Meget problematisk forløb – kan ikke anbefales
Jeg kan desværre på ingen måde anbefale SK-EL efter et meget problematisk installationsforløb i min lejlighed, som samlet strakte sig over ca. seks uger, selv om arbejdet oprindeligt var planlagt til omkring to uger.
Projektet var aftalt igennem 3Byggetilbud og var præget af gentagne fejl, mangelfuld planlægning og flere efterfølgende udbedringer.
Et af de mest alvorlige forhold var, at en gammel installation, som jeg fik oplyst var afbrudt, fortsat var spændingsførende. Det medførte, at en tømrer fik et strømstød og måtte på hospitalet. Det var en meget alvorlig situation og rejste naturligt tvivl om installationens sikkerhed.
Derudover blev der begået en væsentlig fejl i gangen: Elektrikerne havde glemt at føre en nødvendig ledning korrekt til en stikkontakt. Uden at informere mig valgte de efterfølgende at føre kablet ud i opgangen og derfra tilbage ind i lejligheden til stikkontakten, endda i samme kanal som internet/coax-kabler. Det fremstod for mig som en uacceptabel og ikke-faglig løsning. Denne fejl medførte, at væggen senere måtte åbnes igen og efterfølgende mures og males på ny.
Jeg konstaterede også, at der flere steder var monteret ældre/brugte afbrydere i forbindelse med en ny installation, uden at jeg var informeret eller havde accepteret det. Da jeg påpegede det, blev de udskiftet.
Der var desuden yderligere fejl, herunder forkert sikring til ovnen, beskadiget tavleafdækning og manglende tilslutning af emhætten, som jeg selv måtte opdage efterfølgende. Det krævede flere ekstra besøg før installationen fungerede korrekt.
På grund af de mange forhold følte jeg mig nødsaget til at få en anden autoriseret elektriker ud for at gennemgå installationen og dokumentere fejlene. Flere af de konstaterede forhold blev efterfølgende udbedret af SK-EL. SK-EL accepterede at dække udgiften til den anden elektriker, men afviste at give reduktion i den samlede pris, selv om forløbet havde været usædvanligt problematisk.
Samlet set har processen været meget belastende med gentagne håndværkerbesøg, åbning af vægge, efterfølgende malerarbejde og behov for løbende opfølgning fra min side for at få installationen korrekt og sikker. Forløbet gav mig desværre en oplevelse af manglende transparens og tillid undervejs.
Jeg kan derfor ikke anbefale SK-EL og ville personligt ikke vælge dem igen til el-arbejde.
Installationen fungerer nu, men kvalitetssikringen og projektstyringen undervejs har efter min oplevelse været langt under det niveau, man med rimelighed kan forvente ved en ny elinstallation.