Huur een kip Reviews 9

1. Pet Store
  2. Chicken Shop
  3. Poultry Farm

Written by the company

Huureenkip.nl biedt mensen de unieke kans om tijdelijk kippen te houden of kuikens uit te broeden, zonder vaste verplichtingen. Ideaal voor gezinnen, scholen en zorginstellingen die op een laagdrempelige manier willen ervaren hoe het is om kippen te verzorgen.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 24 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben in onze kleutergroep de…

Wij hebben in onze kleutergroep de eitjes uit zien komen. Wat een geweldige beleving voor de kinderen. Iedereen werd blij van onze kuikens.
Bij vragen altijd snel een antwoord van “huur een kip” een echte aanrader dus!

March 31, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Kijk uit met huur een kip.nl

Kijk uit met huur een kip.nl. Ze zeggen dat ze hobbyisten zijn op hun website maar het is gewoon vette handel. We kregen vorig jaar mei 8 eitjes waarvan er 2 uitkwamen. In de broedmachine die we gehuurd hadden via hen (duur ook). 1 kuikentje ging na een dag dood. Dus kuikentje alleen. Konden we eentje bijhalen voor 20,-.
Ging er weer eentje dood. Al met al beseffen we nu dat dit spelen met het leven van dieren is. Heb er spijt van en zal dit nooit meer doen. Voor de kids uit de opvang alleen maar trauma en ellende. En heeft ons als kinderdagverblijf hoop geld gekost wat we beter hadden kunnen besteden om iets leuks te gaan doen. Ik vind uiteindelijk niet dat je met leven van diertjes moet gaan gokken. En dat ook nog in handen van onervaren mensen en voordoen alsof het vermakelijk en leuk is.

February 10, 2026
Huur een kip logo

Reply from Huur een kip

Beste Sabine,

Wat vervelend om te lezen dat jullie ervaring zo teleurstellend en verdrietig is verlopen. Het spijt ons oprecht dat dit voor jullie, en vooral voor de kinderen, geen positieve ervaring is geweest.
Het uitbroeden van kuikens blijft helaas een kwetsbaar en onvoorspelbaar proces. Ondanks zorgvuldige begeleiding en goedgekeurde broedmachines kan het voorkomen dat eieren niet uitkomen of dat kuikens het niet redden. Dat neemt niet weg dat de impact hiervan groot kan zijn, zeker in een kinderopvangomgeving.
Wij vinden dierenwelzijn zeer belangrijk en het is absoluut niet onze intentie om hier lichtzinnig mee om te gaan of dit als “vermaak” te presenteren. Juist daarom proberen wij vooraf zo duidelijk mogelijk te informeren over de risico’s en verantwoordelijkheden die bij dit project komen kijken. Het spijt ons dat dit in jullie geval niet zo is overgekomen.
Omdat wij deze ervaring serieus nemen, komen we graag met jullie in contact om beter te begrijpen wat er precies is misgegaan en te kijken of we hierin iets voor jullie kunnen betekenen. Jullie kunnen ons rechtstreeks bereiken via Info@huureenkip.nl, onder vermelding van deze review.

Nogmaals onze excuses voor de vervelende ervaring en dank dat jullie dit hebben gedeeld.

Huur een Kip

Rated 5 out of 5 stars

Super leuk om te doen dit

Super leuk om te doen dit! We hebben het 3 keer gedaan omdat de kinderen het zo leuk vonden. Eerste keer voor een werkstuk op school het hele proces beschreven. Dikke 10 gehaald. De begeleiding is ook super, als er iets was of een vraag, altijd snel een antwoord. We zouden het zo nog een keer doen.

November 2, 2024

een mooie ervaring

het was en is een mooie ervaring, we hebben eitjes uit zien komen en hoewel we het idee hadden de kippen na een paar weken weer terug te sturen, lopen er nog steeds drie in onze achtertuin rond. Wat een verrijking ! Alles prima geregeld met huur een kip

November 2, 2024

Superleuke ervaring

Hele leuke ervaring om eerst eieren in een broedmachine te hebben, ze dan uit te zien komen en vervolgens in 5 weken de kuikentjes naar kleine kippen te zien groeien. Met het hele gezin en vooral met m’n kleindochter van genoten.
Bij Huur Een Kip kregen we alles mee wat we voor de hele periode nodig hadden, met een heldere uitleg erbij. En bij vragen kregen we heel snel antwoord via WhatsApp. Prima geregeld.

Absolute aanrader!

Geweldige ervaring! Absolute aanrader voor iedereen. Leerzaam & leuk. Ook snel en heel makkelijk communiceren met de eigenaar, inclusief tips en hulp op afstand.

Leuke en leerzame ervaring

Samen met mijn dochter gingen we eieren uitbroeden via huureenkip.nl
Er was makkelijk contact te krijgen en al snel konden we de eieren, broedmachine, hok en alle benodigde spullen ophalen (kon ook gebracht worden).
Via de app werd een uitgebreide handleiding gestuurd.
Het was fantastisch om de groei van de kuikens in de eieren te volgen, de kuikens geboren zien worden en ze te zien opgroeien.
Het was een geweldige ervaring!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look