Van al mijn schoolcarrières was dit de mooiste en beste. Niet alleen omdat ik hier mijn diploma heb behaald, maar vooral omdat de mensen bij Capabel in mij geloofden op momenten dat ik zelf het ver... See more
Company replied
Mooie verhalen gehoord bij de start van de opleiding, maar in de praktijk bleek daar helaas weinig van waar te zijn. Mijn ervaring met deze opleiding is oprecht erg teleurstellend geweest.... See more
Lessen zijn duidelijk en de opleiding is makkelijk haalbaar naast je baan. Soms duurt het wat langer voor dat je opdrachten worden nagekeken en moet je hiervoor achteraan.
Company replied
Ik had mijn opleiding afgerond zou 6 weken wachten werden er 3 dagen meer. Inmiddels alles prima afgesloten. Kan de school aanraden ze zijn uitstekend in bijna alle opzichten. Ik wens capabel veel s... See more
Company replied
Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Daarom zetten we in korte tijd alle energie op wat belangrijk is voor onze studenten; Kort en krachtig een diploma of certificaat behalen. Met erkende en verkorte beroepsopleidingen waarbij onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 30 jaar. In Capabel Onderwijs is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom arbeidsmarktgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger. Dus richten we ons bij voorkeur op die sectoren waar veel vraag is. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met de karakteristieken van de doelgroep in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s en processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers.
Australiëlaan, 3526 AB, Utrecht, Netherlands
Replied to 86% of negative reviews
Typically replies within 2 weeks
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Ik kreeg een docent toegewezen die zelf geen praktijkervaring leek te hebben in het vakgebied. Wanneer ik vragen stelde, werd er vaak gezegd dat ik het “moest opzoeken” of “in het boek moest kijken”, waardoor ik weinig begeleiding ervaarde.
Ook de beloofde ondersteuning bij het vinden van een stage viel tegen. Ik kreeg herhaaldelijk dezelfde bedrijven doorgestuurd waar ik al eerder was afgewezen. Uiteindelijk heb ik vooral alles zelf moeten regelen, terwijl er vooraf andere verwachtingen werden geschetst.
De online lessen waren daarnaast vaak onduidelijk of slecht georganiseerd. Roosters waren niet altijd zichtbaar of klopten niet, en soms kon ik niet inloggen. Ook vielen lessen regelmatig uit zonder duidelijke communicatie.
Tijdens examens zaten we met grote groepen in één ruimte, wat erg chaotisch en stressvol aanvoelde. Daarnaast moesten beoordelingen soms lang op zich laten wachten, soms zelfs maanden.
Wat in de tussentijd wel altijd consistent bleef, waren de facturen.
dit was overigens niet alles, als ik geen ster kon aan vinken had ik dat gedaan. ik geloof ook dat de meeste 5 sterren reviews zijn van mensen die een chocolade reep kregen bij het achterlaten van een review .
Top school, heel duidelijk wat je te doen staat binnen no time een diploma
Ik heb bijna mijn volledige opleiding afgerond en alle tentamens en opdrachten gehaald, behalve de BPV-opdrachten. Door de slechte organisatie en communicatie heb ik mijn opleiding uiteindelijk nét niet kunnen afronden, wat ontzettend frustrerend is.
Tijdens mijn studie ben ik maar liefst vier keer van studiecoach gewisseld. Hierdoor moest ik telkens zelf uitzoeken bij wie ik terecht kon en hoe alles geregeld moest worden. Er was totaal geen begeleiding of overdracht.
Opdrachten werden pas na ongeveer 3,5 maand nagekeken, en dat alleen nadat ik meerdere keren had gemaild. E-mails worden vaak genegeerd, zelfs door de vestigingsmanager. Als je probeert te bellen, krijg je te horen dat je maar naar school moet komen en zelf mensen in lokalen moet opzoeken. De communicatie is werkelijk 0,0.
Daarnaast heb ik gevraagd om mijn opleiding tijdelijk te pauzeren vanwege rouw en een risicovolle zwangerschap (met bewijs). Dit werd geweigerd, terwijl tegen mijn stageplek én andere studenten in Nederland wordt aangegeven dat dit wel mogelijk is. Dat voelt erg onrechtvaardig.
Wat wél altijd op tijd gaat, zijn de facturen. Maar ondersteuning of reactie blijft uit. Eerst werd er gezegd dat 6 maanden verlenging €295 zou kosten, maar ineens werd dit €495 per 3 maanden, zonder duidelijke uitleg. Ondertussen wordt er niets nagekeken en wordt er nergens op gereageerd.
Ook wisselen docenten voortdurend, waardoor het telkens onduidelijk is bij wie je opdrachten moet inleveren.
Kort samengevat: slechte communicatie, geen begeleiding en veel tegenstrijdige informatie. Erg teleurstellend.
Net op het randje niet gehaald, wel duizenden euro’s verder. Door hun slechte communicatie. Geldwolven zijn het.

