Netmark Reviews 12

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Dołączam do głosu niezadowolonych…

Dołączam do głosu niezadowolonych klientów.

Przez lata korzystałam z usług netmark.pl. Moja usługa hostingowa była wcześniej rozliczana jako pakiet MINI w kwocie 232,47 zł brutto rocznie. Następnie została zmigrowana do pakietu Hosting Start. W praktyce koszt wzrósł najpierw do 231,24 zł brutto za 3 miesiące, a później do 332,10 zł brutto za 3 miesiące, czyli do poziomu 1328,40 zł brutto rocznie.

Nie kwestionuję prawa firmy do modernizacji platformy czy zmiany oferty. Problemem jest sposób komunikowania tych zmian. Nie otrzymałam jasnej i jednoznacznej informacji, że dotychczasowy pakiet w cenie rocznej zostanie zastąpiony usługą o kilkukrotnie wyższym koszcie. W odpowiedzi na reklamację firma powoływała się głównie na regulamin, proformy i fakt ich opłacenia, ale nie wskazała mi miejsca, w którym wprost przedstawiono nowy roczny koszt po migracji.

Dodatkowo w korespondencji pojawiały się informacje, że wiadomości mogły trafić do folderów pobocznych lub spamu. Przy tak istotnej zmianie kosztów komunikacja powinna być przejrzysta, jednoznaczna i niemożliwa do przeoczenia.

Ostatecznie przeniosłam stronę na inny hosting i zrezygnowałam z usługi. Nie polecam osobom, które oczekują przewidywalnych kosztów, jasnych zasad i prostego kontaktu w sprawach rozliczeniowych.

May 4, 2026

Netmark ocena negatywna

Netmark (obecnie netart) ma kompletnie archaiczną procedurę wydania kodu AuthInfo do transferu domeny. W 2026 roku wymaganie papierowego wniosku i wysyłki pocztą to absurd i niepotrzebna bariera, która w praktyce utrudnia przeniesienie domeny do innego operatora. Taki proces powinien być realizowany online, zwłaszcza w firmie działającej w branży IT. Dodatkowo ceny serwerów wrosły w 2025 roku około 300 zł brutto/rok, natomiast w 2026 roku ponad 1200 zł brutto/rok. Brak informacji o zmianie cenników. Zdecydowanie nie polecam!

May 5, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Zmiany na gorsze - nie polecam

Byłem klientem netmark-a przez prawie 16 lat. Po przejęciu przez nowego właściciela ceny poszły drastycznie w górę. Do tego zmiana polityki subskrypcji usług. Według cennika musiałbym płacić za zwykły hosting i kilka domen grubo ponad 2000 zł rocznie.

Przeniosłem domeny w inne miejsce, mam własny VPS i płacę około 500 zł za duuuuużo lepszą usługę.

March 3, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Firma robi wszystko aby klient padł na…

Firma robi wszystko aby klient padł na pysk. Firma została sprzedana jakimś partaczom i wszystko się u ludzi posypał. Ostatnia ich zmiana to płacenie za serwer co miesiąc. Nie na rok z góry, 3 lata do przodu, ale co miesiąc. To przykład firmy, z którą człowiek nie chce mieć nic wspólnego, uciekać jak najdalej, nie pytać i nie oglądać się za siebie. Uciekać!

February 9, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Podnieśli ceny o 600 procent!

Ceny usług zostały zmienione ekstremalnie!
Np w zeszłym roku płaciłem za hosting 146 zł za rok a tym roku chcą 888zł za rok ( 74 zł zamiesiąc).
Czyli podnieśli cene o 742zł za rok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De-facto co roku podnosili ceny co akceptowałem, ale nigdy więcej.
Nie przesłano mi nowej umowy pomimo ze zmienili warunki umowy, chamsko przesłano mi po prostu kolejną fakture.

January 30, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Ostatnie doświadczenia z firmą są dla…

Ostatnie doświadczenia z firmą są dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Przez lata uważałem za rzetelnego i konkurencyjnego partnera, jednak obecnie widzę, że była to błędna ocena.

Ceny domen i serwerów, które oferują, są kompletnie oderwane od rzeczywistości rynkowej. Do tego celowe przeciąganie wydania kodów do transferu wygląda na próbę utrudnienia klientowi odejścia do innego operatora. Takie praktyki są skrajnie nieprofesjonalne.

Najbardziej oburzające jest jednak naliczanie opłat za okresy, w których realnie nie wykonujecie żadnych usług. To działanie, które trudno nazwać inaczej niż próbą naciągnięcia klienta.

Po tych doświadczeniach kategorycznie odradzam współpracę z firmą. Zdecydowanie nie polecam i nigdy więcej nie skorzystam z usług. Mam nadzieję, że chociaż ta opinia skłoni Państwa do refleksji nad sposobem traktowania wieloletnich klientów.

