En uempatisk oplevelse, der ikke kan anbefales
Kan på ingen måde anbefales. Når man læser "Helmich og søns begravelsesforretning"s beskrivelse af, hvilken oplevelse de ønsker at give, har jeg og min familie oplevet det diametralt modsatte. Den bedemand der kom til den første samtale, virkede utroligt uproffessionel og uforberedt. Min far var ikke medlem af folkekirken, og vi fik ingen (som i absolut ingen) vejledning i, hvordan man skal planlægge en begravelse i den situation. Vi startede med at fortælle, at vores far helt sikkert skulle bisættes fra et kapel i Sønderborg (han var blevet transporteret til Åbenrå for kremering), men bedemanden nævnte mindst 2 gange derefter, at vi jo kunne vælge kapellet i Åbenrå til bisættelsen. Han brugte utroligt lang tid på at sidde og udfylde sine papirer (og det var papirer, som i gammeldags A4 ark), hvilket gav anledning til lange pauser i vores samtale. Da jeg spurgte ind til nogle konkrete priser på urner, skulle han bruge op til flere minutter på at søge på sin PC, i pinlig tavshed, for at svare på dette simple spørgsmål.
Da vi nåede til selve bisættelsen i krypten i Sønderborg, havde vi en aftale med bedemanden om, at der skulle være åben kiste for dem der havde lyst til at se vores kære far en sidste gang fra kl. 11, da bisættelsen skulle starte kl. 12.
Kl. ca. 11.05, hvor vi som familie var mødt op i krypten, måtte min bror ringe bedemanden op, for at høre hvornår han kom. Her fik han så at vide, at vores far "ikke så så pæn ud", så han ville ikke anbefale at vi så ham (altså under 1 time før selve bisættelsen).
Sidste "stik" fik vi, da vi havde båret min fars kiste ud i rustvognen, og stod og hørte det musiknummer som vi havde valgt at sende vores far afsted med: Inden musiknummeret havde spillet færdigt, henvendte bedemanden sig til min broder og spurgte om, hvornår nummeret var slut ;(
En helt igennem uempatisk opførsel fra denne bedemand, som jeg ikke håber at andre i den situation skal udsættes for.
October 7, 2022
Unprompted review