See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Dagelijks gebruiken wij de Ritello. Iedere dag zijn wij overtuigd van deze verrijking in ons leven. Zowel bij het verbeteren van onze luchtkwaliteit in de woning als bij het reinigen van ons huis ,... See more

Rated 5 out of 5 stars

Lieve vriendelijke jongedame, goede uitleg gekregen en de Ritello gekocht. Sindsdien is ons leven echt veranderd! 's Morgens opstaan met een fris en helder hoofd, onaangename geurtjes zoals de brandge... See more

Company details

1-star

Replied to 30% of negative reviews

Typically replies within 24 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Gefeliciteerd, u heeft gewonnen! (…of toch niet?)

Vanavond hadden wij het unieke genoegen om “winnaars” te zijn van de mysterieuze Purello-actie. Spoiler: de enige prijs die we effectief gewonnen hebben, was een masterclass in geduld en lichte plaatsvervangende schaamte.

Sophie kwam langs, gewapend met een toestel en een script dat rechtstreeks uit een kleuterklas lijkt te komen. Het begon allemaal onschuldig, met vragen als: “Wat gebeurt er als we stofzuigen?” — waarop je blijkbaar enthousiast moet antwoorden alsof je auditie doet voor een educatief kinderprogramma. Interactief, noemen ze dat. Lichtjes betuttelend, noemen wij dat.

Wat volgt is geen demonstratie, maar een marathon. Uren gaan voorbij terwijl je woonkamer langzaam verandert in een soort geïmproviseerde showroom. Ondertussen krijg je de eer om het toestel alvast in je slaapkamer te zetten — want ja, de “luchtkwaliteit” moet natuurlijk vergeleken worden. Wetenschap, maar dan met een vleugje theater.

Wanneer je denkt dat het einde nabij is, komt de plot twist: je wordt gevraagd om nog even de automatten te halen. Want waarom stoppen bij lucht als we ook meteen de volledige wagen kunnen analyseren?

Op dat moment hebben wij vriendelijk maar kordaat besloten dat onze “winst” ons toch iets te duur begon te kosten — namelijk onze tijd, energie en resterende levensvreugde. Alles teruggegeven, deur dicht, les geleerd.

Conclusie: Dit is geen prijs, dit is een uitgerekte verkooptruc verpakt als overwinning. Als je “gewonnen” hebt: proficiat, en sterkte. Loop. Hard.

Oh ja, en je moet reclame maken op facebook trouwens. Vanaf minuut 1.

April 23, 2026
Rated 5 out of 5 stars

Dagelijks gebruiken wij de Ritello.

Dagelijks gebruiken wij de Ritello.
Iedere dag zijn wij overtuigd van deze verrijking in ons leven. Zowel bij het verbeteren van onze luchtkwaliteit in de woning als bij het reinigen van ons huis , bewijst de Ritello zijn bijzonder eigenschappen. Top , hadden we veel eerder moeten hebben.

March 11, 2026

Top product

Top product! Zeer vriendelijke vertegenwoordigers die het product professioneel uitleggen zonder aankoopverplichting.

February 28, 2026
Rated 1 out of 5 stars

1 uur tijd verscheten met wachten op vertegenwoordiger die niet opdaagt en niet verwittigt

2 dagen geleden opgebeld omdat ik op een beurs een formulier had ingevuld en ik zou het kleine toestel gewonnen hebben. Ik zou dit op zeer korte termijn kunnen ontvangen, als de vertegenwoordiger zou kunnen langskomen om het grote toestel voor te stellen zonder aankoopverplichting. Afspraak gemaakt voor gisteren "wanneer zou dit kunnen", "-ergens voor de middag voor mij-", "kan dit deze week dan al?", "-ja hoor, misschien morgen-", "hoe laat?", "-doe maar rond 10 uur-", "OK, ik zie dat het voor onze vertegenwoordiger pas kan vanaf half elf", "-is goed-" na nog wat formaliteiten (adres, e-mailadres, ... checken) gesprek afgesloten. E-mail ontvangen ter bevestiging, in die e-mail de link aangeklikt om te bevestigen, allemaal mooi in orde. Als puntje bij paaltje komt is de vertegenwoordiger niet verschenen op de afspraak en heeft niemand iets laten weten. Ik heb fijntjes teruggebeld naar het GSM-nummer dat met belde dat een verkoper bij mij 1 kans krijgt (slechte ervaringen eerder), en dat deze persoon zijn kans is verloren. Als men zelfs niet de beleefdheid heeft om te laten weten dat er iets is tussengekomen of wat dan ook, dan hoeft het niet meer. Ik heb er nog bij vermeld dat het gewonnen toestel alsnog mag worden afgeleverd, maar dat het verkoopspraatje niet meer hoeft. Na het lezen van de "echte" reviews (de lagere scores, niet hetgeen er op gefantaseerd is om de gemiddelde score op te trekken) hoef ik echter zelfs het gewonnen toestel ook niet meer.