December 10, 2025

Dramat

Dramat, wieloletnim klientom drastycznie podniesiono ceny, która nie jet adekwatna do jakości. Widać, że zmiana z jednoosobowej działalności na spółkę z o.o. wyszła tylko i wyłącznie na niekorzyść klientów... wogóle nie polecam

October 22, 2025

Ostrzegam przed netmark.pl

Firma celowo utrudnia wydanie kodu AuthInfo potrzebnego do transferu domeny – żądają niepotrzebnych formalności (np. kwalifikowanego podpisu elektronicznego). Przed wygaśnięciem domeny drastycznie podnoszą ceny za odnowienie, a o podwyżkach cen i końcu ważności informują w ostatniej chwili. Zdecydowanie nie polecam – jeśli cenisz swobodę i uczciwość, wybierz innego operatora!

November 21, 2025

Podwyżka o 550% i obniżenie jakości usług

Przez kilkanaście lat byłem klientem netmarku, bardzo sobie (i wszystkim dookoła) chwaląc. Jednak po zmianie właściciela firma zrobiła zwrot o 180 stopni. Wcześniej fajna usługa z fajnym supportem, względnie niedrogo. Teraz? Co chwilę jakieś problemy, połączenie się z supportem prawie nierealne, a cena dużo wyższa niż u konkurencji. Oczywiście do tego utrudniają przeniesienie danych gdzie indziej.

November 3, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Uniemożliwiają przeniesnienie domeny aby płacić bardzo drogie przedłużenia

Po zmianie właściciela bardzo podnieśli ceny, a gdy chciałem przenieść domenę to mi to uniemożliwili. Oficjalnie poprosili o prośbę pisemną i możliwość przesłania kodów do przeniesienia domeny pocztą, co by trwało dłużej niż czas, który pozostał do wygaśnięcia domeny. W momencie gdy domena była zablokowana ale po wygaśnięciu nie było już możliwości jej przeniesienia, czyli praktycznie uniemożliwili przeniesienie domeny prosząc o "okup" za jej przedłużenie. Co gorsza po wygaśnięciu domeny inna złośliwa firma wykupiła domenę w ciągu sekundy i żąda swojego haraczu. Musiałem zmienić domenę i obniżyć dostępność i reputację działalności.

October 25, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Zastanawiam sie skad taka wysoka ocena

Zastanawiam sie skad taka wysoka ocena, ta firma nawet na 1 nie zasuluguje, wyrolowuje klientow na 3x wyzsze fv. co chwile padaja tam serwery, bok robi zgloszenia z takim opoznieniem ze caly dzien firmy stoja. jest katastrofa! o uzyskaniu auth-info mozna pomarzyc

March 17, 2025

Uwaga na firmę Netmark Sp. z o.o. OSZUŚCI

Uwaga na firmę Netmark Sp. z o.o. (netmark.pl) świadczącą usługi hostingowe i rejestracji domen.

Firma od 18.12.2024 została przekształcona z jednoosobowej działalności gospodarczej (działającej pod nazwą Netmark Rafał Krzysztoń) na Netmark Sp z o.o. działającą w ramach grupy NET ART.

Spółka od 18.12.2024 podniosła ceny swoich usług średnio o 500% nie informując wcześniej o tym swoich klientów. Spółka powołuje się na wysłanie maila do klientów w dniu 18.12.2024 w którym informowała o zmianie regulaminu, jednak ani słowem nie wspomniała w treści maila o podniesieniu cen usług, ani nawet nie załączyła regulaminu w mailu czy w odnośniku. Poinformowała tylko ogólnikowo, że regulamin uległ zmianie i można się z nim zapoznać na stronie netmark.pl.

Działanie to spowodowało lawinowy odpływ klientów z Netmark i zostało szeroko opisane w internecie.

Istotna zmiana warunków świadczenia usługi przez Netmark sp z o.o. oraz zmiana podmiotu świadczącego usługi (z jednoosobowej działalności gospodarczej na spółkę) rodzi szereg obowiązków informacyjnych dla stron pierwotnie zawartych umów. Są to obowiązki wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych, które rodzą konieczność poinformowania strony o zmianie administratora danych, polityce przetwarzania danych osobowych, a także m.in. obowiązki informacyjne o możliwości wniesienia sprzeciwu do przetwarzania danych osobowych i żądania ich usunięcia. Zaniechanie w niniejszej sprawie tych obowiązków, stanowi naruszenie prawa przez Netmark. Sp. z o.o.

Ponadto istotna zmiana warunków świadczenia usługi przez Netmark, polegająca na drastycznym podniesieniu cen za usługi (kilkaset procent w odniesieniu do poprzednich cen), rodzi obowiązek prawny poinformowania stron umów zawartych pierwotnie z Netmark Rafał Krzysztoń o zmianie istotnych warunków umowy, wyznaczając stronom termin po upływie którego zmiany zaczną obowiązywać, z zaznaczeniem że brak ich akceptacji przez stronę wyrażony w sprzeciwie do nowego wzorca umowy (regulaminu) powoduje rozwiązanie umowy. Powyższy obowiązek prawny nie został spełniony przez Netmark.

Działanie Netmark Sp. z o.o. nosi znamiona praktyki naruszającej zbiorowe interesy konsumentów.
Znajdziecie na rynku mnóstwo uczciwych firma świadczących usługi hostingowe oraz rejestracji domen, do takich Netmark z pewnością się NIE zalicza. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem.

February 25, 2025

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look