Capabel Onderwijs Reviews 268

TrustScore 3.5 out of 5

3.4

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Van al mijn schoolcarrières was dit de mooiste en beste. Niet alleen omdat ik hier mijn diploma heb behaald, maar vooral omdat de mensen bij Capabel in mij geloofden op momenten dat ik zelf het ver... See more

Rated 1 out of 5 stars

Mooie verhalen gehoord bij de start van de opleiding, maar in de praktijk bleek daar helaas weinig van waar te zijn. Mijn ervaring met deze opleiding is oprecht erg teleurstellend geweest.... See more

Rated 3 out of 5 stars

Lessen zijn duidelijk en de opleiding is makkelijk haalbaar naast je baan. Soms duurt het wat langer voor dat je opdrachten worden nagekeken en moet je hiervoor achteraan.

Rated 5 out of 5 stars

Ik had mijn opleiding afgerond zou 6 weken wachten werden er 3 dagen meer. Inmiddels alles prima afgesloten. Kan de school aanraden ze zijn uitstekend in bijna alle opzichten. Ik wens capabel veel s... See more

Company details

1. Vocational School

Written by the company

Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Daarom zetten we in korte tijd alle energie op wat belangrijk is voor onze studenten; Kort en krachtig een diploma of certificaat behalen. Met erkende en verkorte beroepsopleidingen waarbij onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 30 jaar. In Capabel Onderwijs is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom arbeidsmarktgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger. Dus richten we ons bij voorkeur op die sectoren waar veel vraag is. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met de karakteristieken van de doelgroep in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s en processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers.

Contact info

1-star

Replied to 86% of negative reviews

Typically replies within 2 weeks

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Mooie verhalen gehoord bij de start van…

Ik kreeg een docent toegewezen die zelf geen praktijkervaring leek te hebben in het vakgebied. Wanneer ik vragen stelde, werd er vaak gezegd dat ik het “moest opzoeken” of “in het boek moest kijken”, waardoor ik weinig begeleiding ervaarde.

Ook de beloofde ondersteuning bij het vinden van een stage viel tegen. Ik kreeg herhaaldelijk dezelfde bedrijven doorgestuurd waar ik al eerder was afgewezen. Uiteindelijk heb ik vooral alles zelf moeten regelen, terwijl er vooraf andere verwachtingen werden geschetst.

De online lessen waren daarnaast vaak onduidelijk of slecht georganiseerd. Roosters waren niet altijd zichtbaar of klopten niet, en soms kon ik niet inloggen. Ook vielen lessen regelmatig uit zonder duidelijke communicatie.

Tijdens examens zaten we met grote groepen in één ruimte, wat erg chaotisch en stressvol aanvoelde. Daarnaast moesten beoordelingen soms lang op zich laten wachten, soms zelfs maanden.

Wat in de tussentijd wel altijd consistent bleef, waren de facturen.

dit was overigens niet alles, als ik geen ster kon aan vinken had ik dat gedaan. ik geloof ook dat de meeste 5 sterren reviews zijn van mensen die een chocolade reep kregen bij het achterlaten van een review .

March 31, 2026
Rated 1 out of 5 stars

duizenden euro’s verder, slechtste communicatie ooit, geldwolven zijn ze

Ik heb bijna mijn volledige opleiding afgerond en alle tentamens en opdrachten gehaald, behalve de BPV-opdrachten. Door de slechte organisatie en communicatie heb ik mijn opleiding uiteindelijk nét niet kunnen afronden, wat ontzettend frustrerend is.

Tijdens mijn studie ben ik maar liefst vier keer van studiecoach gewisseld. Hierdoor moest ik telkens zelf uitzoeken bij wie ik terecht kon en hoe alles geregeld moest worden. Er was totaal geen begeleiding of overdracht.

Opdrachten werden pas na ongeveer 3,5 maand nagekeken, en dat alleen nadat ik meerdere keren had gemaild. E-mails worden vaak genegeerd, zelfs door de vestigingsmanager. Als je probeert te bellen, krijg je te horen dat je maar naar school moet komen en zelf mensen in lokalen moet opzoeken. De communicatie is werkelijk 0,0.

Daarnaast heb ik gevraagd om mijn opleiding tijdelijk te pauzeren vanwege rouw en een risicovolle zwangerschap (met bewijs). Dit werd geweigerd, terwijl tegen mijn stageplek én andere studenten in Nederland wordt aangegeven dat dit wel mogelijk is. Dat voelt erg onrechtvaardig.

Wat wél altijd op tijd gaat, zijn de facturen. Maar ondersteuning of reactie blijft uit. Eerst werd er gezegd dat 6 maanden verlenging €295 zou kosten, maar ineens werd dit €495 per 3 maanden, zonder duidelijke uitleg. Ondertussen wordt er niets nagekeken en wordt er nergens op gereageerd.

