Warmtefix Reviews 4

1-star

Replied to 50% of negative reviews

Typically replies within 2 weeks

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

onbetrouwbaar en veel te duur

Ik zou nooit meer met ze samenwerken, onbetrouwbaar en veel te duur. We hadden ze ingehuurd om onze cv-ketel te controleren en ze vonden problemen die volgens hen moesten worden opgelost. Ze gaven een schatting van de hoeveelheid werk en zeiden dat het erg ingewikkeld zou zijn. Twee problemen:
- Ze hebben twee keer afgezegd, één keer 20 minuten na de afgesproken tijd, terwijl we ze hadden verteld dat we net een uur hadden gereden om bij het appartement te komen.

- Het werk bleek uiteindelijk veel eenvoudiger en sneller te zijn dan ze hadden aangegeven, maar ze rekenden wel de volle prijs aan. Als je 2000 euro wilt betalen voor 4 uur werk van één persoon, dan is dit het bedrijf voor jou.

January 30, 2026
Warmtefix logo

Reply from Warmtefix

Beste Katharina Block,

Wij herkennen ons niet in deze review. De werkzaamheden zijn uitgevoerd op uw eigen verzoek, op basis van een vooraf verstrekte en door u geaccepteerde offerte met vaste prijs en onze algemene voorwaarden.

De bewering dat er “€2000 voor 4 uur werk” in rekening zou zijn gebracht, is feitelijk onjuist. Er is geen uurtarief afgesproken en het genoemde bedrag komt niet overeen met de werkelijkheid. De prijs was gebaseerd op het veilig en conform herstellen van een onveilige CV-installatie. U bent ook akkoord gegaan met alle werkzaamheden en was erg tevreden op locatie, ook de monteurs kunnen dit bevestigen (3 monteurs in totaal).

Vanwege een planningswijziging hebben wij bovendien substantiële compensatie geboden in de vorm van een prijsreductie en kosteloos extra werkzaamheden, ondanks dat wij hiertoe niet verplicht waren. Dit was ook 1 keer het geval, en niet 2 keer.

Ter voorkoming van misverstanden is deze reactie geplaatst.

Rated 1 out of 5 stars

Mijn ervaring met Warmtefix was veel gedoe voor een niet correct uitgevoerde servicebeurt

Mijn ervaring met Warmtefix was in eerste instantie positief. Snelle communicatie en vriendelijk personeel. Ze konden mij snel een antwoord geven over hun mogelijkheden en onmogelijkheden.

Vervolgens:

- De gemaakte afspraak wordt op dag zelf afgezegd (enkele uren van tevoren). Pas bij het stellig aangeven dat dit uiterst onprofessioneel is (ook vanwege het risico op CO zoals blijkt uit het bouwkundige rapport), wordt er een nieuwe monteur op de afspraak gezet. Wij blij omdat het alsnog geregeld kon worden. Na de afspraak hebben wij direct het gehele bedrag betaald.

-De werkzaamheden van de nieuwe monteur (monteur A.) worden niet correct en volgens richtlijnen uitgevoerd. Hier hebben wij zelf achter moeten komen doordat we een onderhoudsabonnement elders hadden afgesloten, deze monteur, monteur B. wees ons op dat de servicebeurt van enkele weken terug, niet correct is uitgevoerd en heeft dit onderbouwd met foto's en het rapport van zijn onderhoud. WarmteFix bevestigde al meer klachten te hebben ontvangen van deze monteur A., maar heeft geen proactief contact gezocht met ons. In zijn mail legt hij hierbij de verantwoordelijkheid bij ons om te melden indien er klachten zijn. Dit lijkt mij vrij onprofessioneel gezien het risico op CO en dat wij beiden niet technisch geschoold zijn. Een kraan die lekt of niet zullen wij snel kunnen signaleren, maar wij laten niet voor niets iemand anders onze CV-ketel nakijken en onderhouden.

In overleg met de leidinggevende van WarmteFix wordt als gevolg van het (deels) niet correcte onderhoud en coulance, een gedeeltelijke terugbetaling geregeld. De communicatie is snel en vriendelijk. Wij hoopte dat het zo goed was opgelost. Nu krijg ik deze ochtend 3 mails met een onterechte betalingsherinnering met de boodschap:

'Uit onze administratie is gebleken dat factuur met factuurnummer XXXXX na onze eerste en tweede herinnering nog steeds niet door u is voldaan.
De betalingstermijn is hiermee ruim overschreden. Wij verzoeken u met klem om uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van deze aanmaning het openstaande factuurbedrag van € 70,00 op onze rekening NL73INGBXXXXX029 te voldoen.
Als uw betaling wederom uitblijft binnen de bovengenoemde termijn, zijn wij genoodzaakt de vordering definitief uit handen te geven. U zult aansprakelijk worden gesteld voor alle daaruit voortvloeiende renten en incassokosten. Maar wij vertrouwen erop dat u het niet zo ver zal laten komen.'

Wij hebben de betaling direct na de werkzaamheden betaald en hier ook nooit een eerste of tweede betaalherinnering voor gekregen. We hebben de afschrijving nu ook zwart op wit naar WarmteFix gestuurd.

Ondanks dat de leidinggevende in eerste instantie met ons mee heeft gedacht over gedeeltelijke terugbetaling, netjes en snel was in het contact, wordt dit nu wel heel veel zo. Een fout kan gebeuren en het is fijn als die gecorrigeerd wordt, maar dit is echt teveel gedoe voor een niet correct uitgevoerde onderhoudsbeurt.

June 9, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Ik ben zelden écht onder de indruk van…

Ik ben zelden écht onder de indruk van een bedrijf, maar Waterfix heeft mij volledig positief verrast. Vanaf het eerste contactmoment tot en met de oplevering straalde alles professionaliteit en vakmanschap uit. Ze zijn kundig, transparant, en denken echt met je mee.

Wat ik vooral waardeer is hun heldere en duidelijke communicatie. Geen vage beloftes of technische wolligheid, maar gewoon duidelijke uitleg en eerlijke informatie. Dat gaf mij direct vertrouwen – en dat hebben ze meer dan waargemaakt.

Waterfix houdt zich aan afspraken, werkt netjes en efficiënt, en neemt de tijd om je goed te informeren over keuzes en gevolgen. Ze leveren niet alleen kwaliteit, maar En geloof me: ik ben een kritische klant. Maar ik zal Waterfix? 100% aanbevelen. Een topbedrijf waar je met een gerust hart je installatie of watervraagstuk aan overlaat!

Marcella

July 18, 2025

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look