Søg selv efter studiejob i stedet for gennem Cand
Da jeg startede ved Cand, blev der underskrevet en samarbejdsaftale, som virksomheden ikke opfyldte. Jeg henvendte mig hver gang til dem, hvis jeg fandt noget interessant, selvom det egentlig var påpeget, at de også ville forsøge at kontakte os om jobs. Derudover har jeg været til jobsamtaler, hvor jeg ikke har fået den rette information til at kunne forberede mig til samtalen. F.eks. har jeg på et tidspunkt ikke fået oplyst navnet på en virksomhed, inden jeg skulle til samtale, hvorfor virksomheden blev forbløffet, da jeg ikke vidste, hvor jeg skulle møde op til samtale. Jeg synes generelt ikke, at virksomheden har brugt den mængde tid på samarbejdet, som der var en forventning om, efter jeg blev en del af Cand, selvom jeg har forsøgt at udvikle mig gennem diverse møder/development days samt certificering. De promoverer sig med at være et stort samarbejde, hvor de hjælper med at forberede en til jobsamtaler, men i virkeligheden blev der faktisk ikke brugt energi på det udover den første jobsamtale, hvor man fik sendt en kort pdf. Jeg har derfor valgt ikke at være aktiv ved dem længere, og jeg vil heller ikke anbefale dem til nogen. Jeg er nu i et virkelig godt studiejob, hvor jeg også har praktik, som jeg fandt udenom Cand.
Virksomheden har ydermere påpeget, at samarbejdet skulle gå hvert til sit, fordi jeg ikke kom igennem ved de 3 jobsamtaler, som jeg var til. Den ene samtale var en virksomhed, der søgte en til at erstatte deres nuværende bogholder (dvs. den studerende skulle være bogholder for virksomheden under sit studie), hvilket ikke stemte overens med den jobbeskrivelse, der var lavet, hvorfor denne virksomhed ikke kunne finde nogen, der var 'kvalificerede nok' til opgaven. Ved de to andre samtaler har jeg som sagt IKKE fået den mængde information, jeg havde behov for til at kunne forberede mig.
Jeg oplevede Cand som meget useriøs, fordi der ikke var en rådgivning og forberedelse til at få et studiejob, som de reklamerede sig med overfor os studerende. Deres udviklingssamtale bestod af en test, de havde fundet, hvor man skulle svare på nogle spørgsmål for at finde ud af, hvem man egentlig var, og da jeg havde taget den, tog vi en samtale, men jeg fik ikke noget ud af den, da den var meget overfladisk (f.eks. fortalte den, at jeg var et ordensmenneske og gerne ville have styr på mine ting, hvilket man forhåbentligt allerede ved om sig selv..). Jeg har sidenhen fortalt om mine oplevelser ved de virksomheder og studerende, som jeg har haft et tæt samarbejde med, og nogle af dem har også haft en lignende oplevelse og derfor valgt selv at søge efter kandidater/job.
July 2, 2019
Unprompted review