Company details

3-star
2-star
1-star

Rated 5 out of 5 stars

Mere end bare et studiejob

Under min studietid syntes jeg, det var svært at finde et relevant studiejob. I min søgen stødte jeg på Cand, som jeg søgte ind i – i håbet om at finde et studiejob. Jeg fik ikke bare et studiejob, men også adgang til et fællesskab med andre studerende, hvor jeg kunne deltage i både faglige og sociale events. Jeg fik mulighed for både personlig og faglig udvikling, og ikke mindst et trygt bagland, der matchede mig og mine kompetencer med den rette virksomhed.

Cand sørgede for, at jeg som studerende fik den støtte, sparring og opbakning, der er nødvendig for at trives i et studiejob. Derfor – hvis du står og synes, det er svært at finde et relevant studiejob på egen hånd, så kontakt Cand. Hvis du ønsker personlig og faglig udvikling i et miljø, hvor du kan sparre med andre studerende om dine opgaver og erfaringer, så kontakt Cand.

Jeg giver Cand min varmeste anbefaling, hvis du som studerende leder efter det rette studiejob.

April 6, 2025

Klar anbefaling!

Cand har været det ideelle afsæt for både min faglige og personlige udvikling. Jeg har følt mig set, hørt og støttet hele vejen igennem – både i forhold til at afklare mine karrieremål og tage konkrete skridt i den retning. Der er en tydelig professionalisme, men samtidig en nærværende og menneskelig tilgang, som gør, at man føler sig tryg i processen. Jeg har fået værdifuld sparring, konkrete redskaber og ikke mindst en fornyet tro på egne evner. Kan varmt anbefales til alle, der ønsker at sætte skub i deres karriere.

April 3, 2025
Rated 5 out of 5 stars

Cand kan varmt anbefales om du søger…

Cand kan varmt anbefales om du søger studiejob eller inspiration til kompetenceudvikling.
Jeg har været så heldig at være i job i min tid hos cand, og det har været utroligt spændende og givende!
Og så har jeg fået et skønt fællesskab med mine med-cand’er

April 2, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Uoverensstemmelse mellem jobprofil og forventninger

Virksomheden præsenterer sig som et sted, hvor man ikke behøver erfaring og vil blive guidet igennem processen. I praksis forventer de dog, at man allerede har en dyb faglig forståelse og kan præsentere konkrete metoder. Det største problem opstod, da de afslog min ansøgning med begrundelsen, at jeg ikke var specifik nok om, hvilke opgaver jeg ville arbejde med – til trods for, at jeg tydeligt nævnte, at jeg var åben for to områder og især stærk i det ene samt specifikt hvilke type opgaver. Det skaber en misvisende oplevelse for ansøgere, når jobopslaget ikke stemmer overens med de reelle forventninger.

February 13, 2025
Rated 4 out of 5 stars

Jeg blev ikke en del af Cand, men havde en god oplevelse

Jeg har været til samtale ved Cand, men blev desværre ikke tilbudt en plads i deres Business Academy. Min oplevelse var rigtig god, og jeg synes, at der var en god og retfærdig forventningsafstemning til samtalen.
Konceptet er stærkt, og som en studerende, der ikke har meget erhvervserfaring, er det guld værd at have en netværk i ryggen som Cand.

Jeg vælger at skrive denne anmeldelse på trods af, at jeg ikke blev en del af Cand, fordi jeg synes, at alle studerende burde opsøge muligheden. Derudover har jeg fået konstruktiv feedback med ting, jeg kan arbejde med, og jeg håber derfor på at blive en del af netværket på et senere tidspunkt.

June 10, 2020
Rated 1 out of 5 stars

Mangel på gennemsigtighed. Den studerende betaler gildet af en lille timeløn.

Kan det virkelig passe, at det er okay at betale under minimums løn, når det nu er fordi at bureauet hapser en del af en allerede lav løn?

Jeg hoppede fra så snart jeg hørt om dette set-up. Det er ikke gennemsigtigt nok.

Jeg anbefaler alle studerende at selv søge jobs. Der finde utallige udviklingsevents udover Cand. Der findes rigtig mange studiejobs, og det må da føles bedre at selv have skaffet det, end at få det serveret (leveret, betalt for).

