Company details

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 24 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Ikke anbefales til å bestille fra…

Ikke anbefales til å bestille fra Proform. Veldig dårlig på kundeservice (nesten frekke) Jeg har aldri opplevd en så dårlig kundeservice. De ta ikke ansvar for hele prosessen. Etter du har signert kontrakten med dem får du ikke mer svar fra selger/kundeservice om leveranse. Monteringen var ikke ferdig og faktura ble sendt av Proform. På slut starter de å sender purringer før monteringen er fullført. Ble veldig skuffet og skulle ha sjekket trustpilot før jeg kjøpte fra Proform ;-)

March 26, 2026

Reply from Proform

Proform er vareleverandør og har levert alle varer i hht kontrakt/avtale. Kunden har signert en separat avtale om montasje med en av våre samarbeidende montørfirma (Hus og Hyttekompaniet AS). Det er dette firma som ikke har gjort jobben i hht avtalen. Vi har ikke ansvar for montasjeoppdraget og heller ikke ansvar for hele prosessen som kunden sier. Kundens vurdering er feil og skulle gjelde montasjefirmaet.

Rated 5 out of 5 stars

Dyktig, hyggelig selger og montører.

Jeg bestilte, i begynnelsen av november `25, nye fronter og skuffer (hvite) til kjøkkenet mitt + en skyvedørsgarderobe, fra Proform Kjøkkenfornyelse AS, God kommunikasjon med selger (Rune Nilsen) som var her 2 ganger her i forbindelse med befaring, oppmåling og undertegning av kontrakt, til en god pris. Både skyvedørsgarderobe og delene til kjøkken ble ferdigmontert på en dag (5/1-26) av 2 flinke, nøyaktige og hyggelige montører. Ble veldig fint, så jeg er superfornøyd med alt.

January 5, 2026

Anbefaler ikke dette firmaet. 27

27. August undertegnet vi en kontrakt med Proformkjøkken. Angret på at vi ikke ventet med å skrive under på denne kontrakten. I denne kontrakten var det med hvitevarer: En koketopp pluss en Ventilator fra Røroshetta.

Koketoppen virker veldig dårlig, tar veldig lang tid før ting varmes opp. Den er ikke brukelig. Tenker dette må være noe alt annet enn en ny koketopp, som vi har betalt for. Ventilatoren har de ikke funnet filter til ennå, de monterte den 30. oktober 2025. Vi har vert uten ventilator siden denne datoen. Arbeiderene som satt opp kjøkkenet har to ganger vert innom for å prøve ut om filtrene passet, feil filter hver gang. Ola Houmb, som er leder for dette firmaet har sendt oss filter fra Røros Metall to ganger, uten at noen av disse filtrene passet. Vi fikk heller ikke med bruksannvisning på denne. Koketoppen og Ventilatoren betalte vi tot. 10739kr for. Koketoppen 6595kr, og Ventilatoren 3395kr. Det var også en del ting som manglet / feil levert under oppsett av kjøkknet.

I kontrakten så står det at vi må betale halvparten av beløpet ved inngåelse av kontrakt, mens vi fikk regning fra Proform på 60%.

Vi skulle aldri ha betalt den siste delen av beløpet før alt var ferdig .

En uke før Jul ble kjøkkenet ferdig satt opp, det tok ikke 3 dager som ble forkynt under kontraktsundertegnelse, men 2mnd. det manglet to fotlister, jeg sa ok, da får det være slik.

Det er da,problemet oppstår, når det er noe de må rette opp på. Vi skriver mail, vi sender sms, vi prøver å ringe (når vi ringer så kommer antagelig navnet vår opp og de tar ikke telefonen).
De har nå fått en frist til 12. Januar med å gi oss refusjon på hvitevarene, ellers blir saken sendt til forliksrådet ved namsmannen.

Arbeiderene som satt opp kjøkkenet var veldig flinke, men det kan jeg ikke si om Ledelsen.

———————————-

Proform har svart meg, og jeg ønsker å komme med en tilleggskommentar til det de har skrevet.
———————————

1. Dere sier at dere startet med monteringen innenfor fristen på 6-8uker. Vi nevnte ikke dette i det vi skrev over, men for ordens skyld når du nevner dette, kan jeg også ta med hva som skjedde her.

Da vi ikke hadde hørt noe fra dere, fra kontrakten ble inngått, etter 7uker, ringte vi dere for å få en konkret oppstartsdato. I telefonsamtalen, som vi tok initiativ til, fikk vi informasjon om at leveringen, og igangsettingen ikke kunne skje før etter ytterliggere tre uker. Det vil si da at fristen i følge kontrakten, som var 6-8 uker, ble overskredet.
Vi ønsket da å få hele kontrakten opphevet på grunn av dette. Først da ble det fortgang i sakene. Da kunne Proform plutselig sette igang arbeidet tirsdagen etter.

2. Proform sier at vi betalte 50% forskudd ved kontraktsinngåelse. Dette er ikke riktig. Kjøkkenet kom på 216181 kr. Første beløpet vi betalte var på 128133, og den ble betalt 31.08.2025. Resterende blir da på 88048, er dette 50% ?

