Company details

1. Environmental Renewable Natural Resources

Written by the company

Susteen werkt samen met meerdere gemeenten, banken, hypotheekverstrekkers en bedrijven. Samen maken wij duurzaam wonen voor je extra makkelijk en betaalbaar.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Geen advies maar wel kosten in rekening brengen

Wij hebben geen offerte ontvangen. De reden waarom wij geen offerte hebben ontvangen is volgens die medewerker dat zij met een beperkt aantal uitvoerders werken. In ieder geval geen uitvoerder die purschuim als isolatie voor onze vloer kon aanbrengen. En tevens met als reden bij ons thuis werd opgegeven dat uitvoerders waarschijnlijk geen zin hebben om op schelpen te liggen. Ze hebben meer dan genoeg werk en geven er de voorkeur aan om rechttoe rechtaan opdrachten uit te voeren volgens de medewerker. En op basis van de beperkte mogelijkheden van Susteen is er geen offerte uitgebracht. En dat is heel wat anders dan het advies dat er geen mogelijkheden zijn. Systeen noemt dit een advies en rekenen hier 35 euro voor.

April 3, 2024

afspraak online

afspraak online, bellen na 2 maanden een keer terug en dan gepikeerd zijn dat je al een ander heb gevonden...

niet mee in zee gaan.

March 22, 2024

Wat ging er niet mis?

Wat ging er niet mis?
Gratis energiescan vanuit de gemeente wordt plotseling toch doorbelast.
Advies van de adviseur komt niet overeen met hetgeen in het adviesrapport beschreven staat, sterker nog staat haaks op elkaar.

May 4, 2023

Onjuist - onwetend - onvriendelijk

Je krijgt “advies” van adviseurs, die achteraf op alle fronten onjuist blijken te zijn. De adviseur “zegt” (want rekenen/tekenen kan men niet) er passen 4 panelen op het dak, de installateur berekend en zegt er passen 8! panelen op het dak. Klein verschil.
De adviseur zegt: de omvormer is zo groot als je handpalm. De omvormer is groter dan een schoenendoos (maat 46). Weer een klein verschil.
Je krijgt een prijsindicatie die gemiddeld 35% afwijkt. Nogmaals een klein verschil.

De installateur wijst naar de aannemer, de aannemer naar Susteen en Susteen ontkent graag alles en legt alles weer terug bij de klant. Kastje naar muur geval.
Susteen neemt niet de moeite om je telefonisch te woord te staan of uberhaubt binnen redelijke termijn te reageren. Maar een hogere offerte mailen doen ze binnen enkele uren.

March 2, 2023

Afspraken niet na komen

Afspraken niet na komen! Na veel telefonisch contact zijn ze eindelijk langs gekomen! Maar 3 weken later als afgesproken! Adviseur wel over te spreken!!

December 27, 2022

Niet aan te raden

Kortom; Malafide. Via de gemeente werd ik gewezen op Susteen. Benaderd onder het mom van ''een vrijblijvend advies kan geen kwaad''. Ondanks een afspraak gemaakt, een vriendelijke zzp'r kwam langs om het een en ander in kaart te brengen. Leuk gesprek gehad met wat goede tips. 6 weken als het niet meer was later, krijg ik een voorstel. Ik schok van de prijs en ben er niet op ingegaan, want het was immers vrijblijvend. Wat blijkt, susteen rekend 50 euro per vierkante meter isolatie(kruipruimte), lijkt me nogal veel, daarnaast eisen ze dat de kruipruimte volledig egaal is. Als dat zo was zou ik natuurlijk zelf alles makkelijk kunnen aanbrengen. Uiteindelijk bleek het nog mooier te worden, want ik kreeg een offerte voor het (vrijblijvende)''advies'' met blijkbaar al een 1e herinnering. Er zijn tal van andere bedrijven/manieren om dit veel betaalbaarder te doen zonder malafide praktijken. Ik schrijf nooit recensies en al helemaal geen slechte, maar hier nam ik graag even de tijd voor. Al met al kijk uit voor het in zee gaan met dit bedrijf, want je betaald al voordat er iets daadwerkelijk word verricht.

