Ostrzegam. Wyjątkowo nierzetelna usługa. Nadana, opłacona przesyłka w ogóle nie została dostarczona. Kurier nawet nie podjął próby - byłam obecna pod adresem cały dzień. Kurier przyznał się, że dosta... See more
See what reviewers are saying
Omijać szerokim łukiem. Pobierają opłatę 20pln za doręczenie do 12-tej Paczka nie została doręczona Po interwencji dotarła po czasie Reklamacja pomimo oczywistego nie wywiązania się z umow... See more
Dzisiaj podjechał kurier pod dom, żona do niego wychodzi (bo go zauważyła, nie żeby zadzwonił na dzwonek czy telefon!), a ten odjeżdża. Woła go, on nic. Paczkę wrzucił wcześniej przez płot. Tak po p... See more
Już nie liczę że paczka kiedykolwiek dotrze do moich drzwi. Z góry zakładam że odbiorę swoją paczkę na poczcie głównej w Chorzowie (odbieram stamtąd już chyba z 5 paczkę - za każdym razem kurier nawet... See more
No history of asking for reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
pocztex to DNO zapoznaj się z kolejną opinią to potwierdzającą
Zgadzam się z opinią że ta firma nie powinna istnieć ! pseudo kurier z pocztexu małe przesyłki dostarcza do drzwi natomiast jak jest przesyłka ponad 20 kg dzwoni telefonem że ktoś ma zejsc po przesyłkę inaczej zostawia na dole i jedzie powiedział że nie musi wnosić powyżej 20kg co jest oczywiscie kłamstwem i według regulaminu pocztex obsługuje do 30 kg ! Ostatnio była przesyłka pobraniowa więc nie mógł zostawić na dole bo by nie dostał pieniędzy więc nie dostarczył jej w ogóle! Dodatkowo jest to typ nie przyjemny arogancki i chamski,sam zachęca do składania na niego skargi bo chyba wie że nic mu nie zrobią.... Podsumowując pocztex to DNO
Paczka od razu poleciała na awizo a…
Paczka od razu poleciała na awizo a byłam cały dzień w domu, szok. Ostatni raz z wami
Kurier nie dostarczył paczki do domu
Kurier nie dostarczył paczki do domu, paczka od razu przekazana została do urzędu pocztowego.
DNO!!!!!!!
Jedna gwiazdka to za dużo! Paczka była zamówiona pod adres zamieszkania, kurier odrazu po przyjęciu paczki z magazynu (magazyn 19:41:07) przekierował ją na pocztę (awizowana 19:43:40) .Kurier się ze mną nie kontaktował czy jestem w domu czy można ją przekierować, bo chciałam ją w konkretne miejsce, więc jeśli kurier chciał zmiany miejsca mógł się ze mną skontaktować!!!!(cały dzień byłam w domu i na nią czekałam, bo jest dla mnie bardzo ważna) NIE BYŁO ŻADNEJ PRÓBY DORĘCZENIA MOJEJ PACZKI POD WYBRANY PRZEZE MNIE ADRES. DNO!!!! Dodam jeszcze że powiadomienie i status ,,Oczekuje na odbiór,, przyszedł o (20:02:05 status) i (20:17 powiadomienie na numer) CZYLI PO ZAMKNIĘCIU PUNKTU ODBIORU CZYLI POCZTY. Zamówiona przeze mnie paczka nie miała trafić ani do żadnego punktu ani na pocztę miała być dostarczona na adres zamieszkania!!!!!!!!!!! OFERUJĄ PAŃSTWO DOSTARCZENIE POD ADRES A ŻADNEJ NAWET NAJMNIEJSZEJ PRÓBY TAKOWEGO DOSTARCZENIA NIE BYŁO JEST TO CAŁKOWICIE NIEPROFESJONALNE!!!!!!
Niemiecka firma rowerowa
Niemiecka firma rowerowa, zakpiła sobie i wysłała opłacony towar o znacznej wartości wpisując jedynie miasto. Na maile z info o ich błędzie, nie reagowali, dopóki nie okazało się za towar odebrałam. Było to możliwe tylko i wyłącznie dzięki Polskiej Poczcie, która sama widząc o jaki problem chodzi, skontaktowała się za mną i bez problemów dostarczono mi przesyłkę. Kurier przemiły. Dziękuję, że jesteście.
A tamtej firmy nigdy więcej.