3. Når det gjelder Ventilatoren, så fulgte det ikke med noen form for garanti, ei heller bruksanvisning. Når det er så vansklig for dere å finne riktig filter, etter fire forsøk. Hvordan kan det da bli mulig for oss og bytte filter etter ett år ?
Dere sier at vi har vert i kontakt med Røros metall, det var fordi dere ikke svarte på våre henvendelser utallige ganger. Da vi ringte Røros metall sier de: var ikke kullfilteret med i pakken?

Vi påpekte også at koketoppen ikke virket som den skulle. Vi fikk en elektriker til å se på om det var nok strømtilførsel til denne. I følge elektriker var alt i orden der. Vi har sagt ifra til Proform, men de svarer oss ikke. Vi ønsker at hele beløpet av hvitevarene pålydende 10739 kr blir tilbakeført på vår konto.

4. Når dere sier at det maglet dekksider, skuffeseksjon og fronter, så kan da ikke vi klandres for det, det var jo feil bestilt i fra deres side. Det var ingen tillegsbestilling fra oss.
Dere prøver å forskyve ansvaret over på kunden, men det er dere som står ansvarlig for hele leveransen.

Det er merkelig at vi må kommunisere med dere igjennom trustpilot. Hadde dere svart, og informert oss underveis, hadde vi unngått disse problemene.

Når vi bestiller et kjøkken fra dere, så forventer vi at dere står ansvarlig for hele leveransen, og svarer kunden.

October 30, 2025

Reply from Proform

Kontrakt om kjøkkenfornyelse ble signert 27.8 og montasje påbegynt 28.10, dvs innenfor avtalt leveringstid. Ved montasje viste det seg at det manglet noen dekksider, som ble etterbestilt sammen med nye skuffer og fronter til et skap som var en tilleggsbestilling. Kjøkkenet var derfor 100% funksjonelt når hovedmontasje var ferdig og kunden var kjent med at det ville ta ca 8 uker til tilleggsbestillingen ville komme. Det er derfor ikke riktig at montasje tok 2mnd som kunden sier.

Det er heller ikke riktig at kunden fikk en forskuddsfaktura på 60%. Kunden fikk en forskuddsfaktura på 50% av totalsummen, noe vi gjør for alle kunder.

Å antyde at du har fått en brukt platetopp strider mot alt det vi står for og vår montør kan bekrefte at både ventilator og platetopp ble levert i originalemballasje.

At kunden har fått feil kullfilter er ikke vår feil, men Røros metal sin feil, da kunden har vært i direkte dialog med dem om kullfilter. Kullfilter inngår heller ikke i kontrakten og er etterbestilt av kunden

Rated 1 out of 5 stars

Velg en annen leverandør!

Håndverker og selger gjorde en super jobb og designet en bra løsning for oss!

Imidlertid har det ikke vært annet enn trøbbel med leveranser og deler da kjøkkenet skulle monteres. Deler mangler, deler blir levert med feil profil, deler blir levert med feil mål. osv.

Vi har fortsatt ikke fått alle kjøkkendelene vi ble lovet da vi aksepterte avtalen i midten av mai 2025. Den største grunnen til at vi valgte Proform var at de leverte dekksider med farge på begge sider, slik at den åpne hylleløsningen i kjøkkenet vårt fortsatt ville se OK ut.

Kjøkkenet skulle være ferdig i månedsskiftet juni/juli. Selgeren vår sluttet i Proform i august. Vi manglet da fortsatt flere deler...
Proform sier til oss at de aldri har solgt dekksider med farge på begge sider, noe som ble garantert av selger da vi inngikk kontrakten. Håndverker og selger sier at dekksider med farge på begge sider er brukt i mange av deres leveranser og er vanlige å bruke for å unngå synlige hvite flater på fargede kjøkken.

Vi vet at selgeren og håndverkeren har rett. Vi mottok i en av de tidlige leveransene 2 dekksider med farge på begge sider. (Den ene av disse ble levert med feil profil og måtte returneres)

Etter 7 måneder sitter vi igjen med et grått kjøkken med synlige hvite sider og hylleplater.
Dette har vært hektiske måneder for håndverkeren hos oss. Gang på gang har han måttet returnere feil-leverte varer og bestille på nytt, noe som forlenger prosjektet med 3-5 uker for hver feil-leveranse.

Ledelsen i Proform gjør lite for å løse problemene med leveransene til oss. Vi blir truet med en forliksklage hvis vi ikke godtar at dekksidene ikke kan leveres med farge på begge sider.

Som du ser av svaret fra Proform , er det ikke kunden som står i fokus. Vi har skissert 4 alternative løsninger for Proform, hvor ingen har blitt akseptert.

Det er riktig at vi ikke har betalt restbeløpet for kjøkkenfornyelsen til Proform. Vi betalte nesten 60% av kjøpesummen ved bestilling, midt i mai (6 uker før monteringen startet), med avtale om at resten skulle betales når kjøkkenet var ferdig levert.

