Oure Efterskole – Bag Facaden
Oure Efterskole fremstår som en institution, der er drevet af pædagogisk ideologier og interesser, et glansbillede, som ikke harmonerer med virkeligheden. Skolen lever på ingen måde op til god efterskoleskik, ej heller de værdier og principper, der er fastsat i efterskoleloven og i deres eget pædagogiske grundlag.
Allerede fra starten blev vores søn mødt af elever, der delte historier om manglende konsekvens i forhold til brud på skolens regler. Nye elever blev nærmest opfordret til ikke at tage skolens regler alvorligt, da der sjældent var nogen reelle sanktioner.
Vi sendte vores søn til Oure med stor tillid til, at skolen kunne skabe en tryg og udviklende ramme for ham. Desværre har opholdet haft store psykiske konsekvenser for vores søn. Han har mistet tilliden til andre mennesker og fået undergravet de værdier, som vi har opdraget ham med.
Psykisk og fysisk chikane:
Vores søn har ikke været udsat for direkte mobning, men snarere konstant psykisk og fysisk chikane. Han har beskrevet en hverdag præget af frygt, uforudsigelighed og grænseoverskridende adfærd – også mens han sov. Trods gentagne henvendelser til hans huslærer om mistrivsel, blev vi forsikret om, at situationen var under kontrol. Virkeligheden var dog en anden.
Eksempler på hændelser, han blev udsat for:
• Bukser blev hevet af foran andre elever.
• Daglige dask i baghovedet, ofte allerede ved morgenmaden.
• Indånding af deodorangasser uden
konsekvenser for de involverede.
• Chikane om natten, der resulterede i
søvnmangel.
• Sprayning med deodorant op af hans ryg, mens han sov.
• Kvælertag bagfra i fællesrummet – uden
konsekvenser for gerningsmanden.
• Konstant nedsættende kommentarer om hans vægt, madindtag og udseende.
Skolens håndtering:
Trods gentagne henvendelser grundet bekymring for vores søns trivsel og skolens efterfølgende indrømmelse af svigt, har deres handlinger været utilstrækkelige. Skolen har erkendt, at de har ændret procedurer og implementeret nye tiltag grundet vores søns ophold og oplevelser, men de nægter at tage økonomisk ansvar. Vi har selv måttet betale for psykologhjælp til vores søn og for hjemtransport fra en studietur, hvor han blev udsat for yderligere chikane.
Forstander Mette Romer Søborg og bestyrelsesformand Chresten Plinius har været fuldstændig fraværende i dialogen. Til en start kontaktede vi forstanderen Mette Romer Søborg direkte, men vores henvendelse blev blot videre sendt til skolens viceforstander med juridisk baggrund, uden yderligere kommentar.
En opfordring til andre:
Vores oplevelse med Oure Efterskole har været præget af svigt og manglende ansvarsfølelse. Vi håber, at denne anmeldelse kan være en advarsel til andre forældre og elever, der overvejer at vælge denne skole. Ingen bør gennemgå de oplevelser, vores søn har været udsat for.
December 30, 2024
Unprompted review