February 19, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Opgebeld omdat ik via een beurs een…

Opgebeld omdat ik via een beurs een luchtreiniger van ritello gewonnen had.
Ze maakte telefonisch een afspraak voor demonstratie bij je thuis en “installatie van het gewonnen toestel”.
Puntje bij paaltje 2,5u verkoper over de vloer gehad die een heel duur toestel van Ritello komt voorstellen en tracht te verkopen. (€3800).
Gratis gewonnen prijs niet gekregen!! Enkel als je 10 namen en contactgegevens van andere mensen doorgaf of reclame voor vun maakt op Facebook. Die namen die ze dan gingen contacteren voor dezelfde verkoopspraat.
Uiteindelijk goedkope “gift” gekregen maar helemaal geen luchtreiniger zoals oorspronkelijk gewonnen.
Scam.
Niet op in gaan, tijdverspilling.

February 10, 2026

presentatie

De uitleg van Sophie was zeer interessant en alle behandelingen van het product zorgvuldig uit gelegd producten zijn goed zo zou iedereen er een in huis moeten hebben. Heb niet getwijfeld over de aankoop.

January 23, 2026

Service

Had een klein probleempje met de Ritelo maar binnen de week is Sophie langs gekomen om me verder te helpen. Nu kan ik terug ten volle genieten. Top service!

January 19, 2026

Verkoper van het jaar

Ik heb mijn stofzuiger reeds 5 jaar,geweldig toestel,de lucht is merkwaardig zuiverder, heb sinds geen zuurstof tekort in mijn bloed meer gehad en zelfs geen puffer meer gebruikt.helaas kreeg ik destijds niet de juiste informatie,en onderhield ik hem verkeerd.toevallig kwam ik in contact bij Chris maris,chris bedankt, voor alle nazorg en moeite die je gedaan hebt om mijn toestel weer in topconditie te krijgen, voor alle info die je me gaf, wat ik na 5 jaar gebruik nog niet eens wist , voor mij ben je een TOPPER!

January 11, 2026

Nul sterren

Nul sterren. De man bij ons had vooral veel negatiefs te vertellen over onze levenstijl omdat wij hun apparaat van 4000 euro niet in huis hadden. Beweerde dat zijn apparaat alle apparaten kon vervangen die wij reeds in huis hebben. Zijn wij wat mee. Hebben we een apparaat van 4000 én nog alternatieven die volgens meneer bagger zijn. De pan die bij onze ritello zat (in 2025 gekregen) was vervormd en blijkbaar al niet meer te krijgen!! Had een nieuwe pan besteld maar die blijkt niet compatibel op het apparaat!!! Van alle apparaten die thuis bij ons nutteloos ligt te wezen, is het de Ritello wel. 70 euro door de venster gegooid want had nog geurtjes bij besteld (waren ook niet de geurtjes die ik wilde!!) samen met een pan waarvan ik dacht dat die wel op de desbetreffende apparaten kon. Wat een grap is Ritello, zeg...

January 2, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Verkoop praatjes Na opgebeld te worden dat ik een…

Na opgebeld te worden dat ik een luchtbevochter en reiniger had gewonnen
Kwam een vertegenwoordiger langs met een beloofde demonstratie van 1 uur
Hij kwam op het afgesproken uur het begon als een luchtreiniger daarna dat je er ook kan.met stofzuigen.
Werkte degelijk weinig verschil.met mijn stofzuiger waarvan de zak halfvol was
Enkel de prijs was onrealistisch voor een simpel gemaakt toestel
Heb mijn prijs wel gekregen heb wel 20 namen moeten opgeven
Dwz gewoon een voornaam zonder verdere informatie
Maar na meer dan 2 uur zeveren toch verteld dat ik het niet ging kopen

December 19, 2025

Goed toestel..afschuwelijke service

Geweldig toestel in principe, helaas wel iets dat kapot is na een paar weken.
Ons is beloofd door “Dh Nicky Roelants” goede klantenservice te hebben, vervolgens wachten we al meer als een maand op nogmaar gewoon deftig antwoord en een oplossing!

Nogmaals het product is goed maar deze review is echt puur voor de klantenservice en klantvriendelijkheid want die trekken op niets!

Voor een toestel van 3.800 euro is dit ronduit schandalig. Het is onbegrijpelijk dat een defect na enkele weken niet ernstig wordt opgevolgd en dat we al meer dan een maand genegeerd worden. Dit getuigt van complete minachting voor de klant. De manier waarop dit wordt behandeld is allesbehalve professioneel en laat een bijzonder slechte indruk na.

Commissie van 700€ voor Dh Nicky is in de pocket, vervolgens ook 20+ namen doorgegeven als refferals zodat we een gratis accessoire zouden krijgen waarvan ook verkopen zijn voortgekomen en dus weer mooi commissie is gemaakt maar helaas….geen accessoire te zien.

Brood verdiend, mooi bol gegeten en vervolgens volledig voeten aan geveegd, helaas..

December 29, 2025

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look