Manon Toma Reviews 38

TrustScore 5 out of 5

4.8

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Als videomarketeer zocht ik vooral naar een RESET naar betere bedrijfspositionering en gerichter groeipad, ook als persoon. Het 'kabbelde en zwabberde' me teveel. Na 1 sessie samenwerken stuiterde ik... See more

Company details

1. Counselor
  2. Market Researcher
  3. Online Marketing Agency

Written by the company

Je klanten lopen al met je weg. Nú de rest van het land nog. Je hebt geen 10K volgers nodig voor 10K+ maanden. Je hebt een 10X positionering nodig die je meer klanten, omzet én autoriteit oplevert. ⚡️Meer 'spaar-ze-allemaal' klanten TOMA betekent in marketingland: ‘top of mind awareness’. Ik heb die naam dus niet voor niets! Krijg die voorkeurspositie waardoor je de fijnste klanten aantrekt.  ⚡️Van 'youniverse' naar 'customer-centric' aanpak Coaches en bureau’s zijn gefocust om jóu ‘in the picture’ te zetten. Ik draai het 180 graden om en zet jóuw klant ‘in the picture’. Ideaal als die online poppenkast ook niet jouw ding is.  ⚡️Winnen met je bedrijf, zónder jezelf te verliezen Uit faseren wat níet (meer) voor je werkt, zodat je excelleert op wat wél voor je werkt. Doe uitzonderlijk weinig, maar doe dat uitzonderlijk goed: dát is een 10X positionering. Marktonderzoek - Strategie - Positionering

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

De klantbijbel raad ik iedere…

De klantbijbel raad ik iedere ondernemer aan. Het is super waardevol om je klant goed te leren begrijpen en waardoor je letterlijk de taal van je klanten gaat praten in je mails, socials etc. Ik verkocht amper wat maar dat is door de klantbijbel echt verleden tijd.

June 18, 2025

Dankjewel Debby en uiteraard ook te gek dat je in Powerful Positioneren™ zit 🙌

De radartjes draaien weer

Ik heb een Fascinate sessie gedaan met Manon. Ik was erg benieuwd naar de methode. De sessie gaf me een hoop nieuwe fijne inzichten. Ik zat behoorlijk vast in mijn bedrijf en marketing. Door de vragen en het meedenken van Manon zijn de radartjes weer gaan draaien. Ik heb het idee dat ze mij echt zag. Ondanks dat we maar 2 uur samen zaten. Ik ga de komende tijd zeker proberen om de Fascinate methode toe te passen in mijn marketing.
Ik was al fan van Manon, maar nu nog ietsje meer.

August 7, 2025

Reply from Manon Toma

Thanks Arlette! Wat fijn dat de test en de sessie geholpen hebben met het hervinden van die creativiteit! Nu lekker rammen met die marketing 🔥

Rated 5 out of 5 stars

Manon heeft mij geholpen om uit mijn positioneringdip te komen. Dat doet ze niet door je in een hokje te stoppen of je te dwingen volgens haar methode te werken. Nee, Manon kijkt naar wie jij bent, wat je talenten zijn en hoe je hier het allermeeste uithaalt. Dat is precies wat je nodig hebt als je al jaren onderneemt en je jas te krap wordt, dan heb je een nieuwe, grotere jas nodig. Ga die maar eens vinden als je met je neus in je eigen business zit en daar dus een blinde vlek voor hebt. Manon is de beste in haar vak. Ze is scherp, doortastend, ongelofelijk creatief en een erg leuk mens om mee te werken. Ik heb inmiddels mijn nieuwe, grote positioneringsjas aangetrokken en kijk weer met volle trots naar het bedrijf dat ik heb staan. Thank you Manon. You rock!

February 21, 2025

Ahwww thanks Manouk!!!

Geen showpony gedoe

Voordat ik bij Manon startte, zat ik vast in de massa: elke dag posten, het algoritme achterna rennen en intussen het plezier verliezen. Verkoop bleef uit en ik had geen idee hoe ik mijn ideale klanten écht moest aanspreken.

Manon hielp me stap voor stap mijn plek in te nemen als de Familiepsycholoog. Geen showpony-gedoe of geforceerde sales, maar een manier van ondernemen die wél bij me past. Met haar humor, praktische tools en liefdevolle schop onder m’n kont ontwikkelde ik drie nieuwe programma’s die meteen goed verkochten.

Dankzij haar leerde ik marketing doen met lef, mezelf neerzetten zonder poespas, en gezinnen aantrekken die perfect passen bij mijn praktijk. Extra fijn: via de WhatsApp-groep kan ik altijd terecht met vragen en blijf ik continu geprikkeld en gesteund.