June 9, 2020

Hej Line,

Tak for din anmeldelse. Jeg stiller dog spørgsmålstegn ved det du skriver, da der er mange modsigelser i det. Vi er 100% gennemsigtige ift. til vores forretning og lønninger – alt sammen noget, der bliver præsenteret for både studerende og virksomheder i allerførste møde med os. Her er du, både på skrift og ved en mundtlig præsentation, blevet introduceret til vores akademi, vores rekrutterings- og udvælgelsesproces samt vores lønninger. Vores studielønninger ligger mellem 120 – 150 kr. pr. time (hvortil alle medarbejdere endda kommer igennem et personligt udviklingsforløb). Derfor undrer jeg mig over det, du skriver – og stiller spørgsmålstegn ved, hvilke lønstatistikker du måtte kende til, da 120-150 kr. pr. time er en helt normal studieløn. Hvis du derimod mener noget andet, er dette jo helt okay – så er Cand og vores udviklingsakademi jo bare ikke relevant for dig.

Vi er ærgerlige over, at du står tilbage med denne oplevelse - men igen, hvis du havde gjort dit forarbejde, så havde du fundet disse oplysninger på vores hjemmeside. Så kunne du have taget stilling til, om Cand og vores værdier var noget for dig allerede inden du ansøgte. Se evt:
https://cand.youngcrm.com/page/faq-studerende - se spørgsmålet: ”Hvordan fungerer en ansættelse i Cand”

Rated 5 out of 5 stars

Jeg har fået et studiejob, og MEGET mere...

Jeg har været medlem af Cand siden Maj 2018, og jeg har været ovenud tilfreds.

Cand er meget mere end bare et studiejob. Jeg studerede International Virksomhedskommunikation, og udover 3 jobtilbud fra Cand på ~1,5 måned, har fået stor værdi fra arrangementer såsom Development Day og diverse Workshops, som Cand holder for deres medlemmer.

Efter optagelse i Cand bliver du en del af et netværk og en organisation, som investerer overraskende mange ressourcer i din udvikling. Hos Cand får du stor indsigt i dine egne kompetencer, hvor dine styrker og svagheder er, og hvordan du kan udbygge disse.

Hos Cand fik jeg job hos et firma, hvor jeg blev inviteret med til konference i Wien, hvor jeg fik mulighed for at netværke med store virksomheder, herunder Microsoft, NORRIQ, Continia, osv.

Alle de andre anmeldelser er naturligvis beklagelige, men jeg har aldrig fortrudt det engagement, som jeg selv har lagt i Cand. Jeg har fået en stærkere faglig profil, nye venner, såvel som et større professionelt netværk.

January 27, 2020
Rated 5 out of 5 stars

Med Cand lærte jeg mig selv at kende på en arbejdsplads

I 2017 blev jeg anbefalet Cand af en ven, da jeg ledte efter et relevant studiejob. Til min overraskelse skille jeg bare oprette en profil på Cand.dk for at komme direkte til en personlig samtale om mig, mine erfaringer og ønsker - endda uden først at skrive en ansøgning. Jeg kan huske, at jeg, allerede her, var vildt begejstret over et koncept, der så mig som et aktiv og et potentiale fra starten. 14 dage senere havde jeg et job i en mindre, lokal virksomhed, hvor jeg havde hovedansvar for markedsføringen, efter en jobsamtale skabt af Cand.

For mig har Cand altid været et rart sted at komme - både før og efter jeg blev ansat. Mit netværk er udvidet på tværs af Jylland pga. Cand Business Academy, mine evner er blevet prøvet af på jobbet, og mine ønsker til en fremtidig arbejdsplads er blevet betydeligt mere konkrete. Og ikke mindst så er min egen rolle på en arbejdsplads faglig såvel som social blevet testet og evalueret af mig selv og min leder.

Selv efter mit Cand-forløb er slut, fordi jeg nu er færdiguddannet, har jeg benyttet mig af netværket og de værktøjer, der stadig er tilgængelige for Cand-alumner.

Jeg anbefaler altid alle, der har en interesse for forretning i forbindelse med deres studie - humaniora såvel som business - at oprette en profil hos Cand. Det har i hvert fald været en læringsrejse for mig, lige siden jeg gjorde det!