Obsługa klienta
W dniu 12.11.2025 otrzymałem sms doręczenia przesyłki nr.px1919975945 z numeru tel.887854817 po wielu próbach kurier poinformował że przesyłkę dostarczy o godz.20.00 niestety następnego dnia otrzymałem sms że moja przesyłka jest do odebrania na poczcie przy ulicy Chełmskiej.Po 50minutach czekania odebrałem ją zapytałem zdziwionej Pani kiedy ona znalazła się na poczcie odpowiedziała że wieczorem 12.11.a więc o tej porze kędy ja na nią czekałem w domu kurier nawet nie próbował mi ją dostarczyć.Najważniejsza sprawa to informacja którą przekazała mi pracownica poczty że kurierzy pocztexu nagminnie oddają przesyłki na pocztę nie kontaktując się z edresatami oszczędzając czas i pieniądze na paliwo.Gratuluję firmie Pocztex, ja deklaruje że nigdy nie skorzystam z waszych usług i będę namawiać do tego wszystkich znajomych tylko mam obiekcje jak długo tak pociągnięcie bo opinie o działalności waszej firmie nie wróżą sukcesu z poważaniem Grzegorz
Cały dzień nie wychodziłam z domu
Cały dzień nie wychodziłam z domu, kurier nie dzwonił, a wieczorem dostałam maila, że paczka nie mogła zostać dostarczona i że należy ją odebrać na poczcie. Każdy z kim rozmawiam ma identyczne doświadczenie z Pocztexem. Firma poniżej krytyki.
To jest najgorsza firma na rynku w …
To jest najgorsza firma na rynku w Polsce mają nas za śmieci i głupków a szczególnie w mieście Słupsk do nikogo nie zadzwonisz żadnej informacji nie otrzymasz bo mają ciebie w dupie czekam już trzeci dzień na przesyłkę i tylko rano dostaje powiadomienia że mam czekać na kuriera szlag mnie trafia jakbym mógł to rozszarpał bym ich na strzępy kolejny dzień wziąłem urlop żeby czekać na kuriera
Caly dzien czekania na paczke
Caly dzien czekania na paczke, ktorej nie dostarczono. Niestety dla tej firmy to norma. Niestety nie mam wplywu na wybor sprzedawcy.
Kurier nie podjął próby doręczenia…
Kurier nie podjął próby doręczenia przesyłki, została odrazu awizowana. Brak kontaktu
Pocztex nie powinien istnieć. Skandal
Ocena: 1.33 / 5Przestrzegam przed jakąkolwiek współpracą z tą firmą.
Chciałem nadać przesyłkę expresem, zamówiłem kuriera z dodatkową opłatą.
Po dwóch dniach przesyłka jest nieodebrana.
Brak kontaktu.
Olewanie problemu.
Spychologia.
Dostałem kilka numerów do kontaktu, z których żaden nie był aktywny.
Tak rażących zaniedbań nie spotkałem nigdy w życiu.
Przestrzegam.
Pocztex nie powinien istnieć.
Zalety
Brak
Wady
Można książkę napisać.
Nie polecam. Kurier z końcówką tel.63 najpierw dzwoni ok.14.00, że niedługo będzie. Po pewnym czasie wysylam sms-a o której będzie-cisza. Następnie dzwonię 2 razy i nie odbiera. Po 21 sprawdzam na stronie a przesyłka awizowana. Paczki nie ma gdzie samemu przekierować. Firma od której kupowałam towar ma umowę tylko z nimi. Zmarnowalam całe popoludnie. DPD nigdy nie zawiodło-zawsze dzwonią i za chwilę ktoś jest.
Paczka przyszła cała rozwalona
Paczka przyszła cała rozwalona. Na szczęście nadawca pomyślał i bardziej ją zabezpieczył
1/10 to i tak za dużo
Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby do nie działającej poczty polskiej dodać paczkomaty niby - z - daje + ale w tym przypadku nie pomogło przsylek nie da sie ani na dać ani odebrać nawet infolinia jest beznadziejna i nie dała rady z tymi paczkomatami. Nie polecam
Nie polecam, kurier nie przyjechał z przesyłką,sprawdziłam monitoring, od razu wystawił awizo, najgorsza firma, jeśli nie ma osób do pracy po co przyjmujecie zlecenia?
Kurier w rozmowie telefonicznej…
Kurier w rozmowie telefonicznej tytułował mnie per 'Ty"
Nie wysiadł z samochodu pomachał mi paczką i położył na masce samochodu, po czym go odpalił....
Przesyłka nr PX1915615564 w Łodzi
Proponuje przeszkolić pracownika ze standardów doreczenia
Pocztex nie powinien działać w ogóle na…
Pocztex nie powinien działać w ogóle na rynku. Po raz kolejny nie dostarczyli przesyłki . Każą po odbior samemu przyjechać.
Najgorsza firma kurierska w Polsce nie…
Najgorsza firma kurierska w Polsce nie skorzystam już nigdy i będę odradzał kazdemu
Czekałem cały dzień
Czekałem cały dzień, kurier się nie pojawił, podobno wystawił awizo ale takowego nie mam, odbiór paczki możliwy 30 km ode mnie od domu. Nic dodać, nic ująć.
Tragedia
Tragedia. Zamiast kuriera masz na następny dzień roboczy odbiór w punkcie poczty.
The Trustpilot Experience
Learn about Trustpilot’s review process.
Here are 8 tips for writing great reviews.