December 20, 2022

energiescanner Susteen

Hierbij wil mijn ervaring delen met een Energie scanner/coach (hoe je het ook wil noemen) van Susteen

Vanuit de gemeente Duurzaam .. mocht ik een energiescanner laten komen, was voor mij gratis ( voor de gemeente waarschijnlijk niet ). deze kwam in november langs en was van de firma Susteen.
De scanner heeft een paar vragen gesteld ( heeft u spouwmuren? is de vloer geïsoleerd? , dak enz? . ) wierp een blik onder het kruipluik, kijken of ik HR of gewoon dubbelglas had, hoe oud is je ketel? ( aangeven dat die vervangen zou worden over 2 weken), maar evengoed een foto van de ketel maken. 80% procent dat die aanwezig was, zat meneer achter zijn laptop.

Hierna vertrok de meneer, en zou ik na 2 weken een rapport krijgen ( Nou dat belooft wat !) . Naar een maand werd ik gebeld ( ze hadden me eerder proberen te bellen, maar 085 nummers neem ik meestal niet op) , met de mededeling dat er wat fout was gegaan met het rapport, konden hem niet in het systeem zetten. Dus geen rapport, maar of die nog een keer mocht langskomen. Heb ik voor bedankt. Had nou niet het gevoel dat ik er wat mee zou opschieten. Je zou toch verwachten dat die een grondig energiecheck zou doen ( bijvoorbeeld de warmte lekken opzoeken dmv infrarood/wamtecamera enz.) Als ik alles zeer positief had beantwoord ( alles goed geïsoleerd enz. ) was het een goed rapport waarschijnlijk met een prima energielabel !.

November 6, 2022
Rated 4 out of 5 stars

Opgelost

Naam contact op om een offerte te kregen voor een warmtepomp. Helaas heeft Susteen niet verteld dat dit kosten met zich meebracht (stond wel goed beschreven op de webpagina, maar we hebben ons helaas niet via de webpagina aangemeld). Na contact met Susteen hebben we de factuur betaald. Later heeft Susteen onze klacht verder bekeken en een goede oplossing aangeboden. Daarom willen we onze advies veranderen naar 4/5 sterren.

December 11, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Voor het verbeteren van onze woning…

Voor het verbeteren van onze woning hebben wij via via dit adres gekregen. Eerst telefonisch contact gehad met iemand die ons alleen advies gaf vanuit zijn eigen perspectief en voor ons huis niet klopte dit ook met het dak. Hij keek alleen via satellietbeelden of we zonnepanelen konden hebben op onze dak. Zonder te vragen of er dingen gingen veranderen (zoals bomen kappen enz)
De man die bij ons langs kwam was niet erg vriendelijk en toegankelijk ( werd later gelukkig iets beter). Ook hier ging het vooral om wat hij persoonlijk zal doen met ons huis ipv te luisteren wat wij willen!
Erg teleurgesteld gesteld in het handelen en de informatie.
Zeker toen we het advies rapport zagen.
Stonden er dingen bij waar wij totaal niet om gevraagd hadden.

November 28, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Goede service!

Ik wilde wel eens weten of ik energie kon besparen binnen mijn woning. Ik heb vervolgens een van de medewerkers van Susteen benaderd. Deze medewerker kwam vervolgens bij mij thuis om te kijken wat er allemaal mogelijk was. Alles werd mij helder en duidelijk uitgelegd.

Op basis van hun adviezen heb ik bepaalde dingen binnen mijn woning veranderd. Zo heb ik nu een zuinige douchekop en een energie zuinige ketel. Daarnaast wordt in de toekomst mijn huis beter geïsoleerd (dubbel glas en isolatiemateriaal).

Kortom: een eerlijk bedrijf met handig energie advies!

March 27, 2012

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look