XXLgastro  Reviews

Company details

1. Restaurant
  2. Bar Restaurant Furniture Store

Written by the company

Witamy w XXLgastro, gdzie znajdziesz profesjonalny sprzęt kuchenny i wyposażenie dla firm oferujących usługi gastronomiczne! XXLgastro oferuje szeroki zakres najnowszych produktów i innowacji związanych z usługami gastronomicznymi i cateringiem.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

4 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Zamówienie złożone 31 maja

Zamówienie złożone 31 maja, po około 3 tygodniach, kiedy śmiałam zapytać jak długo będę jeszcze czekać na wysyłkę, zostalam sprowadzona na ziemię, że poczekam jeszcze do końca czerwca. Niestety nawet na początku lipca, przesyłka nie nadeszła, po mojej kolejnej interwencji, okazało się że nie mają towaru, więc poczekam jeszcze z tydzień, ostatecznie przesyłka dotarła 10 lipca, żenada, lekceważenie klienta to ich specjalność, nigdy więcej nic nie zamówię i innym też odradzam

May 31, 2026

Zdecydowanie odradzam

Przestrzegam przed zakupami w tym sklepie. Na paczkę czekałem 2 tygodnie, a po jej otwarciu okazało się, że towar jest całkowicie niezgodny z opisem zamieszczonym na stronie internetowej. Zwrot nastąpił więc wyłącznie z winy sklepu, który wprowadza klientów w błąd. Po odesłaniu paczki jako osoba fizyczna zaczęły się kolejne schody. Sklep otrzymał przesyłkę zwrotną (InPost), po czym zapadła absolutna cisza. Minął ustawowy, 14-dniowy termin na zwrot środków, a pieniędzy na koncie wciąż brak. Kontakt z obsługą klienta to fikcja, podczas rozmowy telefonicznej konsultant zapewniał mnie, że sprawa zostanie sfinalizowana „dzisiaj”. Była to pusta obietnica. Przelewu (mimo płatności Blikiem, która technicznie zajmuje kilka sekund) jak nie było, tak nie ma. Sprawę kieruję do Rzecznika Konsumentów. Klient zostaje bez towaru, bez gotówki i z poczuciem, że bezpłatnie kredytuje firmę.

June 18, 2026

Zamówiłam tam fartuchy

Zamówiłam tam fartuchy, ale przyszły w zupełnie innym kolorze. Wymiana ciągnie się już od dwóch tygodni... Szczerze mówiąc, więcej nie skorzystam z tej firmy.

October 17, 2025

Nie polecam firmy

Nie polecam firmy. Na zwrot pieniędzy czeka się 2 tygodnie i nic, jak się do firmy dzwoni to mówią , ze maja czas zwrotu pieniędzy 14 dni, gdzie takie coś jest! to jest oszustwo, obracają naszymi pieniędzmi! Jak się zamawia, to musimy od razu przelew zrobić, a oni zwracają dopiero po 14 dniach!

July 17, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Najgorsza firma z jaką w życiu miałem…

Najgorsza firma z jaką w życiu miałem do czynienia - po zleceniu naprawy sprzętu czekam 2 tygodnie na odbiór przez kuriera. Najpierw odbiór zaplanowali w innym mieście, później w nieprawidłowych godzinach a ostatecznie mimo kilku monitów nikt się nie zgłosił. Tak beznadziejna obsługa klienta, że aż trudno sobie wyobrazić , że w obecnych czasach to jeszcze funkcjonuje. Jedynie przy zakupach udają dobre wrażenie.

April 11, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Po 11 dniach roboczych oczekiwania na…

Po 11 dniach roboczych oczekiwania na dostawę (na stronie internetowej widnieje 10 dniowy termin dostawy) nie otrzymałam produktu. Nikt też nie poinformował mnie o ewentualnym opóźnieniu, dopiero po mojej interwencji powiedziano mi, że towar nie zostanie wysłany ani dnia dzisiejszego, ani pojutrze. Najprawdopodobniej produktu nie było nawet na magazynie. Zwrotu pieniędzy na konto póki co nadal brak. Nie polecam.

September 13, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Miła obsługa

Miła obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Elastyczni, otwarci, błyskawiczne reagowanie na wszelkie uwagi, duży wybór asortymentu, polecam i jak najbardziej wrócę po kolejny zakup

January 15, 2021
XXLgastro  logo

Reply from XXLgastro

Pani Olgo,
Bardzo dziękujemy i zapraszamy :)

Rated 5 out of 5 stars

Przemiła i kompetentna obsługa

Przemiła i kompetentna obsługa, sprawny kontakt mailowy i telefoniczny, szybka reakcja i elastyczność w rozwiązywaniu problemów klientów, dostawa na czas. Serdecznie polecam!

January 14, 2021
XXLgastro  logo

Reply from XXLgastro

Bardzo dziękujemy Pani Olgo! Zapraszamy do nas na kolejne zakupy :)

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look