.
De klachten worden bij de geschillencommissie voorgelegd, alle kosten worden verhaald op livit care.
Deze klacht word ook op heel internet geplaatst, zodat men kan lezen, hoe het niet hoort en niet moet gaan.
Mij voor niks naar Oss laten rijden, wat een misselijk smerig hond bent u Nabiel Malyar .
Houd dan die grote bek dicht en beloof niks, achterlijke hond.
Staat allemaal op watsapp bevestigd, vuile hufter.
Ik heb diverse malen de v.g.z gebeld gehad, en ik krijg alleen maar te horen, er is geen declaratie ingediend voor de rugbrace op 06-01-2026 iaan te meten eerste afspraak en twede op 22-01-2026 om af te halen.
ook klopt het verhaal niet,dat men geen declaratie kan indienen per half februari, dit meerdere malen vernomen van mijn zorg v.g.z verzekering.
Meneer Nabiel Malyar heeft een hilarische grote bek, en komt de gemaakte afspraken niet na.
Hopende u naar behoren te hebben geïnformeerd,
Groetjes,
Hans
Een afspraak maken gaat heel erg moeizaam en traag
Wat is het ontzettend moeilijk om een afspraak te maken! Eerst heel lang in de wacht. Dan eindelijk een slecht sprekende en heel slecht luisterende dame aan de telefoon. Het opzoeken van een beschikbaar tijdstip duur heel lang en dan blijkt dat ze de verkeerde lokatie heeft , terwijl ik dit heel duidelijk had door gegeven, daarna was de lokatie goed maar had ze mij weer bij een verkeerde adviseur/ behandelaar gepland, ook dit had ik duidelijk door gegeven.
Het bovenstaande telefoon gesprek staat niet voor 1 keer maar is mij helaas al meerdere keren overkomen.
Super slecht!!!!!
Zal jullie alleen daarom al niet aanbevelen. Wat jammer is voor de de behandelaars, zij zijn wel goed.
Een jaar, veel moeite en geld verspild aan Livit.
Na 1 jaar Livit traject semi-orthopedische schoenen ben ik een paar honderd euro armer plus niet passende schoenen die weggegooid worden.
Het bedrag van 1 paar schoenen weigert Livit terug te betalen want volgens hen had ik niet akkoord mogen gaan met het 2e paar.
Akkoord ben ik gegaan door de ongeduldige, geërgerde druk die van de Livitmedewerkster uitging.
De semi-orthopedische schoenen zijn door haar verkeerd aangemeten, dat is wel gebleken bij een second opinion bij Livit Zoetermeer.
De verantwoordelijke werkneemster wordt door Livit
de hand boven het hoofd gehouden om onbegrijpelijke redenen.
Daardoor moet ik nu het traject van orthopedische(dus géén semi)schoenen, na een verloren jaar, opnieuw beginnen bij een bedrijf dat gehandicapten wél als mens ziet.
Het mag duidelijk zijn dat ik Livit Leiden+Alphen aan den Rijn ten zéérste afraad!!
Monica de Bakker.
Na 3 wkn wachten, afspraak 1u vantevoren afgezegd.
Een uur voor de afspraak om steunzolen af te halen kreeg ik te horen dat de steunzolen er niet waren ..! Leveringsproblemen... Terwijl ze ruim 3 (!!) weken de gelegenheid hebben gehad om ze te produceren!!
Ik ga mijn agenda niet nogmaals leeghalen omdat Livit haar productie niet op orde heeft!
En dit was niet de eerste keer; 2,5jaar geleden precies dezelfde ervaring! Maar dit jaar dacht ik; ik geef ze opnieuw een kans...