Manon overdelivert altijd, daagt je uit en houdt het tegelijk down to earth.
Wil je jezelf sterk positioneren zonder trucjes of oppervlakkige tips? Dan is Manon degene die je moet hebben.

August 19, 2025

Reply from Manon Toma

Yes! Dank voor deze review Mirjam :-)

Rated 5 out of 5 stars

scherp, analytisch en ziet razendsnel waar het niet lekker loopt

Ik wil je complimenteren voor wat je brengt. Je bent scherp, analytisch en ziet razendsnel waar het niet lekker loopt in de marketing. Dat vertaal je in je cursussen en workshops, waarin je mij meeneemt van naar een praktische oplossing met altijd met een vleugje humor. Daarbij heerlijk hoe je ook de nieuwe ontwikkelingen, zoals een op maat gemaakte AI assistenten daar geniet ik van!

Voor ik met jou werkte, wist ik veel over online, reclame en marketing, maar ik had geen helder overzicht. Het voelde als losse flodders. Toen ik de Klantbijbel kocht, merkte ik al hoe doordacht jouw opbouw was. Daarom besloot ik de stap te zetten naar Powerful Positioneren.

Dit heeft mij geholpen om mijn visie, aanbod en positionering helder te verwoorden en te structureren. En dit kan ik nu met vertrouwen uit dragen zowel in klant gesprekken als in mijn online zichtbaarheid. Dankjewel Manon!

Aan anderen zou ik zeggen: begin eens met een kleine workshop, zodat je zelf kunt ervaren hoe Manon uitlegt en werkt. Dan weet en voel je meteen of het aansluit.

August 19, 2025

Dankjewel @Debora - Herken Je Merk❤️‍🔥

Rated 5 out of 5 stars

Toma Translate; helpt je eigen business in woorden te vatten

Of ik even een review wil schrijven? Ja hoor, natuurlijk!

Ik kwam bij Manon terecht na een LinkedIn-post over de Klantbijbel. Eén DM gesprek later was ik klant. Ik kende haar alleen van horen zeggen; Tibor had ooit gezegd: ‘Manon is een goeie als het gaat om positionering en marketing.’ Dat speelde zeker mee in de snelle besluitvorming.

Wat me direct raakte, was de taal die Manon gebruikt in haar content: scherp, humoristisch, eigen. Ze hanteert een vocabulaire dat je aanzet tot denken. Ik noem haar gekscherend ‘Toma Translate’ want ze weet gewone woorden zó te verpakken dat je precies snapt wat ze bedoelt. Ik zocht iemand die goed meedenkt, niet iemand die een programma over de schutting kiepert. Dat is precies wat Manon doet.

Zelf leef ik met een chronische ziekte, wat energie en gezondheid grillig maakt. Manon snapt dit omdat zij ook dealt met een chronische ziekte. Hoe zij ondanks haar beperkingen een krachtig bedrijf heeft opgebouwd, vond ik inspirerend. Ik wilde van haar leren: hoe organiseer je je bedrijf op een manier die past bij je energie en tegelijkertijd impact maakt?

Inmiddels heb ik meerdere programma’s van haar gevolgd waaronder de Tiny Training over de Klantbijbel (vette aanrader), Powerful Positioneren en Fascinate. Fascinate legt bloot hoe anderen jou zien als je op je best bent en geeft je een manier om klanten aan te trekken op een manier die bij jou passen, zonder te vervallen in 'kijk mij eens geweldig zijn' marketing.

Wat Manon anders maakt? Ze is geen standaard businesscoach, maar een sparringpartner die goed luistert. Ze confronteert zonder oordeel, stelt rake vragen, en helpt je perspectief verschuiven. Geen ‘je moet dit of dat’, maar: ‘wat kan er wel?’ Haar energie is positief en aanstekelijk; bij haar geen gejammer, maar beweging.

Sinds ik met haar werk, is mijn perspectief op ondernemen veranderd. Waar mijn focus eerst lag op ‘hoe combineer ik mijn bedrijf met een chronische ziekte?’, kijk ik nu naar: hoe bouw ik een business die klopt voor mij én mijn klant? Dat leverde direct meer rust op, meer omzet en vooral vertrouwen dat ik mag bouwen op mijn manier, in mijn tempo.

Manon helpt je niet alleen strategisch verder, ze zorgt dat je jezelf weer als ondernemer ziet. En dat is misschien wel de grootste winst.

August 11, 2025

Reply from Manon Toma

Super bedankt voor deze mooie review Francien!

