Man oplever sig set og respekteret for den man er. Lærerne er omsorgsfulde og dygtige. Man får hurtigt venner. Når man læser, de negative anmeldelser, kan man slet ikke genkende skolen. Måske har... See more
Company replied
Vi kan varmt anbefale Femmøller Efterskole. Vores datter gik på skolen i 9. klasse i skoleåret 2025/2026, og vores oplevelse har været meget positiv. Selvom det er en forholdsvis lille e... See more
Company replied
Jeg havde en rigtig god oplevelse, med at gå på Femmøller efterskole. Jeg gik på styling linje, og det var rigtig godt og lærigt. Jeg fik også rigtig meget hjælp af både Bjarne og Maria. Jeg ved at mi... See more
No recent history of asking for reviews
Replied to 100% of negative reviews
Typically replies within 1 month
Pas på med denne efterskole. Vores dreng følte sig ikke klar til ungdomsuddannelse efter 9. klasse, og havde besluttet sig for at tage på efterskole i 10. klasse. Desværre faldt vores valg på denne efterskole på djursand, hvilket blev en dårlig oplevelse på alle måder. Der gik præcist en uge før han var blevet hjemsendt førstegang, af skolelederen selv som var blevet irretereret over at de unge mennesker en lørdag aften ikke var i seng kl 23. Derefter var det dårlig oplevelse på dårlig oplevelse, han havde aldrig en success på skolen, selvom han forsøgte. Efter nytåret var årgangen reduceret med 40% ... enten var elever blevet smidt ud eller valgte at stoppe.
Skolens lærerere og ledere har efter min mening ikke overblikket, og har ikke overskuddet og økonomien til at give disse børn en god oplevelse - så jeg vil anbefale alle at undgå denne skole.
Jeg har selv været elev på Femmøller efterskole for lidt siden, og må sige jeg virkelig ville tænke mig GRUNDIGT om inden at vælge denne.
Jeg oplevet mobning både ved spisebordet fra min såkaldte “familie gruppe” og havde det dårligt socialt hele året trods af utallige forsøg på samtaler med ens “vejleder” uden der blev gjordt noget ved det.
Alt det der står på hjemmesiden, til rundvisninger, og vises på sociale medier ser så godt ud - men denne efterskole er vidst ikke for alle. Størstedelen trives fint - MEN os mange tilbage fik det så dårligt de enten ikke kunne fortsætte efterskole året, eller måtte blive hjemsendt flere gange pga man er trist for at være der for eksempel mig, simpelthen pga hele skole miljøet. Jeg og flere oplevede at lærerene havde farvoritter, som selfølgelig var dem som ingen sociale problemer havde med de andre elever og som trives fint, men os tilbage som havde det svært fik ingenting.
Maden i køkkenet var mildt sagt dårlig, vi ku fx finde på at få medister som på bagsiden var helt RÅ.. Eller mad som overhovedet ikke var færdigt. Man blev generelt behandlet som ingenting dernede, og trods utallige snakke mellem mine forældre og lærene dernede om at “det hele nok skulle gå og blive bedre” blev det kun værre og værre og intet blev gjordt.
Jeg følte mig både ensom og trives slet ikke i den såkaldte “familie gruppe” jeg blev mobbet af dem, holdt ude fra fællesskabet, grinet af og bagtalt. Lærene er mega ligeglade.
Der var heller aldrig næsten ro når man faktisk skulle i seng og sove, folk hoppede altid rundt på gangene og skreg og grinede og lærene gjorde intet for os faktisk mange som ville sove.
Skolens forstanderen virker jo super sød at hilse på som forældre/elev, men både jeg og mine forældre blev enige om det var en kæmpe facade. Hun er slet ikke sådan til helhed på skolen på trods af hun jo er en kæmpe del af hverdagen ovre på skolen og burde være støttende, sød og hjælpsom men det er helt modsat. Hun snakker ikke særlig rart til en, viser ikke sympati eller andet og virker ikke til at have styr på det.
Eksempelvis: Lover forældrene flere opdateringer fra skolen, oplysnings breve med hensyn til diverse turer, blive weekender osv som aldrig blev sendt ud trods flere efterspørgsler fra forældre.
Udover det - TOTALT!! Usle værelser, vandet som ikke virker, absurdt få toiletter og bade til det antal elever skolen har sig, og klasse værelser som er totalt slidt til. De værelser og lokaler som bliver fremvist på skolens hjemmeside og medier, er KUN!! De måske 25% gode ud af de resterende 75% tilbage.
Jeg HÅBER sådan at denne anmeldelse rækker ud til nogen, som måske kan undgå denne tragiske oplevelse som jeg fik🙏🏼 Hvis jeg og mine forældre vidste alt dette, og vidste at alle de “vi tager hånd om problemerne” ikke betød noget for lærene i sidste ende, havde jeg valgt andet eller droppet ud.