Ook wisselen docenten voortdurend, waardoor het telkens onduidelijk is bij wie je opdrachten moet inleveren.

Kort samengevat: slechte communicatie, geen begeleiding en veel tegenstrijdige informatie. Erg teleurstellend.

Net op het randje niet gehaald, wel duizenden euro’s verder. Door hun slechte communicatie. Geldwolven zijn het.

March 27, 2026

Soms achter dingen aangaan

February 24, 2026

Beste Merrie,

Bedankt voor je review en het delen van je ervaring. Fijn om te horen dat je de lessen duidelijk vindt en dat de opleiding goed te combineren is met je baan – dat is voor veel van onze studenten in de Flexibele Leerweg+ een belangrijk uitgangspunt.

Tegelijkertijd vinden we het jammer om te lezen dat je soms achter het nakijken van opdrachten aan moet. Dat is uiteraard niet de bedoeling. We werken met een zorgvuldig beoordelingsproces om de kwaliteit en inhoudelijke feedback te waarborgen, maar dit mag niet leiden tot onnodige vertraging of het gevoel dat je er zelf achteraan moet.

We zouden dit graag verder voor je uitzoeken en verbeteren. Omdat we op basis van deze review niet kunnen achterhalen om wie het gaat, willen we je vragen om contact met ons op te nemen via 088 2701270 of een e-mail te sturen aan studentenservice@capabel.nl met je gegevens. Dan kunnen we specifiek kijken wat er in jouw situatie speelt en hoe we dit sneller en beter kunnen laten verlopen.

Dank je wel voor je feedback – die helpt ons om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Fijne ondersteuning

March 19, 2026

Hi Dilara,

Goed om te horen dat je zo'n fijne ervaring bij ons gehad hebt!
Veel succes met je verdere loopbaan carrière.

Ja heel goed

March 16, 2026

Dag Shali,

Bedankt voor je review! Fijn dat je tevreden met ons bent!

Rated 3 out of 5 stars

Degene die het onderwijs geven wisselt…

Degene die het onderwijs geven wisselt teveel en zitten niet op 1 lijn.

March 10, 2026

Beste Claudine,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review te schrijven over jouw ervaring bij Capabel.

Zoals we telefonisch hebben besproken, begrijpen we goed dat het belangrijk is dat er continuïteit en goede afstemming is tussen docenten, zodat werkwijzen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten.
Tegelijkertijd brengen verschillende docenten ook hun eigen expertise en invalshoek mee. Je gaf zelf ook aan dat je dit begrijpt en dat juist ook waardevol vindt. Wat we erg prettig vonden om te horen, is dat de flexibele leerweg goed aansluit bij jouw behoeften en dat je het als positief ervaart dat je zelf regie hebt over jouw tempo en voortgang binnen de opleiding.

We nemen jouw feedback mee om de samenwerking en communicatie binnen het team verder te versterken.
Dank je wel voor het delen van jouw ervaring en succes met de voortzetting van je opleiding!

Rated 1 out of 5 stars

GEEN OPLEIDING VOLGEN BIJ CAPABEL…

GEEN OPLEIDING VOLGEN BIJ CAPABEL ONDERWIJS
Ik was een tijdje geleden weer geïnteresseerd om een opleiding te gaan volgen en kwam ik uit op capabel wat voor mij dan ideaal zou zijn. Wat ik niet wist is dat ik perongeluk heb ingeschreven voor een opleiding waarvoor ik het helemaal niet wou de opleiding en ik heb ook geen mailtjes ontvangen of iets. Nu zit ik met een rekening dik 830 euro. 1 ding weet ik wel ik ga het niet betalen want staat nergens dat je verplicht bent om te betalen en zal ook nog een belletje doen om hierover te spreken met capabel. Voor de mensen doe bij capabel geen opleiding.

March 6, 2026

Beste Rturko,
Wat jammer om te lezen dat je uiteindelijk niet bent gestart met jouw opleiding. We vinden het vervelend dat je het gevoel hebt dat je per ongeluk bent ingeschreven en daardoor een factuur hebt ontvangen. Na een inschrijving sturen wij altijd een bevestiging en nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact op om te controleren of alles duidelijk is voor jou als aspirant-student. Via de online inschrijving wordt daarnaast een overeenkomst tot opdracht met ons aangegaan.

Ook wanneer een student uiteindelijk niet start, worden er vooraf al kosten gemaakt door het opleidingsinstituut. Denk hierbij aan informatievoorziening, dossieraanmaak, planning, het samenstellen van lesroosters en administratieve werkzaamheden. Wanneer een inschrijving tijdig wordt geannuleerd (meer dan 4 weken vóór de geplande startdatum), worden deze kosten uiteraard niet in rekening gebracht. Bij een annulering kort voor de startdatum of erna kan dit wel het geval zijn.