December 16, 2019
Rated 5 out of 5 stars

Vejen til studiejob og et stærkt, fagligt netværk

Jeg startede hos Cand i 2017 med håbet om at finde det rette studiejob. Der gik ikke andet end et par måneder før det rette job viste sig, der matchede alle de kriterier, som jeg personligt fandt vigtigt hos en virksomhed kombineret med mine fagligheder. Jeg har været i jobbet lige siden og det har givet mig meget mere end jeg nogensinde kunne drømme om; gode kollegaer, store frihedsgrader og indflydelse på egne arbejdsopgaver. Cand er knivskarpe, ikke kun på at finde et studiejob, men bruger også utal af timer og ressourcer på at klæde os på til arbejdsmarkedet og skabe et stærkt fællesskab. Ikke en eneste dag har jeg fortrudt mit valg. Min tid hos Cand har både styrket min selvtillid samt mine kompetencer og det bedste af det hele, er de dygtige, skønne mennesker jeg har stiftet bekendtskab med undervejs. De største, varmeste og bedste anbefalinger herfra.

November 1, 2019

Skab mening.

I kraft af tidligere studiejobs for diverse kulturaktører, samt universitetet i Aarhus, har jeg stiftet bekendtskab med vidt forskellige arbejdspladser for studerende. Da jeg blev henvist til Cand fandt jeg den ideelle plads for mig. Når man tilmelder sig fællesskabet og bliver valgt til at komme med på akademiet køber man ind på en filosofi.
Den filosofi handler om videndeling og at engagere sig aktivt i både akademiet og sin arbejdsplads. Det store netværk kan man deltage i som man vil, og min oplevelse er, at jo mere man deltager og afgiver, jo mere får man igen. Jeg har personligt fået råderum til at stifte forening, starte projekter og indgå i mentorprogram gennem Cand.

Jeg anbefaler Cand til samtlige af mine medstuderende og vil gøre det samme her!

September 23, 2019
Rated 1 out of 5 stars

Søg selv efter studiejob i stedet for gennem Cand

Da jeg startede ved Cand, blev der underskrevet en samarbejdsaftale, som virksomheden ikke opfyldte. Jeg henvendte mig hver gang til dem, hvis jeg fandt noget interessant, selvom det egentlig var påpeget, at de også ville forsøge at kontakte os om jobs. Derudover har jeg været til jobsamtaler, hvor jeg ikke har fået den rette information til at kunne forberede mig til samtalen. F.eks. har jeg på et tidspunkt ikke fået oplyst navnet på en virksomhed, inden jeg skulle til samtale, hvorfor virksomheden blev forbløffet, da jeg ikke vidste, hvor jeg skulle møde op til samtale. Jeg synes generelt ikke, at virksomheden har brugt den mængde tid på samarbejdet, som der var en forventning om, efter jeg blev en del af Cand, selvom jeg har forsøgt at udvikle mig gennem diverse møder/development days samt certificering. De promoverer sig med at være et stort samarbejde, hvor de hjælper med at forberede en til jobsamtaler, men i virkeligheden blev der faktisk ikke brugt energi på det udover den første jobsamtale, hvor man fik sendt en kort pdf. Jeg har derfor valgt ikke at være aktiv ved dem længere, og jeg vil heller ikke anbefale dem til nogen. Jeg er nu i et virkelig godt studiejob, hvor jeg også har praktik, som jeg fandt udenom Cand.
Virksomheden har ydermere påpeget, at samarbejdet skulle gå hvert til sit, fordi jeg ikke kom igennem ved de 3 jobsamtaler, som jeg var til. Den ene samtale var en virksomhed, der søgte en til at erstatte deres nuværende bogholder (dvs. den studerende skulle være bogholder for virksomheden under sit studie), hvilket ikke stemte overens med den jobbeskrivelse, der var lavet, hvorfor denne virksomhed ikke kunne finde nogen, der var 'kvalificerede nok' til opgaven. Ved de to andre samtaler har jeg som sagt IKKE fået den mængde information, jeg havde behov for til at kunne forberede mig.
Jeg oplevede Cand som meget useriøs, fordi der ikke var en rådgivning og forberedelse til at få et studiejob, som de reklamerede sig med overfor os studerende. Deres udviklingssamtale bestod af en test, de havde fundet, hvor man skulle svare på nogle spørgsmål for at finde ud af, hvem man egentlig var, og da jeg havde taget den, tog vi en samtale, men jeg fik ikke noget ud af den, da den var meget overfladisk (f.eks. fortalte den, at jeg var et ordensmenneske og gerne ville have styr på mine ting, hvilket man forhåbentligt allerede ved om sig selv..). Jeg har sidenhen fortalt om mine oplevelser ved de virksomheder og studerende, som jeg har haft et tæt samarbejde med, og nogle af dem har også haft en lignende oplevelse og derfor valgt selv at søge efter kandidater/job.