Het resultaat van ChatGPT’s

Ik heb bij Manon de Chatbot Klantenprofiler aangeschaft. Ik heb hiermee een klantprofiel gemaakt voor mijn aanbod. En ben de bot gaan gebruiken voor content te maken. Eerste doel: mezelf en mijn bedrijf opnieuw positioneren. Resultaat bereik op Insta van 7k naar 1,2 mlj. Dagelijks berichten van herkenning en vragen hoe ze met mij kunnen samenwerken. Volgende doel: consistente verkopen. Ik heb de CAPES bot aangeschaft en mijn content strategischer is geworden en leidt naar verkopen. Dagelijks verkoop ik mijn online producten. Dank je wel.

June 28, 2025

Reply from Manon Toma

Geweldig Monique! Dankjewel voor je review!

Dank je wel Manon🤗

Even een shout out naar deze fantastische vrouw ⚡️Manon Toma.

Ik heb haar klantbijbel sprint gevolgd en ook al is dit compleet nieuwe materie voor mij (lees normaal haak ik na de eerste dag al af), houdt Manon mij bij de les met haar humor en omdat ze het echt boeiend verteld!!!

Ik heb hier veel van geleerd, hoe zelf ik het voor elkaar kan krijgen om mijn klanten beter te gaan begrijpen zodat ik er nog beter voor hen kan zijn. Voor mij was het ook echt een opluchting dat waar ik bij andere business coaches op bleef hangen, wie is nu mijn ideale klant? Dat Manon daar een hele andere kijk op had waarvan ik meteen voelde ja dit past bij mij. En hiermee kan ik verder!

Manon blijft ook verrassen ze geeft echt zoveel waarde in haar trainingen! Ik kan voorlopig weer vooruit.
Dank je wel Manon 🤗😘😃

April 7, 2025

Reply from Manon Toma

Yes thanks Willemijn! Zo tof dat je erbij was!

Jaaa she did it again!

Jaaa she did it again! M'n tweede sprint die ik bij Manon kocht en full focus meedeed en weer ben ik ondersteboven van de waarde, de opzet van de training en de mega hands on gerichte training die je echt AAN het werk zet. Oh en de humor en heerlijke metaforen. Zo blijft het hangen! :) Zo knap hoe Manon ervoor zorgt dat het geen programma is wat op de plank blijft liggen. Ik wist dat klantonderzoek doen belangrijk is maar nu weet ik ook hoé ik dit aan kan pakken. De theorie maar ook de praktische tips zodat je het direct kan gaan doen. Door deze training heb ik veel meters gemaakt (ook buiten m'n comfortzone) in een korte tijd! Tip voor jou als je ook 'iets' met klantonderzoek wilt. Twijfel niet, bij Manon moet je zijn.

March 28, 2025

Reply from Manon Toma

Ontzettend bedankt dat je er wederom bij was Dionne!

Boven verwachting

Klantonderzoek was niks nieuws voor mij, dacht ik. En toch heb ik weer een enorme hoeveelheid inzichten opgedaan bij Manon's training hierover. Manon's manier van er naar kijken, van uitleggen en van vastleggen is zo fijn, lekker anders en super helpend. Ze weet een enorme hoeveelheid kennis en informatie super te verpakken en overtreft ook deze keer weer dubbel en dwars mijn verwachtingen.

March 29, 2025

Reply from Manon Toma

Dankjewel Linda voor wederom je vertrouwen in mij. Deze woorden betekenen veel voor me 💜

Rated 5 out of 5 stars

Dit is de tweede keer dat ik mee heb…

Dit is de tweede keer dat ik mee heb gedaan aan een sprint van Manon en iedere keer vind ik het jammer dat het weer is afgelopen. Het brengt iedere keer weer nieuwe inzichten en energie. En haar manier van uitleggen en metaforen maken dat dingen die lastig zijn toch begrijpelijk worden. Alsof dingen die ik eerder bij andere coaches heb geleerd nu eindelijk in elkaar klikken en het spreekwoordelijke kwartje valt ;).
Het mooie aan de Klantbijbel sprint vind ik dat ik mijn product nu al een paar keer heb verkocht. Ook al was ik al tijden niet meer actief op social media en moet je toch weer eerst wat opbouwen. Dat doet dus de juiste klanttaal gebruiken.

March 28, 2025

Tof dat je er weer bij was Lizzie! 🎉

Stelt nooit teleur

De Power Product Sprint was goed opgezet en aangeleverd, prettig uitgelegd en actiegericht (waar ik van hou).

