Bondefangeri
Den korte version: Hold jer væk fra Toft Bolighus i Fredericia. Magen til fusk og arrogance skal man lede længe efter!
Den lange version er følgende:
Vi valgte Toft Bolighus, da vi skulle have lagt nyt gulv. Niels er på besøg i huset flere gange, blandt andet en uges tid inden gulvet skal lægges, og han konstaterede at forholdene er "perfekte".
Dagen, hvor de skal lægge gulvet, er der to malere, tre tømrer og de to gulvlæggere i huset. Jeg får en opringning omkring middagstid. Niels siger, at han trækker sine mænd hjem, fordi de har stået og ventet i 3 timer, fordi der ikke er noget strøm, og , fordi der mangler vinduer og varme. Jeg forklarer ham, at det ikke passer, for jeg har været der dagen forinden. Jeg ringer forvirret til en af tømrerne i huset, som fortæller, at gulvlæggerne er i gang med at lægge gulvet, men at der ikke er noget strøm. Jeg ringer til min mand, som igen ringer til tømmeren og forklarer, hvordan de skifter en sikring. Niels ringer efterfølgende og siger, at han har været i huset, at der er strøm, og at gulvlæggerne fortsætter. Dagen efter kommer de et par timer og gør arbejdet færdigt men har samlet brugt hvad der svarer til en dags arbejde, selvom der var sat to dage af til det.
Efterfølgende får vi en ekstraregning (vi har betalt det oprindelige tilbud på det tidspunkt) på 4100 kroner. for tre timers ventetid og 2 timers støvsugning/ekstra rengøring. De andre håndværkere siger, at de tilbød at støvsuge ekstra grundigt, hvilket gulvlæggerne afslog, fordi der ikke måtte ligge noget snavs overhovedet, og alle er enige om, at de på intet tidspunkt har haft ventetid.
Vi har efterfølgende konfronteret Niels, som mener, at alt er foregået efter bogen. Vi skrev en mail, som han ringede og besvarede mundtligt. Vi betalte ekstraregningen, kort efter vi havde fået den, for vi ville have vores på det rene (en klar fejl i bagklogskabens klare lys) men der mangler dele af en liste rundt om en gulvlem, som vi naturligvis gerne vil have, og Niels ignorerer nu vores mails. Jeg har blandt andet spurgt ind til hvilket firma, han har fået til at lægge gulvet, hvilket er relevant, nu da vi ikke har fået, hvad vi har betalt mere end rigeligt for.
Der kommer et retsligt efterspil. Jeg vil ikke snydes med åbne øjne. Igen, brug alle andre end lige Toft Bolighus. Tag BT Gulve eller en af de små selvstændige.
December 2, 2024
Unprompted review