Reply from Capabel Onderwijs
Degene die het onderwijs geven wisselt teveel en zitten niet op 1 lijn.

GEEN OPLEIDING VOLGEN BIJ CAPABEL ONDERWIJS
Ik was een tijdje geleden weer geïnteresseerd om een opleiding te gaan volgen en kwam ik uit op capabel wat voor mij dan ideaal zou zijn. Wat ik niet wist is dat ik perongeluk heb ingeschreven voor een opleiding waarvoor ik het helemaal niet wou de opleiding en ik heb ook geen mailtjes ontvangen of iets. Nu zit ik met een rekening dik 830 euro. 1 ding weet ik wel ik ga het niet betalen want staat nergens dat je verplicht bent om te betalen en zal ook nog een belletje doen om hierover te spreken met capabel. Voor de mensen doe bij capabel geen opleiding.

Reply from Capabel Onderwijs
Ik vind het chill, lekker snelle opleiding en goed te doen qua stof. Maar die site is echt dramatisch.

Reply from Capabel Onderwijs
Goede communicatie en leuke docenten!

Reply from Capabel Onderwijs
Ik smeek jullie allemaal om nooit maar dan NOOIT aan te melden voor deze pure oplichting school. Ze verdienen bakken aan geld door studenten op te lichten. Geen opleiding gevolgd en geen lessen en alsnog gedreigd om 681 euro te betalen. Ohja je krijgt wel 50 procent korting als je je slechte review verwijdert ! Pure oplichters

Reply from Capabel Onderwijs
Ik heb een fijne periode gehad toen ik op de capabel in Eindhoven. De lessen op school zijn heel fijn en er zijn goede docenten aanwezig. Enige minpuntje was het contact van school met de stage dat was er nauwelijks dus daar kan aan gewerkt worden vanuit de school

Reply from Capabel Onderwijs
Duidelijke en goeie begeleiding. Goeie docenten en opdrachten

Reply from Capabel Onderwijs
Opleiding gevolgd, is prima te doen als je zelfstanding en gemotiveerd bent. Ik ben inmiddels al klaar met de opleiding, alleen vind ik het teleurstellend dat de diploma aanvraag lang duurt. Er word aangegeven in de mail dat het 4 tot 6 weken duurt, vervolgens ben ik al bijna 8 weken verder en word ik niet op de hoogte gesteld van de status van de aanvraag, en moet ik zelf telkens er achteraan om te vragen hoe t zit. En dat voor zo n dure opleiding. Ik kan nu ook niet starten bij mijn baan die ik vanuit mijn stage heb geregeld.

Reply from Capabel Onderwijs
500 euro per maand en krijg je niks voor terug, docenten zijn niet eens echte docenten maar mensen die het beroep hebben gedaan,
vraag je om uitleg?
antwoord: heb het jou 10 minuten lang uitgelegd dat is meer dan genoeg......
stage? zoek het zelf maar uit 0 hulp krijg je derbij
online les?
een robot beordeeld je aanwezigheid en de docenten kicken je soms random uit de les en word je vervolgens op afwezig gezet.
en dit allemaal voor 500 per maand

Reply from Capabel Onderwijs
Dit was de beste opleiding die ik tot nu toe in mijn gehele leven heb ervaren. Het is een opleiding waarbij je werk en studie kan combineren

Mensen, blijf weg!
Sinds 2019 betaal ik maandelijks via GGN voor een studie die ik uiteindelijk niet heb gevolgd, maar waarvoor ik contractueel wél verplicht was te betalen. Ruim 65% van de hoofdsom is inmiddels afgelost, maar door rente en bijkomende kosten daalt de schuld nauwelijks.
Ondanks mijn jarenlange betalingen en een serieus afkoopvoorstel van ongeveer 65% van het resterende saldo om het dossier definitief af te ronden, is er geen enkele bereidheid tot maatwerk getoond.
Capabel Onderwijs presenteert zich vriendelijk, maar in werkelijkheid gaat het alleen om geld innen. Voor mij voelt dit als wolven in schaapskleren. Mijn advies aan iedereen: blijf weg, denk goed na voordat je tekent, en laat je niet vangen.

Reply from Capabel Onderwijs
Learn more about other kinds of reviews.