Ik heb er, gevoelsmatig zonder enige moeite, (door de goede set-up van deze training) een productidee uitgeknald dat ik binnen no time 10x verkocht.

En dat voor mijn allereerste workshop, terwijl mensen vaak moeten 'wennen' als je iets nieuws doet. Niet dus!

Dit product is nu de aanleiding voor een heel tof vervolgaanbod. En zo rolt de bal!

Voel me (o.a. hierdoor) weer helemaal aangezwengeld om makkelijk te denken, snel te handelen + klantgericht (marktgestuurd) te ontwikkelen.

Ik was al fan van Manon - en dat blijf ik!

November 26, 2024

Dankjewel Joyce! Dit maakt mijn dag 💜

Rated 5 out of 5 stars

De power product sprint heeft me…

De power product sprint heeft me ontzettend geholpen om uit mijn 1 op 1 traject kleine maar krachtige producten te maken. Ik heb nu een methode geleerd waarmee ik jaren vooruit kan en nooit meer om inspiratie verlegen hoef te zitten. Ik heb al eerder zitten stoeien met het bedenken van kleinere producten maar liep hierin mega vast (nu begrijp ik waarom).
De lessen zijn heel gestructureerd en duidelijk. De humor en het enthousiasme van Manon maken dit weer een TOP training!

November 29, 2024

Reply from Manon Toma

Thanks Paulien dat je er alwéér bij was 🤣 En fijn te horen dat ook deze training een favorietje is!

Rated 5 out of 5 stars

Weer een verfrist concept dat mijlenver van concurrentie af staat

Ik kende Manon al van een eerdere samenwerking en ze is voor mij altijd de absolute nummer 1 gebleven op het gebied van personal branding. Niemand heeft een brein zoals die van haar die de perfecte woorden weet te vinden en dat wat jou zo anders maakt helemaal naar voren te halen. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend meteen bij haar terug te komen nu ik samen met nieuwe partners bezig ben met een nieuwe afslag voor ons bedrijf, waarbij we ook een nieuwe positionering moesten.

Wij zijn zelf marketingexperts, maar je eigen branding en positionering bedenken is een gevecht met blinde vlekken waar je niet uitkomt. Zelf bleven we ook een beetje hangen in de 'dertien in een dozijn' marketing. Daarnaast is Manon dus de expert op dit gebied. Ook deze keer heeft ze niet teleurgesteld, ze stelt scherpe vragen om vervolgens de pijlen met een schot in de roos erin te schieten. We waren na de eerste sessie nog veel enthousiaster en hebben nu absoluut weer een concept in handen waarbij we ver van de concurrentie af staan!

July 23, 2024

Thank you Mieke! Ontzettend bedankt voor de samenwerking en deze review 💜

Rated 5 out of 5 stars

Alle puzzelstukjes vielen op z'n plek

Voordat ik met Manon ging werken aan mijn positionering had ik het gevoel in een soort identiteitscrisis te zitten. Ik had een goed lopende praktijk maar miste de uitdaging en het enthousiasme. Ik had geen idee hoe ik dit weer terug kon vinden. Ik wist dat ik het anders wilde maar had geen idee waar te beginnen. Ik volgde Manon al een tijdje en toen ze met een nieuw programma kwam wist ik: dit is het moment om met haar samen te werken. Door het programma ging ik letterlijk terug naar de basis van mijn bedrijf en heb ik nu het idee dat ik mijn skills en talenten aan de juiste mensen aanbied op de juiste manier. Ik voel de passie weer stromen en heb mijn werk zo ingericht dat zowel ik als mijn klanten het beste krijgen van wat ik te bieden te heb. De video's zijn geweldig om te kijken. Manon is een meester in het geven van sprekende voorbeelden. De puzzelstukjes vielen gedurende het programma steeds meer op z'n plek. De begeleiding van Manon in de Whatsappgroep en tijdens de Powercalls is als een kers op de taart. Met haar kennis, ervaring en creativiteit helpt ze je meteen op weg als je even ergens vast loopt. Ze bekijkt het altijd vanuit jouw klant en zal je nooit regels of restricties opleggen. Wat ik verder superfijn vind aan Manon is dat ze heel erg goed luistert naar de wensen van haar klanten (dit leert ze jou ook te doen) en je krijgt alle up dates en hulpmiddelen aangereikt om dat resultaat te halen waar je zo naar verlangt. Ik heb nu helder bij wie en met wat ik het meest tot mijn recht kom. Dit geeft naast rust en focus ook heel veel motivatie en enthousiasme terug. Als ik niet was ingestapt dan liep ik waarschijnlijk nog steeds te stoeien met mijn aanbod waardoor ik lang rondjes had kunnen blijven lopen!

