Linux.pl po przejęciu
Linux.pl po przejęciu , to dno dna i na dnie odwierty . Cena ma się nijak do proponowanych usług.
Odradzam wszystkim , którzy szukają dobrej usługi w przyzwoitej cenie i z LUDZKIM wsparciem technicznym. Tyle w temacie .
Miałem od wielu lat u nich wykupiony serwer, głownie korzystałem z poczty i zabawy z prostymi stronami. Posiadałem usługę hosting optymalny 3gb za ok 50zł na rok. Teraz otrzymałem fakturę na 240zł na okres 3mc. Podczas rozmowy telefonicznej usłyszałem, że został wysłany email z nowym regulaminem we wrześniu 2024 i po 14 dniach został zaakceptowany automatycznie. Tylko po sprawdzeniu poczty, nic takiego nie otrzymałem. Call center przerywa podczas mówienia i starają się wciśnąć kit o rabatach i super ultra duper nowych serwerach lecz nie mówią o tym, że kwota podawana jest na 3 miesiące. Z dobrej usługi zlecieli na dno!!!
Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami. Od roku praktycznie brak reakcji na zgłaszane problemu. Wątki pozostają bez rozwiązania, samemu trzeba się ratować. Na koniec rachunek +500% ceny rok/rok. CHORE!
Hosting na cele prywatne jest obecnie droższy niż profesjonalny sklep. Przy zakładaniu konta był najtańszy. Odnowienie domeny 300% droższe niż u konkurencji. każda drobna usługa to cena z kosmosu i kłody pod nogi... Omijać szerokim łukiem !
Podwyżka 300% + problemy od 1,5 roku, od podwyżki. Od czerwca 2024 dużo się zmieniło. Jestem klientem od 10 lat - hostingi i domeny. Zgłaszam problem od czerwca 2024 do dziś że maile od kontrahentów wpadają do SPAMU albo że nie dochodzą w ogóle (wiem tylko od tych którzy zadzwonią, czemu nie odpowiadamy). Watki są zamykane przez support a odpowiedzi są automatyczne odpowiedzi bez adresowania problemu: "sprawa jest nadal w trakcie analizy. Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź." Warunkowo przedłużyłam umowę, pod warunkiem że problem zostanie rozwiązany - minęło 9 miesięcy i nic. Po roku i 3 miesiącach po nie robieniu nic przez ten czas znowu coś zostało zmienione w filtrze i wreszcie wiadomość od supportu, że poprawili... natomiast problem się pogłębił. Wieloktornie dzwoniłam, pisałam i zgłasszałam. Jest albo ignornowanie klietna albo pogorszenie usługi. Okropne doświadczenie i usługa od 1,5 roku. Nie polecam.
Używałem hobbystycznie hostingu i domeny. Cena za hosting wzrosła kolosalnie. Ale odnowienie domeny .pl to niemal 300 zł. Nie znam obecnie droższej firmy. Ja się pożegnałem.
Po latach dobrego korzystania z hostingu w linux.pl zostałem zaskoczony czterokrotnym wzrostem ceny i jednoczesnym skróceniem okresu abonamentu z 12 do 3 miesięcy – bez jednoznacznej informacji o tej zmianie. Komunikaty e-mail zawierały ogólniki o "modernizacji" i "zmianie regulaminu", ale nigdzie nie podano wprost, że za tę samą kwotę otrzymuję tylko 1/4 poprzedniego okresu.
Trudny kontakt, brak odpowiedzi na wiadomości. W końcu reklamacja zakończona lakoniczną odpowiedzią oznaczającą: „płatność = akceptacja, trzeba było nie płacić”.
Zdecydowanie odradzam korzystanie.
Cicha podwyżka o kilkaset procent. Wystawiają dla zmyłki dwie faktury jedną z domeną na rok, a drugą z hostingiem na kwartał. Normalna firma tak nie robi. Jest to nieuczciwa zagrywka godna zgłoszenia do UOKiK.
Usługa przez kilka lat była świadczona na najwyższym poziomie, bo przemianie na spółkę (i sprzedanie się innej firmie) po cichu bez informowania klientów podnieśli cenę usługi o równo 1500% (z 60zł rocznie na 900zł rocznie). Kontakt z BOK celem wyjaśnienia (jak myślałem błędu - bo miałem ustawione autoprzedłużenie) był stratą czasu. Konsultant potwierdził podwyżkę, stwierdził że to dla "mojego dobra" bo teraz usługa zawiera dodatkowe elementy (jak hosting) których nie zamawiałem i nie potrzebowałem, a na pytanie czy nie uważa, że tak duża podwyżka (i to bez informowania klientów) jest skandaliczna, odpowiedział "nie, to normalne".
Learn more about other kinds of reviews.
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.