Wij denken graag mee over een oplossing die voor beide partijen passend is. We willen je daarom vragen om even contact met ons op te nemen. Op basis van de naam “Rturko” kunnen wij je namelijk niet direct terugvinden in ons systeem. Je kunt ons bellen of een e-mail sturen naar annuleringen@capabel.nl. Vermeld daarbij graag je volledige naam en eventueel je studentnummer, zodat wij je situatie kunnen bekijken en contact met je kunnen opnemen.

Ik vind het chill

Ik vind het chill, lekker snelle opleiding en goed te doen qua stof. Maar die site is echt dramatisch.

March 5, 2026

Hallo Merel,

Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat je tevreden bent over de opleiding en de lessen. We hebben elkaar inmiddels ook even gesproken. Bedankt dat je daarbij je ervaring met de online leeromgeving met ons hebt gedeeld. We nemen dit mee om het systeem verder te verbeteren.

Top school

Top school, de docenten zijn erg prettig

March 2, 2026

Hallo Kate,

Bedankt voor je review! Goed om te horen dat je zo blij bent met onze docenten!

Rated 5 out of 5 stars

Goede communicatie en leuke docenten!

Goede communicatie en leuke docenten!

March 2, 2026

Hallo Nadya,

Bedankt voor je review! Fijn dat je zo blij bent met de docenten je tevreden bent over de communicatie.

Rated 1 out of 5 stars

Ik smeek jullie allemaal om nooit maar…

Ik smeek jullie allemaal om nooit maar dan NOOIT aan te melden voor deze pure oplichting school. Ze verdienen bakken aan geld door studenten op te lichten. Geen opleiding gevolgd en geen lessen en alsnog gedreigd om 681 euro te betalen. Ohja je krijgt wel 50 procent korting als je je slechte review verwijdert ! Pure oplichters

November 20, 2025

Beste Mk,

Wat jammer dat jij niet bent gestart met jouw opleiding. Ondanks het niet volgen van lessen maakt een opleidingsinstituut wel al kosten voordat een opleiding daadwerkelijk van start gaat met een eerste lesdag. Denk hierbij aan (telefonische) informatievoorziening, dossiervorming, planning, samenstelling van lesroosters, portokosten e.d. Indien je de inschrijving tijdig annuleert ( >4 weken voor de geplande startdatum ), dan zijn deze kosten uiteraard niet van toepassing, maar bij een last minute uitschrijving brengen wij wel kosten in rekening.

Wij zijn altijd bereid om naar een voor beide partijen acceptabele oplossing te kijken. Dit verschilt bij elke situatie en staat uiteraard los van een review. Je kunt je situatie toelichten aan annuleringen@capabel.nl. Indien je dan je volledige naam en/of studentnummer vermeldt, maakt dat het voor ons mogelijk om naar je situatie te kijken en contact met je op te nemen.

Rated 4 out of 5 stars

Ik heb een fijne periode gehad toen ik…

Ik heb een fijne periode gehad toen ik op de capabel in Eindhoven. De lessen op school zijn heel fijn en er zijn goede docenten aanwezig. Enige minpuntje was het contact van school met de stage dat was er nauwelijks dus daar kan aan gewerkt worden vanuit de school

February 24, 2026

Goedemorgen Mouad,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Fijn om te lezen dat je een goede periode hebt gehad op onze locatie in Eindhoven en dat je tevreden bent over de lessen en docenten.
We hebben begrepen dat je inmiddels met onze stagecoördinator hebt gesproken en daarbij je feedback hebt gedeeld. Deze feedback nemen we serieus en zullen we intern verder oppakken. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen.

Duidelijke en goeie begeleiding

Duidelijke en goeie begeleiding. Goeie docenten en opdrachten

February 12, 2026

Hallo Tanja,

Bedankt voor je review! Fijn dat je blij bent met onze docenten en de begeleiding die ze bieden. Goed om te horen!

Rated 2 out of 5 stars

2 maanden wachten op diploma

Opleiding gevolgd, is prima te doen als je zelfstanding en gemotiveerd bent. Ik ben inmiddels al klaar met de opleiding, alleen vind ik het teleurstellend dat de diploma aanvraag lang duurt. Er word aangegeven in de mail dat het 4 tot 6 weken duurt, vervolgens ben ik al bijna 8 weken verder en word ik niet op de hoogte gesteld van de status van de aanvraag, en moet ik zelf telkens er achteraan om te vragen hoe t zit. En dat voor zo n dure opleiding. Ik kan nu ook niet starten bij mijn baan die ik vanuit mijn stage heb geregeld.