July 15, 2024

Reply from Manon Toma

Dankjewel Paulien voor je review!

Rated 5 out of 5 stars

Werken aan mijn bedrijf met de hulp van Manon

Werken aan mijn bedrijf met de hulp van Manon is zo tof! Ik heb onlangs haar training gevolgd over klantonderzoek. De training is hands-on. Het materiaal gevarieerd: video’s, templates, voorbeelden. Ik heb volop ideeën gekregen hoe ik deze zomer klantonderzoek ga doen. Wat ik zo leuk vind aan Manon is dat ze zo fijn kan relativeren, om dingen kan lachen en daarmee haar kennis en tips op een aantrekkelijke manier overdraagt. Ik ben fan!

May 31, 2024

Merci Anneke!

Rated 5 out of 5 stars

Absoluut waar voor je geld!

Ik heb twee trainingen afgenomen bij Manon (klantonderzoek en Tiny mighty offers). Beiden waren super duidelijk en praktisch ingericht. Manon heeft de gave om dingen heel simpel te maken, inclusief handige templates of outlines die je kunt gebruiken om ermee aan de slag te gaan. Dit maakt de slag naar je dagelijkse werk zoveel makkelijker en het resultaat van de training zoveel groter. Je denkt daardoor niet alleen anders, maar leert het ook anders te doen. Een manier die je misschien nog wel eigen moet maken, maar die niet stopt nadat je cursustermijn is afgerond. Ik raad haar trainingen zeker aan, absoluut waar voor je geld!

May 28, 2024

Reply from Manon Toma

Dankjewel Loes! Heel fijn om te horen dat je er zoveel aan hebt gehad. Succes!

Rated 5 out of 5 stars

Enthousiast (en ik heb al best wat coaches voorbij zien komen)

Ik heb wat korte trainingen van Manon gevolgd en ben erg enthousiast; het is een fijne en praktische combi van goede uitleg (die blijft hangen door metaforen en plaatjes) en templates waarmee je dat wat je leert, ook daadwerkelijk in de praktijk kan brengen!

Verder fijn dat Manon eerlijk is, geen gouden bergen belooft en duidelijk maakt dat er geen shortcut is, maar het wél loont om strategisch te denken.

May 3, 2024

Reply from Manon Toma

Dankjewel Anne voor je review!

Rated 5 out of 5 stars

Ik heb de back to basics training…

Ik heb de back to basics training gevolgd bij Manon en ik heb deze als zeer positief ervaren. Voor deze training had ik best wel wat moeite hoe ik mezelf het beste online kon verwoorden en presenteren. Nu is het voor mij veel duidelijker en gaat het mezelf online presenteren veel beter af. Ook het stukje marketing begin ik steeds leuker te vinden om te doen.
Ook al ben ik een beginnende ondernemer,toch heb ik er heel veel van geleerd. Ook de wattsap groep en Q&A heb ik als zeer positief ervaren. Manon denkt echt met ons mee en geeft ook zeer goede adviezen waar je iets aan hebt. En dat alles met een vleugje humor, wat ik erg prettig vind. Ook de samenwerking tussen andere deelnemers vond ik erg fijn en positief.
Ik kan Manon ook zeker aan andere ondernemers aanbevelen.

March 29, 2024

Dankjewel Patricia!

Rated 5 out of 5 stars

Manon is het missende puzzelstukje waar veel ondernemers naar zoeken

Na een brainstorm, een VIP-dag en een paar losse trainingen heb ik nog steeds geen genoeg van Manon ;-)

Haar praktische aanpak en de fascinate methode bleek toch nét dat stukkie te zijn wat ik nog nodig had.

Had al vaker hulp in geroepen van derden maar dacht elke keer daarna: 'ja oké prima, het zal wel maar ik geloof toch dat dit nu nét niet was wat ik nodig had en wat me verder gaat helpen.'

En toen was daar dus Manon. Elimineren om te excelleren zoals ze zelf altijd zegt maar wat ze vooral in gang heeft gezet is dat het idd kan zoals ik het wil en niet zoals het merendeel van de coaches vertelt dat het zou moeten.

Kortom de helderheid en praktische vertaalslag waar ik naar zocht kon en kan ik bij Manon halen.

Verder ga ik heel goed op haar eigenwijsheid/eigenzinnigheid. Kortom ik vind Manon een aanrader!

August 10, 2023

Reply from Manon Toma

Dankjewel Inge voor je mooie woorden!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look