Vi mener kjøkkenet fortsatt ikke er ferdig levert og holder tilbake rest-betalingen til det er levert som avtalt med selger. Om vi betaler før leveranse tror vi ikke Proform vil levere i henhold til avtalen.

Hadde Proform hatt kundefokus hadde de også gitt et avslag på totalprisen som følge av et halvt års forsinkelser og mange feil-leveranser, hvor håndverkeren avtaler tid med oss og kommer for å montere det som er levert, bare for å finne ut at delene ikke passer og må returneres.

Velg en annen leverandør!
Det går ikke an å stole på dette firmaet.

December 1, 2025

Reply from Proform

Du har helt rett i at mye har gått galt i kjøkkenprosjektet ditt, men dette er ene og alene selger sitt ansvar. Vedkommende har forårsaket feilbestillinger og manglende bestillinger gjentatte ganger noe som gjør at prosjektet har tatt ekstremt lang tid. I tillegg har det blitt avtalt endringer underveis, noe som førte til nye bestillinger og forsinkelser.

Kjøkkenfrontene er foliert, dvs det legges på en PVC-folie på ene siden av fronten gjennom en prosess med vakuum og press + lim for at folien skal sitte. Baksiden på alle frontene er hvit (standard). Fabrikken som produserer frontene kan foliere på begge sider, men det er da en betydelig risiko for at folien vil slippe (løsne) og dermed kan de ikke gi garanti på produktet. Dette betyr at Proform heller ikke kan gi noen garanti på disse produktene og i hht kjøpsloven plikter vi å gi 5 års garanti på det vi leverer.
Selgeren, som har måttet slutte, ljuger når hun sier at vi har levert produkter som er foliert på begge sider. I så fall har hun omgått reglene våre som sier at det kun skal folieres på en side.

Vi har over lang tid forsøkt å finne en minnelig løsning dvs lakkering av baksiden av noen få komponenter. Synlige hvite sider ned mot sokkel/gulv kan dekkes med en sokkellist.

Vi har et utestående krav på kr. 155.977 og har nå sendt saken over til Forliksrådet for en rettslig avgjørelse

Nye fronter fra Proform kjøkkenfornyelse

Jeg kjøpte nye kjøkkenfronter fra Proform Kjøkkenfornyelse, og jeg er superfornøyd med resultatet! Jeg fikk først besøk av en hyggelig dame fra Proform som gikk gjennom ulike løsninger med meg, og viste meg fronter. Hun kom også med tips til hva jeg kunne gjøre med benkeplaten:) Kjøkkenet mitt ble montert raskt av 2 dyktige karer og jeg er så glad i mitt nye kjøkken! Jeg sparte masse penger på å bare bytte fronter i stedet for å bytte ut hele kjøkkenet:) Og hele prosessen gikk knirkefritt fra A-Å. Anbefaler de virkelig!

March 18, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenet

Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenet, og synes fargene ble fine. Jeg takker selvsagt deg (Ola) også som fikk ordnet dette. Kjøkkenet er blitt sååå flott, og montør har gjort en kjempejobb,
TUSEN TAKK FOR KJEMPEGOD SERVICE OG BRA KVALITET.
Lisbeth Nylund

January 16, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Håndverkere helt topp! Ledelsen bedrøvelig!

Håndverkere helt topp!
Ledelsen ubrukelig. Kjenner ikke norsk lov og umulig å få tak i etter at de skjønner at det dreier seg om en reklamasjon.
Skremmende at det sitter toppledere med slike verdier i norske firmaer.

May 13, 2024

Reply from Proform

Jeg kan ikke se at vi har en reklamasjon fra en som heter Per. Vi lurer litt på hvem du er, i og med at du skjuler deg bak navnet "Per"?

Nytt kjøkken på 2 dager

Nytt kjøkken på 2 dager, dvs kjøkkenet mitt fikk nye fronter, benkeplate, nye skuffer og hvitevarer uten at jeg trengte å røre på en finger. Proform skaffet både rørlegger og elektrikker. Fantastiske montører som jobbet nesten lydløst mens jeg satt i stua og koste meg. Nå har jeg anbefalt naboene å gjøre det samme og en har allerede bestemt seg.

February 28, 2023

Proform Kjøkkenfornyelse

I 2020 kontaktet jeg Ola Houmb og firmaet hans, Proform Kjøkkenfornyelse for å fornye kjøkkenet mitt. Opplevelsen er nøyaktig slik som flere av de andre anmeldelsene han har fått på Google - etter at kontrakten er underskrevet er det mer eller mindre umulig å få tak i han. Kjøkkenet blir til slutt montert, men med flere store feil og mangler uten at han vil rydde opp eller stå til ansvar (les: umulig å få kontakt med). Det har nå gått snart 3 år og fortsatt er jeg ikke ferdig med Proform.

Jeg skriver denne anmeldelsen for å advare på det sterkeste mot å inngå noen som helst form for avtaler med Proform Kjøkkenfornyelse. Du kommer garantert til å angre.

PS. Ola Houmb har tidligere gått konkurs med flere ulike firmaer innen samme bransje.

February 24, 2022

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look