Har för första gången lämnat in…
Gäller Busfrö i Norrköping
Har för första gången lämnat in kläder/saker för försäljning på Busfrö.
Lämnade in 2 stora kassar den 1a augusti enligt direktiv för höst/vinter säsong.
Och nu så här i efterhand, nog bland det dummaste jag gjort!
Har nu sett både på deras sida och andra sidor för recensioner att det finns många som upplevt samma sak som mig.
Jag lämnade in en hel del nya och mycket bra begagnade kläder/saker.
Så gott som allt har aldrig kommit ut i butiken i dagsläget, ett par saker har jag sett 2 har blivit sålt enligt personalen de andra vet man inte var de är.
Jag har besökt butiken några gånger och varje gång får man olika svar, en personal för några veckor sedan ( när inget fanns i butiken ännu) sa att allt förmodligen gått till välgörenhet, då saker i sämre skick är svårt att sälja?????
Jag får också veta att de får in så mycket så det går inte att ta hand om allt!
Veckan efter hittade jag 2 saker, vid frågan om var resten var fick jag svaret att det inte hunnit få ut det ännu men att det blivit prismärkt 27 augusti.
Idag fick jag veta att 1 sak blivit sålt på hem avdelningen 19 kr men de vet inte vad? Och inte jag heller, eftersom de inte listar vad det är!
Och att ett klädesplagg sålts men de vet bara märket, så jag vet att det var en Rock & Blue skinnjacka i nästan nyskick 170kr.
När jag undrar över alla andra saker säger först en personal att det har tagits bort för att det inte blivit sålt, det görs efter 2 månader
Men det går inte ihop, de har ju inte gått 2 månader sen de prismärktes ännu, en mindre varit ute i butiken.
En personal till kommer och det blir väldigt uppenbart att det inte finns någon som helst koll på det som kommer in till butiken, ingen förteckning över vad som lämnas in, eller vad som kommer ut i butiken till försäljning, eller vad som gått till välgörenhet.
Mina funderingar blir såklart först och främst att är det ens lagligt att bedriva verksamhet på det här sättet?
Varför tar man emot så mycket så att man inte har koll över vad som lämnas in och att man inte kan hantera allt.
Jag ser att alla som skriver här med samma åsikt får till svar att: de upplyser om att man ska vara "klar" med de saker man lämnar in, och det är man ju såklart annars hade de ju inte lämnats in.
Men det är ju ingen ursäkt till att behandla människors egendom på det sättet, eftersom man ju ändå uppger att de ska sälja sakerna, det är ju inte samma sak som att lämna in till välgörenhet direkt själv.
Tyvärr så leder ju den här bristen på kontroll över verksamheten till att många blir misstänksamma och missnöjda, vilket är tråkigt, för jag och säkert många med mig tyckte/tycker nog att det är en bra idé i grunden.
Jag kommer ju såklart lämna själv direkt till välgörenhet nästa gång, för jag jag känner mig tveksam till den verksamhet det är idag.
Och jag förstår att några pengar kommer jag aldrig se, och det överlever jag, men det finns kanske de som lämnar in kläder som t.ex. barnen vuxit ur och som behöver de kronor de kan få som bidrag till inköp av nya, vi vet ju alla att det är många som har det tufft i vårt land idag.
October 14, 2025
Unprompted review