February 11, 2026

Goedemiddag Jacob,

Dank voor het delen van je ervaring en fijn om te lezen dat je de opleiding op locatie Utrecht als positief hebt ervaren en goed te doen vond met de juiste motivatie.
Wat betreft de diplomaanvraag: in de regel handelen wij aanvragen binnen 4 weken af. In sommige gevallen – bijvoorbeeld rondom lesvrije weken of vakanties – kan dit iets langer duren. Soms is er extra tijd nodig omdat we bepaalde onderdelen zorgvuldig moeten controleren of nader moeten uitzoeken. Het uitreiken van een diploma is een belangrijk proces waarbij we de diplomawaarde goed moeten borgen.
Dat neemt niet weg dat je altijd duidelijk geïnformeerd hoort te worden over de voortgang. Als dat in jouw geval niet (voldoende) is gebeurd, dan vinden we dat niet netjes en daarvoor onze excuses.

We herkennen op basis van deze review helaas niet om wie het gaat, maar komen heel graag met je in contact om dit direct voor je uit te zoeken en netjes af te ronden. Zou je contact met ons willen opnemen via 088-2701270 of info@capabel.nl. Dan zorgen we dat dit meteen wordt opgepakt.

Flexibele opleiding

Flexibele opleiding

December 8, 2025

Hoi Iessa,

Bedankt voor je review! Zouden we je mogen vragen hoe we je een 5 sterrenervaring hadden kunnen geven?

Veel succes met je verdere carrière!

Rated 1 out of 5 stars

500 euro per maand en krijg je niks…

500 euro per maand en krijg je niks voor terug, docenten zijn niet eens echte docenten maar mensen die het beroep hebben gedaan,

vraag je om uitleg?

antwoord: heb het jou 10 minuten lang uitgelegd dat is meer dan genoeg......

stage? zoek het zelf maar uit 0 hulp krijg je derbij

online les?

een robot beordeeld je aanwezigheid en de docenten kicken je soms random uit de les en word je vervolgens op afwezig gezet.

en dit allemaal voor 500 per maand

November 6, 2025

Beste reviewer,

Wat jammer om te horen dat je je opleiding zo hebt ervaren.

We doen ons uiterste best om studenten goed te begeleiden, ook bij stages. Studenten kunnen daarvoor bij het stagebureau en de vestigingsmanager terecht. Het is spijtig dat je dit anders hebt ervaren. Graag komen we alsnog met je in contact, je kunt ons bereiken via 088-2701270 of info@capabel.nl. Je kan ook reageren op het contactverzoek via Trustpilot.

Groet,

Rated 5 out of 5 stars

Dit was de beste opleiding die ik tot…

Dit was de beste opleiding die ik tot nu toe in mijn gehele leven heb ervaren. Het is een opleiding waarbij je werk en studie kan combineren

January 20, 2026

Hallo Qulas,

Wat een mooi compliment! Wat fijn dat je de opleiding zo positief hebt ervaren en de leerstijl volledig aansluit op jouw leven, zo zien we dat graag!

Heel veel succes met je verdere carrière.

Topp

Toppieeewe

January 20, 2026

Hallo Leyla,

Fijn dat je de opleiding als top hebt ervaren!

Rated 1 out of 5 stars

Geld innen zonder meedenken – echte valkuil!

Mensen, blijf weg!

Sinds 2019 betaal ik maandelijks via GGN voor een studie die ik uiteindelijk niet heb gevolgd, maar waarvoor ik contractueel wél verplicht was te betalen. Ruim 65% van de hoofdsom is inmiddels afgelost, maar door rente en bijkomende kosten daalt de schuld nauwelijks.

Ondanks mijn jarenlange betalingen en een serieus afkoopvoorstel van ongeveer 65% van het resterende saldo om het dossier definitief af te ronden, is er geen enkele bereidheid tot maatwerk getoond.

Capabel Onderwijs presenteert zich vriendelijk, maar in werkelijkheid gaat het alleen om geld innen. Voor mij voelt dit als wolven in schaapskleren. Mijn advies aan iedereen: blijf weg, denk goed na voordat je tekent, en laat je niet vangen.

January 1, 2026

Beste Can,

Wat vervelend om te horen dat jij nog een vordering open hebt staan op basis van de overeenkomst van opdracht die wij zijn aangegaan. Wij brengen bij een uitschrijving enkel de redelijk gemaakte kosten in rekening, dus willen graag even met je meekijken naar de financiële stand van zaken. Wij ontvangen hiervoor graag je studentnummer. Kan jij ons dit aanleveren? Je mag hiervoor ook een mail sturen naar annuleringen@capabel.nl met je actuele telefoonnummer. Wij zullen je dan benaderen.

Graag komen wij alsnog met jou in contact om je ervaring te bespreken en om te kijken hoe we je kunnen helpen.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look