Zeer slecht bedrijf,houd totaal geen…
Zeer slecht bedrijf,houd totaal geen rekening met klant,je komt niet voor je plezier bij ze.belken gerust steeds af,nee u orthese is er niet,nee komt nog niet.niet nadenken dat mensen hier op zitten te wachten,ze hebben niet voor niets een hulpmiddel nodig.ik snap niet dat ziekenhuizen met deze groep in zee gaan
Het bedrijf in Harderwijk is top
Het bedrijf in Harderwijk is top, professioneel en zoals het altijd was(schonagen) maar de klantenservice.. pff vreselijk, ze praat traag, Surinaamse/anteliaanse geen idee ik verstond er geen bal van. Veel rumoer op de achtergrond en na 1,5 maand pas een afspraak.. ik bel tegenwoordig gewoon naar de locatie zelf.
Je krijgt geen hersenen vragen over…
Je krijgt geen hersenen vragen over eigen brein een intake zonder kennis en het pak wordt niet vwrgoed dooor geen zorg verzekaard dus niet goed onderbouwd. Mobilli Suit aan gesmeerd door Sjakko Lieben die geen neuro expert is . Het pak is orhtpostie helpt niet
Steunkousen opgemeten door dit bedrijf
Steunkousen opgemeten door dit bedrijf. Passen niet . Ze zijn met geen mogelijkheid aan te trekken.
Mevrouw. die werkt bij livit zei dat ze van te voren wist dat dit niet zou lukken.Omdat mr. Een brede voorvoet heeft en smalle enkels.
Mevrouw voelde zichzelf bedreigd. Omdat ik de verwijsbrief terug wilde hebben zodat ik naar een ander bedrijf kan die ze wel kan maken.
Ze wilde de steunkousen terug maar geen bewijs afgeven , dat ik ze inleverde.
Verwijzing gehad van huisarts voor…
Verwijzing gehad van huisarts voor elastische kousen, maat opgemeten, wat krijg ik kant en klaar, die je gewoon kan bestellen juzo. Geen links/rechts. 1kous na 4dagen het boord stuk, uit kolanse krijg ik die wel vergoed. Ook omdat ze afzakken. Ze krijgt de zelfde Verwijzing dan ik, volgens mevrouw zelf heeft ze een studie gehad van 1 jaar om op te meten, en zij maakt uit, of je kant en klaar krijgt, of zeg maar, echte kousen met links en rechts, de meting is puur of je een m of l nodig hebt. Krijgen oude mensen de schuld, dat ze veel geld kosten, maar het zijn de bedrijven die geld kosten, want menzis betaald 140 euren voor kousen die binnen een week stuk zijn en niets doen.
Anti tremor orthese…
Ik heb een anti tremor orthese uitgeprobeerd en besteld. Op 4 december kon ik de orthese ophalen. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een bouwpakket, zelf kon ik het niet in elkaar zetten. Na veel telefoontjes kreeg ik op 11 december te horen dat er dit jaar geen mogelijkheid was om de orthese in elkaar te zetten. Ik ben maar naar Antwerpen gegaan want daar kon ik binnen 2 dagen terecht.
Ik vind de service van Livit niet gepast ik had een ander gezegde ( over het mannelijk geslachtdeel) geplaatst maar dat mocht niet. Ter vergelijking koop een paar aangepaste schoenen en je krijgt alle onderdelen mee en zie maar hoe je die in elkaar kunt zetten.
waardeloos product ontvangen
Ik ging voor een compressiebroek op maat. Op de website staat dat ze die maken, in het surinaamse call center wist men zeker van niet. Uiteindelijk toch een afspraak. Mijn benen werden opgemeten en toen zei ze: ik ben even aan het kijken of het nu een m of een l wordt.
Huh, zei ik, de kousen zijn toch op maat?
Nou wij nemen de maten inderdaad op en kijken dan welke maat u gaat passen.
Ik heb lipoedeem en daardoor zeer afwijkende maten. Dus ik zei dat ik daar een hard hoofd in had. Kwam helemaal goed, zei ze. En wat voor kleur had ik gewild: zwart of huidskleur? Zwart, ik draag alleen zwart.
Een paar weken later kwamen de kousen, niet passend. In huidskleur.
Wat een prutsers. En voor dat geld.
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.