Knus
Vi er enormt triste over, at efterskolen ikke er den inkluderende skole, vi havde håbet på.
Min søn og hans værelseskammerater er gang på gang blevet bedt om at angive hinanden, det er en ret svær disciplin for et ungt menneske der kommer for at lære netop at indgå i relationer. Det har været en modbydelig rettergang de har været ude for og oplevelsen er for os, at træder man udenfor en gang, så er lærerne efter en. Det er ikke en måde at behandle unge mennesker på, især ikke et år hvor de netop skal lære at begå sig blandt andre og i voksne sammenhænge... Vi har som forældre ikke haft chancen for at hjælpe vores unge i samspil med skolen, ingen kontakt udover to samtaler hvor den ene endte i, at vi blev smidt på porten. Jeg sad til sidste møde med en følelse af, at skolen ikke havde forståelse for eller vilje til at imødekomme de unge. Skolen havde besluttet sig fra starten, og sad blot og ventede på, at sønnen angav sine kammerater. Da det ikke skete, blev han smidt ud på albuerne.
Det er dyre lærepenge og jeg ville ønske at en efterskole havde flere strenge at spille på, feks. En inddragelse af forældrene på et meget tidligere tidspunkt. Taberne er umiddelbart drengene fra værelset. Men jeg ser det som en god læring i hvad livet bringer dig, hvis de drenge kan løfte sig over denne oplevelse, så er de stærkere end vi kunne have håbet. Skolen, derimod..har nok ikke lært noget...
Overvejer du at sende din søn eller datter på Femmøller efterskole….
På skolens hjemmeside og ved åben-hus arrangementer viser Femmøllers forstander og personale en fin og velpoleret facade frem. Dette både i forhold til værelser, faciliteter og pædagogisk ståsted.
Inden vi indskrev vores søn, deltog vi i flere åben-hus arrangementer og følte os med udgangspunkt heri trygge ved at overlade ansvaret for vores søn og hans 10. skoleår i Femmøller efterskoles varetægt.
Hvis vi vidste hvad vi ved i dag, havde vi aldrig valgt Femmøller efterskole til vores søn.
Hvis I ønsker, at jeres unge menneske skal gå på en skole, hvor I får, hvad I bliver vist, hvor tillid og respektfuld kommunikation mellem skole og hjem og ikke mindst elever gør sig gældende, vil jeg opfordre jer til at vælge en anden skole.
Vores erfaring er, at Femmøller efterskole har store udfordringer med at leve op til den vare de ønsker at sælge herunder til skolens formulerede vision og værdigrundlag.
Det kommer bl.a. til udtryk ved:
- Mangel på professionel og pædagogisk ansvarlig
ledelse.
- Mangel på refleksion fra skolens side i forhold til
skolens andel og ansvar i
forhold til de udfordringer, som et skoleår kan byde
på når en stor gruppe unge mennesker bor sammen.
- At skolens forstander i pressede situationer mister
besindelsen overfor for såvel elever som forældre.
- Mangel på lyst eller evne til at lytte, forstå og handle
når en situationen kalder på det. Uanset om dette er
i relation til elever eller forældre.
- Mangel på inspirerende og udfordrende
undervisning.
- Mangel på fungerende fysiske rammer.
Mange værelser er særdeles nedslidte og
misvedligeholdte. Herunder manglende møbler,
nedslidte og defekte møbler, defekte stikkontakter,
manglende brandalarmer, vandhaner uden vand,
defekte hængsler på vinduer og skabslåger. Skolen
mangler i høj fra bade- toilet og vaske faciliteter til
antallet af elever.
- At værelser og andre lokaler i dårlig stand vises ikke
frem under besøg på skolen.
- At skolen sender regningen videre til forældrene, når
i forvejen meget nedslidte møbler, inventar og
bygningsdele knækker/går i stykker under brug.
- At skolen optager langt flere elever end den har
fysisk og økonomisk kapacitet til.
Skolen har over en årrække kæmpet med en dårlig
økonomi, hvilket kan være årsag til at man vælger at
tage så mange elever ind som muligt.
(Femmøller efterskole var lukningstruet i 2017)
- At skole-hjemsamtaler gennemføres uden, at skolen
formår at dele faglige eller andre væsentlige
informationer vedr. den elev der holdes samtale med
og om.
- At skolen afholder og gennemfører
generalforsamling, hvor formand og forstander er
eneste fremmødte fra bestyrelsen.
Desværre kunne ovenstående liste med lethed laves længere. Jeg håber dog, at den er tilstrækkelig til at du/I vil tænke jer grundigt om inden I vælger Femmøller efterskole til jeres unge menneske.