July 2, 2019

Hej Jeanette,

Vi er netop blevet opmærksom på din evaluering, hvorfor vi også vender tilbage. Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at du har denne oplevelse. Vi har fuldt fokus på at lave de rigtige match mellem virksomheder og studerende, og dette har rigtig mange facetter, som skal gå op i højere enhed.

Vi har ingen interesse i at udstille falske forventninger eller love noget, vi ikke kan holde. Vi arbejdede aktivt for at udvikle dig og finde det rette match. Det lykkedes ikke, hvorfor vi forstår din frustration. Vi vil dog godt pointere, at dette ikke er en garanti, vi stiller. Vi tilbød dig tre jobsamtaler, og da vi alle gange oplevede, at det ikke lykkedes at finde det rette match, var vi af den overbevisning, at alle parter var bedre stillet ved at gå hvert til sit. Vi er dog glade for at høre, at du har fundet din rette hylde, og vi håber, at når du kigger tilbage på din proces hos os, at du også vil opleve, at de opkvalificeringer og udviklingssamtaler, som du har fået gratis hos os, også har haft en indflydelse på dine muligheder.

Dårligt HR-koncept og elendig service

Som studerende fandt jeg et jobopslag på cand.dk. Jobbet så spændende ud, så jeg oprettede straks en bruger men havde nogle spørgsmål til stillingen. På hjemmesiden står der at man er velkommen til at kontakte én af stifterne af sitet, såfremt man har spørgsmål og det gjorde jeg så.... Men da jeg fik kontakt til cand fik jeg alligevel ikke konkret svar på mine spørgsmål.

Derudover havde jeg spørgsmål til de mulige tidspunkter der var for at møde cand, idet ingen af tiderne passede mig. På hjemmesiden står der sort på hvidt, at hvis tiderne ikke passer så har man mulighed for at kontakte cand og aftale et andet tidspunkt, det gjorde jeg så.... Så fik jeg fat i en martin, som lød utroooolig arrogant og snobbet, og som afviste at man kunne aftale et andet tidspunkt, da det var "et prioriteringsspørgsmål" for ham...

Sagens natur i dette tilfælde viser jo så, at man ikke rigtig gør noget for at imødekomme travle studerende, som måske også ville vise sig at være den bedste investering for selve virksomhederne, som efterlyser ansatte igennem cand. De som har mest travlt kan man måske antage også er mest ambitiøse eller engagerede.. Og det faktum at der sidder en eller anden tumpe på toppen og tror det handler om "hvad der lige passer ham" frem for hvad der er virksomhedernes (kundernes) behov, suk...

Vil klart anbefale begavede studerende at gå andre veje.

March 9, 2018

Hej Daniel,

Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke er stødt på din evaluering før nu. Jeg ville ønske, at man som virksomhed blev notificeret, når man får en anmeldelse her. Uanset, så vender jeg her tilbage på din feedback.

Først og fremmest så er jeg ærgerlig over, at det er din oplevelse. Jeg kan dog ikke genkende til den proces, du opstiller her. Vi er en virksomhed, som screener, udvælger og udvikler dygtige studerende, som vi matcher med vores samarbejdspartnere. Det mærkværdige med din henvendelse var, at du ikke accepterede den præmis og ikke forstod, at vores screening både er en vigtig del for os og vores samarbejdspartnere. Så det er helt rigtigt, at det er en prioritering for os, hvis du ikke har tid til at gå til jobsamtale, kan du heller ikke forvente at få et job. Vi tilbød dig flere forskellige tidspunkter for en samtale, som du altid afslog – se bl.a. den mailkorresponce, som ligger mellem dig og os i perioden d. 26. feb. til 5. marts 2018.

Det er fuld forståligt, at du har en travl hverdag og har mange bolde i luften, men set fra vores perspektiv, så er et vigtigt element også, at man prioriterer et potentielt studiejob – dette er væsentlig del for, at alle involverede parter bliver glade. Vi beklager din oplevelse og håber, at du har fundet jobbet, som passer til din travle hverdag.

Take a closer look